четвртак, 12. фебруар 2015.





Opšti pregled stvaranja
Prema Stjuartu Sverdlovu

Um Božiji je sve što jeste, postoji u stanju bezvremenosti, bez početka i kraja. Ovo je predstavljeno kao Alfa i Omega, opisano u vidu kruga. Pošto Um Božji postoji u bezvremenosti, sve misli postoje simultano. Koje ćemo misli ili ideje biti svesni, zavisi od toga gde je fokus uma usmeren.
(Fokusiranje uma očitava i aktivira određene misli koje već sve postoje simultano. Misli nisu naše, mi ih samo koristimo. Kod stvaranja postojanja SVE je stvoreno u tom bezvremenom činu, ništa novo ne može da nastane, jedino može da se aktuelizuje iz potencijalnog u aktuelno stanje. Sve što uopšte može da postoji, već postoji oduvek. Mi ne vidimo to sve stvoreno jer ono postoji na više dimenzija, a svest nam je sužena na ono što je u njenom vidokrugu. Svesni smo samo onoga na što fokusiramo svoju pažnju. Fokus naše pažnje ide s jednog predmeta na drugi i to nam daje iluziju vremenske linearnosti. Subjekt svojom svešću i delanjem samo aktuelizuje različite aspekte stvaranja sve dok nakon dovoljno takvih iskustava ne nadiđe svoju subjektivnost i aktuelizuje sebe i postane ono što jeste: oličenje svega. Mi se razlikujemo od svega stvorenog, pa i od misli, zato jer nismo stvoreni. Za razliku od svega, mi smo oličenje onoga koji stvara.  -  Primedba I.A.)
Sve što jeste postalo je svesno samog Sebe i istog momenta je shvatilo da je Jedno. Ono je želelo odgovor, reakciju od svojih misli i zbog toga je ono obuhvatilo samog Sebe. Istog momenta se Hristova svest pojavila. Um Božiji je postao svestan svoje sposobnosti da kreira i da se širi unutar Sebe. Ovo je sve što je Bog ikada uradio. 

Biblija kaže da je na početku bila Reč, i da je ta Reč bila Bog (Jovan 1:1) To znači da je Bog imao misao koja je bila jedna (’Ja jesam’) i koja se proširila i postala sve druge. Ta misao se može predstaviti pomoću zvuka. Vibracije tog zvuka se šire i stvaraju sve realnosti. Hristova svest je bila prva misao u Božjem Umu. Na ovaj način Božji Um razmišlja i prima odgovore, a ipak sve to sačinjava Jedan Um. Prva misao predstavljena je Hristovom Frekvencijom i ovo je veza između Božjeg Uma i svega ostalog. 
Prva emanacija Hristove frekvencije je bila Anđeosko područje. U početku su bila samo 2 tipa anđela: Anđeli i Arhanđeli. Obe grupe su bili Božji izaslanici, kreirani iz emanacije Hristove frekvencije. Ova frekvencija je identična Božjoj zato što jedino isti može isto da kreira. Ono što Jeste samo stvara kreacije koje su proizvodi izvora, tj. samog sebe. Ne postoji ništa, bilo gde, a da nema sve atribute Boga. Kad god je postavljeno pitanje u Božjem Umu, istog momenta se dobije odgovor, balansiranjem obe, pozitivne i negativne energije, jer jedno ne može da postoji bez drugog. Onog momenta kada Božji um misli, istog momenta dolazi do stvaranja; ne postoji vremenski proces u savršenom Božjem Umu, jer je on uvek potpun. Zato postoji stanje bezvremenog blaženstva. Kreacije Božjeg Uma su beskonačne. Postoje 3 nivoa egzistencije: Božja, Hristova svest i Anđeosko područje, koji su predstavljeni simbolično brojem 3, savršenim, harmoničnim postojanjem. Ovo je Sveto Trojstvo.

Jedna od najveličanstvenijih kreacija u Anđeoskom području je bio entitet po imenu Lucifer, predivan Anđeo koji je dobio ime po svetlosti. To je bila misao nastala iz dela Božjeg Uma koji je manifestovao lepotu, svetlost i savršenstvo. 

Lucifer, koji je bio stvoren unutar Božjeg Uma, bio je toliko moćan i fantastičan da je počeo da razmišlja ’Ja sam uradio’. Istog momenta kada je Lucifer pomislio reč ’Ja’, počelo je odvajanje, jer nikada pre toga nije u Božjem Umu postojala misao koja je bila kontradiktorna. Pošto uvek postoji trenutan odgovor za sve misli i pitanja unutar Božjeg Uma, Luciferova jedinstvena misao je kreirala odvojenu realnost (fizičku realnost). Čak iako je ovo bio odgovor unutar Božjeg Uma, Lucifer je pomislio ’Ja sam kreirao’. On je svoju kreaciju pokazao ostalim Anđelima koji nikada pre nisu verovali da je za stvaranje moguće da se odvoji od Božjeg Uma. To je bio početak konfuzije. 
Pošto je sav Um jedan, a 3 je simbol savršene kreacije, jedna trećina je sledila Lucifera. Božji Um je sledio logičan proces i automatski je shvatio da je korekcija neophodna. Pošto sve misli dopuštaju odgovore/reakcije, došlo je i do reakcije na konfuziju koja je nastala od 1/3 koja je verovala u izdvojenost. Što je bila veća konfuzija, veća je bila iluzija odvojenosti. Kako se svest o Izvoru smanjivala, tako je preostalih 2/3 reagovalo na ovu konfuziju tako što je stvoreno pokolenje od njih kako bi se sve ponovo izbalansiralo. Kreiran je novi nivo egzistencije koji se danas zove nivo neorganskih bića (ET) na suptilnijim dimenzijama (eter i astral) i organskih bića na fizičkoj dimenziji sa čovekom na vrhu tog stvaranja. Čovek je mikrokosmos ili oličenje svih Božanskih svojstava u fizičkom telu, on je predviđen da bude individualno oličenje Duha Božjeg. Radi boljeg objašnjenja, taj pozitivni deo je stvoren radi spasavanja, kao kad hoćete da spasete osobu koja se davi, morate skočiti u vodu da je spasete jer znate da plivate.

(Trećina koja je sledila Lucifera stvorila je najpre demone na suptilnim dimenzijama, a zatim i negativna vanzemaljska bića na fizičkom planu (Reptoide, Greyse), kojima je zajednička osobina da se hrane tuđom energijom. Pod njihovom kontrolom su i ljudska bića koja nemaju svoju volju, svest i karmičku zrelost.  I. A.)

Kako su kreirani novi nivoi egzistencije, Božji Um reaguje/odgovara sa novim izaslanikom na svakom nivou, koji se zajedno zovu Anđeoska Hijerarhija. Lucifer, tako nazvan od strane Božjeg Uma, preimenovao je sebe jer je verovao da je jednak samom Bogu. Na hebrejskom jeziku, koji je zapravo vanzemaljski jezik, Lucifer je sebe nazvao Satana(el). Slova ovog imena na hebrejskom predstavljaju aktiviranje Kundalini, koja služi da izbalansira aktivnost lečenja ili korekcije, odnosno ravnoteže svih sukoba (kasnije je Satana lažno predstavljen ka ’protivnik’). Satana je tražio način da dokaže da on može da kreira realnost nezavisno od Božjeg Uma. Pošto je Sve što Jeste sam Božji Um, i ništa ne može da postoji izvan njega, dokazivati da možeš da budeš izvan Svega što Jeste je zapravo dokazivanje apsurdnog ili nemogućeg. Iz ovog razloga je umna šema Satane jednaka ludosti. Ovaj apsurd se zove Ego. To je fikcija ili iluzija.

Ego označava Energiju Boga u Prostoru. Reč ’prostor’ se odnosi na fizičke realnosti zato što to nije stvarno, postoji samo kao hologram iluzije. Spasenje je reakcija koja je bila programirana u fizičku stvarnost od strane Božjeg Uma kako bi se uklonila iluzija. Da ponovimo, svaka misao ima odgovor/reakciju u Božjem Umu. Jedinstvena misao može da kreira čitave univerzume koji se nazivaju alternativne realnosti. 

Samo sveukupnost Božjeg Uma može simultano da bude svesna beskonačnog broja alternativnih realnosti. Postoji samo jedna jedinstvena misao unutar Božjeg Uma. Kako čovek shvata ovu misao određuje njegovu realnost i identitet. Ako ovu misao doživljava kao nešto odvojeno od sebe, onda Božji Um može da se razbije na 9 aspekata ili funkcija. Ovo predstavlja 9 nivoa realnosti sa 10-tim aspektom Božjeg Uma. Svaki nivo ima i pozitivne i negativne strane, stvarajući na taj način balans. (Deset sefirota Drveta života u Kabali; devet otvora na čovekovom telu sa desetim, fontanelom ili ’Brahminim otvorom’ na temenu glave. I. A.)

Takođe
 iz Božjeg Uma emanira 12 zračenja koje se ponekad zovu frekvencije energija koje podržavaju ovih 9 funkcija (12 tipova karaktera čovekovih o kojima uči astrologija). Kako je svaki niži nivo egzistencije bivao uspostavljen, tako je svaki nivo postajao manje svestan njegovog Izvora. Aspekt Božjeg Uma je konačno bio uklonjen tako da je u momentu kada je fizička realnost potpuno uspostavljena, ostalo samo 7 slobodnih frekvencija. U ljudima su one sačuvane kao 7 čakri u fizičkom telu. Ukupna manifestacija energije za određeno telo je predstavljena njegovom frekvencijom.

(Izvorna ljudska bića sve su više gubila vezu sa božanskim izvorom čije su oličenje bila, sve su više propadala usled inercije, kao deca bogatih roditelja, sve su manje cenila ono što su dobila, izvor i smisao svoga postojanja. Da bi se krug emanacije Božijeg uma kroz sva iskustva dovršio, propadanje ljudsko zaustavilo i božanski smisao čovekov postigao - stvoren je čovek na Zemlji od genetike svih ljudskih rasa sa ciljem da njegov razvoj ide odozdo naviše, od materije ka Božanskom. Ljudi drugih zvezdanih sistema (Plejade, Tau Ceti, Procyon, Eradanus…) koji potiču sa Lire, proistekli su od Božanskog. Čovek na Zemlji predstavlja povratak ka Bogu.
Put povratka ugrađen je u njegove gene i energetski sistem čakri. – Primedba I.A.)


Stvaranje individualnih bića

’Kako je gore, tako je i dole’. Šta ovo zapravo znači? Ovo znači da se nematerijalni svet kao u ogledalu preslikava u fizičkoj realnosti, zakoni koji postoje u nefizičkim ravnima reflektuju se otelotvorenjem na fizičkoj ravni. U duhovnom svetu, samo um i misao postoje. Kada se ovo filtrira kroz svet materije, formira se simbol kako bi predstavio misao, kreirajući fizičku realnost. Fizička tela se stvaraju pomoću DNK, koja je fizičko dekodiranje umne šeme i ima vezu sa individualnom dušom od koje je i došla. DNK je u obliku spirale/lestvica koje su zajedno u lančanoj formi, simbolično predstavljajući kretanje kroz vreme, instrukcijske kodove programiranja i zatvor u fizičkoj realnosti. DNK sadrži poruke svega onoga sto se pre toga dogodilo. 

U bezvremenosti, svi događaji i svi životi postoje simultano. Kada jedan postane deo vremena i prostora (linearnog vremena), onda on postane nesvestan svih drugih dešavanja osim onih koji se dešavaju u sadašnjosti. Svi prethodni događaji za taj um su sačuvani u formi DNK kodova, i na taj način čine vezu sa prošlošću i stepenicu ka budućnosti. 

Oni koji su kreirali čovečanstvo su pre-programirali ljudsku rasu sa neophodnim instrukcijama kako da prevaziđu iluziju fizičkog sveta kroz mnoge živote i generacije. Kada se određena grupa instrukcija oslobodi unutar DNK, uobičajena procedura otključava sekvencu koja zatim sledi sistem čakri. 
Kada instrukcije dosegnu do 7-me i poslednje čakre, individualna duša se aktivira i vise nije zarobljena mentalno u vremenu i prostoru, i na taj način ona prevazilazi ludilo razmišljanja Leve hemisfere mozga. Ponekad se dogodi prerano otvaranje grupe instrukcija, i to dovede do toga da se osoba aktivira pre vremena koje je bilo namenjeno. (Ovo može biti izazvano spolja, od strane demona ili negativnih vanzemaljaca kako bi se time oslobodila velika količina emocionalne energije kod čoveka i bila iskorišćena za njihove svrhe, sam čovek nije ni svestan ovog procesa. Ispravno buđenje kundalini energije je samo ono sa punom svešću i voljom čovekovom, njegovom zrelošću. I.A.)

Svaka ćelija svakog tela sadrži sve DNK instrukcije tog tela, što je dokaz holografske iluzije fizičke stvarnosti. Hologram se sastoji od miliona komponenata, svaki jedan drugom toliko identičan da kada se stave zajedno, formiraju celu sliku. U bilo kojem delu holograma može se videti celokupna šema. Tako je i sa DNK. Svako bilo kada može da pročita u svom DNK celu svoju istoriju unazad do početka svojeg putovanja kroz vreme i prostor. Uzorci DNK čak i od onih koji su umrli pokazuju genetske kodove i instrukcije te osobe. Bilo koji uzorak DNK iz bilo kojeg vremenskog perioda daje podatke za rekonstruisanje tela od kojeg ta DNK dolazi. Ovo je zapravo osnovni princip kloniranja. Kada je Isus rekao "Vi ste od ovog sveta, ja nisam od ovog sveta" (Jovan 8:23), on je time u određenom smislu između ostalog hteo da kaže da mu više nije potrebno da se oslanja na svoje DNK instrukcije zbog toga što je njegova umna šema sama od sebe kreirala pravu realnost; dakle, nije više potrebno fizičko kodiranje. 

Kada se oslobode DNK instrukcije, one se prenose sve do pinealne žlezde kako bi se procesirale. Ako je pinealna žlezda u debalansu, onda se instrukcije prenose do onog dela mozga koji je dominantniji. Ako su te instrukcije primljene od strane Leve hemisfere mozga, onda su one primljene egoistično i sa veoma teškim lekcijama. Ako su primljene od strane Desne hemisfere mozga, onda se te instrukcije procesiraju duhovno i bez teških lekcija. Ako je pinealna žlezda u balansu, instrukcije prate najmanje ograničeni put, pa naučena lekcija balansira duhovnu i fizičku prirodu stvari. Razumevanje se manifestuje u umnoj šemi gde se lekcije prevode u novi DNK kod za budućnost.
Lekcije se ponekad otkrivaju u snovima ili stanjima meditacije umesto u fizičkoj realnosti, što znači da je Desna hemisfera mozga dominantnija. Međutim, ako je Leva hemisfera mozga dominantnija, tada će se lekcije projektovati u fizičkoj realnosti kreirajući fizičke lekcije ili iskustva. Na isti način kao što je reakcija na svako pitanje odgovor u nekoj fizičkoj realnosti, tako je i projekcija unutar ove fizičke realnosti odgovor od strane druge osobe koja se složila da postane učitelj. Bez obzira šta se događa, da li se neko iskustvo ocenjuje kao dobro ili loše, budi zahvalan na toj lekciji i oprosti onima koji su se složili da donesu iskustvo, čak iako ti se to ne sviđa. Kada ti se ne sviđa ono što vidiš, jedino možeš to u sebi da promeniš. Ti samo vidiš u drugima ono što postoji unutar tebe. Pošto Hristova svest postoji u svakome, to je sve što bi trebao da vidiš u svakome (ovo nema veze sa crkvenim Isusom niti hrišćanstvom, ovo je nivo koji sadrži tvoju nad-dušu (oversoul) ). Ako očekuješ nešto što je zlo, to je ono što ćeš videti. Ako veruješ da možeš biti povređen, onda ćeš to i biti. Božji Um ti prosto daje sve što sam tražiš, zato budi oprezan u pogledu stvari za koje moliš.

Reinkarnacija je iluzija linearnog vremena. Sva dešavanja su simultana i bezvremena, pa kako to onda da postoje akcija i reakcija. Ako je dete rođeno slepo, ili ima naslednu bolest, kako ovo može biti zaslužena kazna za nedelo počinjeno u prošlom životu, ako se taj prošli život događa upravo sada? Zapravo, u ovom slučaju umna šema postoji simultano u oba života, a ovo je samo fizička manifestacija toga. Jednostavno rečeno, nemoj se odreći svoje moći u prošlosti, prošlost ne postoji, to je iluzija. 

Proučavaj vezu između instrukcija DNK i projekcije umne seme. Oni su dve zasebne stvari, ali funkcionišu kao ruka u ruci. DNK se formira uz pomoć umne šeme individue kao i od instrukcija koje su date u takozvanoj "prošlosti". Kada se DNK otključava, a instrukcije se prenose u pinealnu žlezdu, hipofizu, dolazi do razumevanja tih instrukcija i do proširivanja istih, ili dolazi do postavljanja pitanja i projektovanja. Alternativno, umna šema kroz misao projektuje iskustvo koje se onda apsorbuje i enkodira u DNK za buduće generacije. 

Kada je iskustvo projektovano, tada možeš da vidiš tvoju umnu šemu na delu. Tada individualna duša kaže: "Ova umna šema mora da se koriguje jer joj se ne sviđa ovo iskustvo". Osuda iskustava na dobra i loša je nepravilna, jer ljudska bića ne mogu da sude o tako nečemu. Ljudska bića su zarobljena u fizičkoj realnosti upravo iz ovog razloga, jer samo Hrist može da sudi kroz Svetog Duha (tvoju Nad-Dušu). 

Da bi sudio o nekome ili nečemu, moraju se znati i razumeti svi prethodni procesi te osobe ili događaja na svakom nivou realnosti, i mora se biti sposoban da se vidi prava realnost iza svega toga. Nijedno ljudsko biće ovo ne može. Postoje samo iskustva i lekcije koje su naučene. Uobičajene umne seme postoje za individue, porodice, nacije, planete, pa cak i galaksije. Iskustvo biva privučeno ka čitavom svetu kako bi se korigovala kolektivna umna šema. Zbog toga postoje DNK instrukcije iste za celu rasu. Zato čitavim svetovima može da sudi jedino Bog. 
Ljudski DNK se sastoji od 23 para hromozoma, što je jednako 22 plus 1 (Božji Um). Poslednja hromozomska veza je put ka Božjem Umu od fizičke realnosti i nikada se neće moći otključati od strane ljudskog bića. Jedino je to moguće direktnom intervencijom Božjeg Uma, koji može da otvori zadnju grupu instrukcija koja teže ka savršenstvu kako bi uklonila iluziju.












Нема коментара:

Постави коментар