среда, 28. мај 2014.

INTEGRATIVNA TEHNOLOGIJA RAZVOJA SVIJESTI I ISCJELJIVANJA

Reiki inicijacije

Iako često pogrešno interpretiran, Reiki nije ništa drugo nego bioenergija. Na kineskom jeziku ta je energija nazvana Chi, a u Indiji je zovu Prana. Svrha inicijacije u Reiki je razvoj sposobnosti kanaliziranja bioenergije, a osnovni je cilj te sposobnosti pomoć kod održavanja našeg zdravlja te zdravlja nama bliskih osoba, ali i šire od toga - kod kreiranja životog sklada i ravnoteže.
Smisao i bitnost postojanja čakri u raznim su dijelovima svijeta od davnina poznati. Možemo to jednostavno sažeti. Kroz čakre komuniciramo s vanjskim svijetom. Kroz njih primamo sve informacije izvana, a također ih i odašiljamo. Kroz njih prepoznajemo svijet i jedni druge. Stoga je vrlo bitno da su one prolazne, čiste i otvorene, kako bi protok energije kroz njih bio nesputan, a naša, jednako kao i tuđa interpretacija dobivenih ili odaslanih informacija ispravna. Što su čakre čišće i otvorenije, protok energije kroz njih je jači, a sama energija (informacija) čišća je i bliža svojoj izvornoj prirodi. Time i mi postajemo svjesniji, stabilniji, otporniji i zdraviji.
Inicijacije nam omogućuju intenzivniji kontakt s energijom univerzalnog energetskog polja, kojom se ljudsko tijelo putem čakri svakodnevno napaja. Iniciranjem najbitnijih čakri one postaju otvorenije i prolazne. Prije svega, poželjno je da su čakre otvorene zato jer se kroz njih naše fizičko tijelo energijom hrani i regenerira. Nasuprot tome, zatvorene (blokirane) čakre nemaju mogućnost normalno funkcionirati, što dugoročno stvara energetski deficit i blokade, a može se manifestirati kao umor, negativna emotivna stanja te najrazličitije oblike poremećaja i oboljenja. Stoga je na njima bitno raditi.
Nakon što smo inicirani možemo nadalje samostalno prakticirati rad s energijom - puniti ili čistiti pojedine dijelove tijela ili čitavo tijelo, tretirati čakre i organe, pomoći sebi i drugima. Na taj način možemo svjesnije živjeti i sukreirati vlastiti život te pridonijeti harmoniji života na Zemlji.
Kako sam čin inicijacije predstavlja povratak bića svom izvornom stanju, time su pozitivni efekti vidljivi na svim razinama. S kontinuiranim energetskim radom sve više intenziviramo osobni kontakt s izvorom energije te energetsku razinu postojanja sve manje doživljavamo kao apstrakciju, jer ona je izvor života i sveprisutna realnost s kojom smo čitavo vrijeme sjedinjeni.
Inicijacije u Reiki - 1. 2. i 3. stupanj - radimo po Usui sistemu.
Reiki 1 traje dva dana te se sastoji od četiri pojedinačne inicijacije i teoretskog dijela koji obuhvaća: povijest i značenje Reikija; detaljan opis i značenje čakri; načine rada s energijom u smislu tretiranja drugih ljudi, biljaka, životinja, djece, hrane, vode i kristala. Od tretmana, prakticiraju se Dugi tretman, Brzi tretman (tretman na čakre) te Tretman na situaciju.Reiki 2 traje jedan dan, a uključuje inicijaciju u tri osnovna Reiki simbola te teoriju koja se odnosi na: značenje i upotrebu tri osnovna simbola; čišćenje prostora; otvaranje i zatvaranje energetskog polja; punjenje i pražnjenje energetskog polja. Od tretmana se uče i izvode Mentalni tretman, Tretman na čakre uz upotrebu simbola, Tretmani na dodir i na daljinu (putem simbola) te upotreba simbola za kontakt s duhovnim bićima.
Reiki 3 naziva se još i majstorskim stupnjem, a čini ga inicijacija u četvrti (majstorski) simbol kojim se obavljaju sve inicijacije. Time osoba postaje majstorom Reikija i može inicirati druge ljude. Treći stupanj Reikija traje dva dana i na njemu se uči sve što je vezano uz iniciranje, odnosno vođenje tečajeva. Također se uči i radi Cjeloviti tretman, a u teoretskom dijelu obrađuju se i Energetski centri na Hara nivou te Zvjezdani centri.
Homo luminens

Нема коментара:

Постави коментар