субота, 20. април 2013.

TAJNA GORNJE USNE










Tantrički ljubavni priručnici ističu da je ženina gornja usna jedna od najviše erogenih oblasti njenog tela. Ova posebna osetljivost objašnjava se postojanjem jednog suptilnog nervnog kanala koji povezuje gornju usnu i nepca s klitorisom. Poznat je kao Mudrost-školjka nerv, tako nazvan što se na donjem kraju nekoliko puta spiralno uvija i tako podseća na školjku. Mnogi tekstovi sugerišu da ljubljenje gornje usne i oralni seks stvaraju posebnu vrstu puta kojim protiče energija.
      Ljubljenje gornje usne pominje se i u “Kama Sutri” i u “Ananga Rangi”. Muškarac nadražuje gornju usnu žene tako što je blago gricka i sisa, dok se ona svojom donjom usnom igra s njegovim zubima i jezikom. Ako su dodiri zuba tako raspoređeni da ne stvaraju bol već talase prijatnosti, onda ova praksa može delovati vrlo podsticajno na ljubavnike.
      Japanska veština pritiskivanja prstima (Šijacu), namenjena opuštanju i ulepšavanju tela, povezuje gornju usnu sa organima za varenje i seksualnim organima. Masaža gornje usne oslobada seksualnu energiju i stimuliše seksualni nagon.
      Jedna drevna indijska tradicija traži da se mala kollčina finog zlatnog praha pomeša s malo meda i tom mešavinom namažu jezik i gornja usna novorodenčeta. Ova praksa naročito se poštuje kada se radi o devojčici, jer se veruje da će joj darovati blagostanje a pojačati lepotu i senzualnost. Indijski medicinski tekstovi tvrde da kombinovani zlato i med podstiču kreetivnost —.
      “Goraksa Vidžaja”, značajan joga tekst, kaže:
      “Postoji kanal od mesečevog centra glave preko šupljine u oblasti nepca i gornje usne. Naziva se Šankini Nadi i kroz taj krivi kanal prolazl Veliki eliksir. Kanal je sličan zmiji koja se uvija na oba kraja. Svojim donjim delom stiže do Lotosa. (Lotos ili lotosov cvet je tantrički naziv za ženski seksualni organ.) Ovaj nerv je poznat kao tajna ili deseta vrata tela i kroz njega protiče suptilan nektar.”
      Ako žena može da sebi vizuelno predstavi ovaj nerv, koji vodi od klitorisa do gornje usne, moći će da ga razbudi i kroz njega svesno usmerava seksualnu energiju. Nerv je prazna ali vibrirajuća cev koja na gornjem kraju ima otvor a na donjem se spiralno uvrće. Duboko disanje povezano sa stezanjem Jonija stimulišu ovaj nerv. Zavladavši ovim tajnim tantričkim nervom žena može da pojača ljubavno uživanje, i svoje i svog ljubavnika.
      Kade muškarac poljubi gornju usnu žene, to je poznato kao Specijalni poljubac gornje usne. Istovremeno, ona treba da ljubi njegovu donju usnu.
KAMA SUTRA
      Kada je žena puna želje, treba da muškarčevu donju usnu zahvati zubima i blago steže i gricka. On isto treba da čini s njenom gornjom usnom, vodeći računa da to bude vrlo blago. Tako će se oboje seksua/no uzbuditi i njihovo vođenje ljubavi biće strasno.
ANANGA RANGA
Tantra podučava da žena ima suptilan nerv koji povezuje klitaris i gornju usnu: poznat kao Mudrost-školjka nerv, on usmerava orgazmičku energiju. (slika 04...






Нема коментара:

Постави коментар