уторак, 8. април 2014.

PRVA ČAKRA: PLEMENSKA MOĆ

Energija sadržana u prvoj ili plemenskoj čakri je plemenska moć. Riječ pleme nije samo sinonim za obitelj nego arhetip i kao takav ima značenja koja su iznad uobičajenog određenja. Ona predstavlja našu vezu s tradicionalnim obiteljskim vjerovanjima koja podupiru oblikovanje identiteta i osjećaj pripadnosti skupini ljudi na nekom zemljopisnom području.
Mjesto: Osnova kralježnice (na trtičnoj kosti).
Energetska veza s fizičkim tijelom: Kralježnica (leđna moždina), rektum, noge,kosti i imunološki sustav.
Energetska veza s fizičko/mentalnim tijelom : Prva čakra je temelj emocionalnog i mentalnog zdravlja. Emocionalna i psihološka stabilnost nastaje u obitelji i ranoj društvenoj sredini.
Osnovni strahovi: Strah u svezi preživljavanja, strah od napuštanja skupine, te gubitak reda.
Osnovne snage: Plemensko/obiteljski identitet, veza, plemenski kod časti. Oslonac i odanost koji daju čovjeku osjećaj sigurnosti i povezanosti s fizičkim svijetom.
Sveta istina: Sve je Jedno. Osjećaj herojstva i plemenskog jedinstva, uz podršku iznenadnog porasta zaposlenosti, povratio je ponos, moć i čast svakom članu plemena.
transformacijasvijesti




Vježba za prvu čakru: MOOLA BANDHA
Sjednite u bilo koji udoban položaj za meditaciju, primjerice u položaj lotosa. Zatvorite oči i opustite cijelo tijelo. Osvijestite prirodan proces disanja. Usredotočite svjesnost na rodnicu pa počnite stezati to područje povlačeći mišiće zdjeličnog zida prema gore i opuštajući ih. Nastavite u jednoličnom ritmu, s normalnim disanjem. Nakon toga polako stegnite iste mišiće i zadržite ih tako. Budite potpuno svjesni senzacija u tijelu. Zatim stegnite još jače, ali tako da ostatak tijela bude opušten. Polako opustite mišiće. Ponovite 10 puta. Nemojte izvoditi za vrijeme m.ciklusa.
Točka stezanja je kod grlića maternice, gdje maternica prelazi u rodnicu. U početku će se analni i urinarni sfinkteri također stezati, ali kako se s vremenom razvijaju osviještenost i kontrola, osjećat će se samo jedna točka. Ova vježba stimulira živce karlice, osnažuje urogenitalni sustav
Sensa



Нема коментара:

Постави коментар