уторак, 7. јул 2015.


 zvezdice
srce Blizanački plamenovi srce





(Tonya Somers) izvornik: www.tonyasomers.com



Blizanački plamenovi smo mi sami – samo u drugom tijelu. Kada dosegnemo fazu u životu u kojoj možemo davati neuvjetovanu ljubav tada imamo priliku da se povežemo sa svojom „drugom polovicom“ ili blizanačkim plamenom. Moguće je da smo svoju drugu polovicu sretali na vrlo kratko vrijeme u ranijim životima, ali nijedno od nas nije bilo spremno na tako intenzivnu vezu. Kad obje polovice odluče da se vrate jedno drugom i susretnu se, otkrit će da su u ovom životu vodili gotovo istovjetan, paralelan život. Događaji u životu svakog od njih bit će ogledalo događaja u životu onog drugog. Došli su iz veoma sličnih porodica, imali su slično obrazovanje, ili nedostatak obrazovanja. Možda su im se staze okrstile tokom društvenog života, ili živjeli su jedno pored drugog, a da to nikad nisu znali. Imaju skoro indentične karijere. Imali su brak i razvode gotovo istovremeno, s razlikom od sedmicu ili dvije.

Kad se blizanački plamenovi sretnu, imaju utisak da ona druga osoba zna njihov život "napamet". Nije da su to potpuno iste osobe, već se one savršeno nadopunjuju jedna na drugu. Kad se blizanački plamenovi sretnu prvi put u životu, oni prepoznaju sebe u onoj drugoj osobi. To će biti veliko iznenađenje za oboje, ali prepoznavanje duša je trenutačno. Istovremeno, imat ćeš utisak kao da potpuno znaš osobu koja sjedi preko puta tebe. To je osjećaj kao da dolaziš svojoj kući, zato što prepoznaješ svoju drugi dio sopstva i stalno imaš osjećaj da si došao kući kad god si sa svojom drugom polovicom.Zapamtite da soul mates imaju također isti osjećaj prepoznavanja, samo što će tu postojati onaj mali glas u vašoj glavi koji će prepoznati razliku između ovog dvoga. Kad blizanački plamenovi se sastanu, oni će biti jedno, oni nisu isti nego su ogledalo jedno za drugo. Oni isto misle, imaju iste vrijednosti u životu. I često su njihovi životni doživljaji  veoma slični. Blizanački plamenovi ne podučavaju jedno drugo, već oni zajedno idu u proces učenja i pomažu jedno drugom da savladaju lekcije koje su pred njih postavljene u ovom životu. Kad su blizanačaki plamenovi zajedno, oni udružuju snage i sposobni su prevazići takve prepreke kakve obični smrtnici ne mogu ni pomisliti da bi ih mogli savladati. Oni su toliko ispunjeni onom božanskom, neuvjetovanom ljubavlju, da oni i bukvalno sjaje i imaju mnogo toga da podijele s drugim ljudima, Oni su inspiracija o kojoj pjesnici pišu pjesme, a glazbenici skladaju kompozicije.Kako možete prepoznati razliku između soul matea- i twin flamea? NEMA DRAME. To je najbolji način da prepoznate vezu u kojoj ste. A ako i dalje niste sigurni imate obilje ponuda za prepoznavanje vaše značajne veze u životu.

U početku blizanački plamenovi kroz seriju inkarnacija bili su i muško i žensko. Da smo ostali u konstantnoj harmoniji, dijelili bismo zajedno ljepotu odnosa kao kosmičkih ljubavnika tokom mnogih inkarnacija na zemlji. Ali čim smo izgubili našu harmoniju jedno s drugim i sa Bogom, kroz nepovjerenje, strah ili osjećaj odvajanja od našeg božanskog porijekla, dozvolili smo tami da uđe u naše živote, stvarajući svjetove negativne energije između nas i našeg blizanačkog plamena. Sve više smo se udaljavali jedno od drugog dok na kraju nismo u potpunosti izgubili sjećanje jedno na drugo. Svaka inkarancija koju smo proveli odvojeno od našeg blizanačkog plamena donosila nam je negativnu karmu ili djelimično balansiranje karme koja je stajala na putu našeg ponovnog ujedinjenja. S vremenom ostvarivali smo različite tipove odnosa sa našim blizanačkim plamenom – kao muž – žena, majka – sin, otac –kćer, sestra – brat kako bismo uklonili negativne lance energije koje smo imali u našem podsvjesnom, kroz zloupotrebu naše slobodne volje. Često, kad ljudi nauče da oni dijele jedinstvenu misiju sa svojim blizanačkim plamenom, oni onda počnu tražiti tu jednu specijalnu dušu umjesto da traže cjelovitost u sebi samima. Ovo je uvijek udaljavanje od staze ka oslobođenju duše.

Unutarnji kontakt

Tvoj blizanački plamen je možda već postigao oslobođenje duše i stopio se s Bogom ili se još uvijek bori da pronađe put. Od toga gdje se nalazi tvoj blizanački plamen, na kom je nivou svjesnosti, ovisi i tvoja sposobnost da ostvariš cjelovitost. Pošto oboje imate isti otisak porijekla identieta, kakav je na primjer izgled pahuljice, jedinstven u cijelom kosmosu, kakvu god energiju odašilješ, to je utisnuto u taj jedinstveni otisak. Prema zakonu privlačenja, sva energija koju ti odašilješ kruži oko tvog blizanačkog plamena, i time ga sprečavaš ili mu pomažeš na stazi do jedinstva. Kada šalješ energiju ljubavi i nade, ova osjećanja će podići i pomoći tvom twin flameu. Ali ako si frustrirana ili mrziš, tvoj twin flame će isto tako osjećati težinu takve emocije. Ponekad ogromna radost koju osjećaš ili pak možda depresija, u stvari je emocija i raspoloženje tvoje druge polovice koja se jednostavno registruje u tvojoj svijesti.

Svoju Stazu ka svjesnosti možeš ubrzati ako u molitvi ili meditaciji pozoveš svoju Ja Jesam prisutnost da ostvari unutrašnji kontakt srca sa tvojim blizanačkim plamenom. Npr. možeš ovako pozvati: U ime Hrista, pozivam Ja Jesam Prisutnost naših blizanačkih plamenova da zapečati naša srca u jedno srce radi pobjede naše misije u ovom svijetu. Pozivam svjetlo Svetog Duha da upije u sebe svu negativnu karmu koja ograničava naš puni izraz boažnskog identiteta i ispunjenja božanskog plana. Na ovaj način, čak i ako živite u različitim sferama, vi se možete ujediniti na višim planovima egzistencije i time usmjeriti svjetlost na svoj vlastiti svijet i svijet tvog blizanačkog plamena radi usklađenja zajedničke karme. Ovaj unutrašnji kontakt uvećava svjetlo i postignuće vas oboje, i oslobađa ogromnu snagu polariteta vaše ljubavi, osposobljavajući vas tako da ostanete čvrsti u svim konfliktima koji neminovno dolaze svima koji brane ljubav.

Uloga blizanačkih plamenova - vraćanje čovječanstva ljubavi

Važno je shvatiti pošto je tvoj blizanački plamen tvoje ogledalo, u vrijeme kad se sretnete ako imaš osjećanja koja su bazirana na egu ili strahu, oni će se također pokazati i u tvom twin flameu. Kad vi kažete "Da" ljubavi i budete privučeni jedno drugome postoje tri stvari koje su od najveće  važnosti. Prvo, svako od vas mora biti duboko i kompletno posvećen prepoznavanju svojih starih ego vjerovanja i ta vjerovanja moraju se  transformisati. Drugo, svaki par mora biti posvećen tome da vidi sebe kao jedno, odabirući ljubav i odbacujući ego. Tamo gdje ga primjeti u svom odnosu mora ga ukloniti i samo najčišću ljubav davati svom partneru. Treće, twin flame parovi moraju svaki dan čak i svaki čas predavati svoju volju Bogu, fokusirajući se na ljubav.

Twin flames su došli na Zemlju u ovo vrijeme da svijet vrate ljubavi. Oni su odabrali da dožive dualnost, ego i ostale barijere ka ljubavi, s ciljem vraćanja svega toga Bogu onda kad se sjete ko su.  Ako ste s nekim za koga vjerujete da nije vaš blizanački plamen, onda je jasno da vi još uvijek imate dosta ega, i nekih starih vjerovanja o ljubavi, koja reflektujete obostrano. Možda negdje u podsvijesti vjerujete da će vas «ljubav povrijediti.» Kad se očistite od takvog vjerovanja tada će i vaš partner prestati to manifestovati u stvarnosti. Kako se vi mijenjate tako se i vaš partner mijenja u skladu sa vašom rezonancijom. Oni koji su zaista izabrali da očiste svoja srca imali su nevjerovatne doživljaje u kojima se njihov partner također otvara, i tad su vidjeli svoj twin flame u njemu. Vaš twin flame će uvijek reflektovati stanje vašeg srca. On je uvijek s vama.

Ako ste već u odnosu gdje je teška situacija, jer će npr,. Vaše spajanje donijeti bol nekoj drugoj osobi ili vi mislite da je neko vaš twin flame, ali on ili ona je s nekim drugim ili iz bilo kog drugog razloga vam je nedostupan to znači da vaše vlastito srce još nije načisto. Vi privlačite twin flame energiju ili želju da budete sa svojim twin flameom, ali nešto u vama vas još uvijek zadržava na starom i drži vašeg twin flame-aa na dinstanci. Pronalaženje twin flam-a funkcionira najbolje kad ste očistili svoje vlastito srce.  Kad je vaše srce čisto, sve situacije se razrješavaju same od sebe. Ako ste spremni, s Božijim vođstvom, pročitajte narednu izjavu glasno:
«Sada otvaram svoje srce. Kažem «DA» ljubavi. Neka Božija volja bude moja volja. Kažem «DA» mom blizanačkom plamenu i počinjem proces privlačenja mog blizanačkog plamena u svoju svijest, svoje srce i u svoj život.»

Drugačiji pogled na twin flames

Tvoja duša je svijest. Mi je često smatramo kreativnim plamenom, svjetlom ili duhovnom iskrom svjetlosti. Fizička stvarnost sačinjena je od elektromagnetske energije koja ima polove (sjever/jug) dakle polarnost, dualitet, suprotnosti, muško/žensko, yin/yang. Kad se duša podijeli na muški i ženski dio u trećoj dimenziji, jedna polovina ostaje u višoj frekvenciji (gore) dok druga polovina spiralno se spušta u treću dimenziju (dole).Ako ste žensko, vaš partner gore je muško i obratno. Ponekad ulovite odsjaj jedne iskre svjetlosti samo na sekundu, taj bljesak svjetlosti pojavljuje se u vidu zlatne, srebrne, plave ili ljubičaste boje i vidite ga samo par sekundi. U tom trenutku mi podižemo svoju frekvenciju našu razinu svijesti da bismo doživjeli ono što stoji onkraj naših fizičkih čula. Mi vidimo naš blizanački plamen koji postoji kao iskra duše na višoj frekvenciji. To smi mi također. U našoj DNK ukodirana je kao dio našeg ljudskog iskustva potreba da se ujedinimo sa svojim twin flameom. Ovo nas privlači ponovno našem izvoru stvaranja nakon što prođemo iskustvo 3D. To nas podsjeća na putovanje kući gdje ćemo pronaći svoj blizanački asepkt nas samih, naš dio koji nas volu bezuvjetno i čini nas kompletnim – kao Jedno.

Mnogim ljudima nedostaje taj njihov drugi dio, i osjećaju se nekompletnim u životu. Osjećaju se samima, često napuštenima i izgubljenima. Ne mogu da se pronađu. Dio njih uvijek nedostaje. Oni traže taj svoj nedostajući dio u ovoj 3D, ali ga nikad u cjelosti ne nađu. Ako imaju sreće, naći će nekoga ko približno može da ispuni tu prazninu. Žele nekog da ih voli, dijeli s njima sve, i pomogne im na ovom 3D putovanju. Tako, može se desiti da sretnete nekog ko ima frekvenciju vašeg twin flamea i time vam podari uosjećaj jedinstva. Kad vodite ljubav s takvim partnerom vi doživljavate sebe – tačnije sve dijelove sebe, jer je ujedinjenje multidimenzionalno. Također, možete osjetiti energije vaše druge polovice – kao dio jedinstva. Inače, stvaranje je povezano sa frekvencijom PLAVE boje jer je to boja elektriciteta. Jedinog dana ujedinit ćete se sa svojim blizanačkim plamenom i spiralno ćete izaći ka gore u plavoj boji.
(Izvornik: www. tsl.org.)

Alhemičarski brak

Kosmički zakon definira da mi prvo definiramo svoj identitet u Bogu, prije nego kompletno otključamo duhovni potencijal našeg blizanačkog plamena. Sve dok blizanački plamenovi ne postignu određeni nivo majstorstva i jednote sa svojim vlastitim Sopstvom, ne mogu se nositi sa svojom negativnom karmom naglašenom i povećano upravo zbog prisustva njihovog twin flamea. Taj isti jedinstveni faktor koji daje blizanačkim plamenovima veliku duhovnu moć, njihov indentični otisak porijekla identiteta, može isto tako uzrokovati povećavanje njihovih negativnih uzoraka. Bez sumnje, svako od nas mora naučiti da promijeni negativne uzorke – bazni metal – naš ljudski ego u alkemičarsko zlato – našeg Stvarnog Sopstva. To se zove alkemičarski brak – brak naše duše, našeg ženskog aspekta bića sa muškim aspektom. Ljubav ovog Kosmičkog Sopstva, tog dijela nas koji uvijek ostaje u stalnom kontaktu sa našim Izvorom - Ja Jesam Prisustvom, jest ljubav neuporediva sa bilo čim. To je onaj Voljeni kome su sveci sa Istoka i Zapada dali sve što imaju. Svakodnevno ubrzavajući svoju svjesnost svojim udruživanjem s Bogom, sveci su postepeno prevazišli ljudski ego. Njihove duše stopile su se sa svojim stvarnim duhovnim Sopstvom i vratile se nazad u Srce samog Boga.
«Simptomi" susreta sa blizanačkim plamenom

Kako ćete znati da ste sreli svog "blizanca"? Evo nekoliko «simptoma» koje su prezentirali oni koji su imali ovo konkretno životno iskustvo:

1. Sreli ste se pod potpuno neplaniranim i neočekivanim okolnostima
2. Postoji trenutačni osjećaj da se poznajete otprije
3. Odmah ste osjetili duboku povezanost jedno s drugim
4. Postoji elektricitet između vas dvoje koji riječi ne mogu opisati
5. Odnos se uspostavlja odmah...kao da nije prošlo nimalo vremena od onda kad ste zadnji put bili zajedno
6. Imate osjećaj kao da niste ni živjeli sve dok se ovo ujedinjenje nije dogodilo
7. Donosi osjećanja za koja niste vjerovali da su moguća
8. Vas dvoje ste nerazdvojni
9. Kad pogledate jedno drugom u oči vrijeme i prostor se gube i nemaju više značaja za vas
10. Nema prepreka između vas...odnos je totalno otvoren
11. Vaši razgovori nikad da završe
12. Oboje imate snažnu želju da služite čovječanstvu na jedan znakovit način
13. Stalno dajete jedno drugom i nikad ne mislite da primite nešto zauzvrat
14. Postoji jedna posebna svetost u vašem odnosu koja transcendira sve što ste dotad doživjeli
15. Vi još uvijek imate karmičkih pitanja sa svojom drugom polovicom iz prethodnih života, ali vi to razrješavate sa totalnim opraštanjem i bezuvjetnom ljubavlju
16. Nijedno ne ovisi od onog drugog,da bi malo osjećaj vlastitog identiteta
17. Postoji stvarni osjećaj da su vaše emocije i bukvalno neograničene...imate snažan osjećaj vječnosti
18. Vaša osjećanja jedno za drugo su veoma duhovna
19. Nema ograničenja u odnosu ...sve je sloboda bez potrebe za posjedovanjem ili kontrolisanjem onog drugog
20. Vas dvoje bez ikakve sumnje znate da ste vi spojeni zajedno sa nekim razlogom
21. Vi se ne natječete jedno s drugim niti se pretvarate da ste nešto drugo od onog što jeste
22. Iako ste isti, nema sumnje da vi osjećate da ste kompletni kroz ono drugo
23. Povjerenje, strpljivost, prihvatanje slabosti onog drugog dešava se automatski
24. Postoji veliki osjećaj svrhe i značenja u vašem odnosu
25. Vaša seksualnost je sveti akt koji slavi Neuvjetovanu Ljubav koju imate jedno za drugo
26. Kad pogledate jedno drugom u oči, vi vidite doslovce samog sebe
27. Doživljavate osjećaj kompletnosti, cjelovitosti, koja se ne može ni sa čim uporediti.

Nema sumnje da su neki od gore opisanih simptoma slični sa onima koje imate prilikom susreta vašeg soul matea (srodne duše). Ali ono što njih razlikuje jeste to što se kod blizanačkih plamenova osjeća temeljna kompletnost i preplavljujući osjećaj duhovnosti. Twins žele služiti čovječanstvu na neki poseban način. Postoji i sveti osjećaj intimnosti i osjećaj božanski inspirirane cjelovitosti koji se osjeća u ovom odnosu.  (Izvornik: www.crystalinks.com )

  Dva lica Boga

(Gillian MacBeth-Louthan)

Kao muškarci i žene, vi se inkarnirate sa magnetnim „alatom“ za privlačenje svog blizanačkog plamena, drugom polovicom vašeg bića. U početku kad je Bog odlučio da više stvara, on je poslao zraku svjetla ka naprijed (u prostor). Ta zraka svjetla se razdvojila i od nje su nastale dvije odvojene frekvencije. One su postale dva bića, dva polariteta i dva smjera. Ona su se odvojila jedna od drugog, idući naprijed u prostor ka galaksijama, zvijezdama, prema planetama, prikupljajući znanje odvojeno i doživljavajući život različito.
Ova odvojenost bila je veoma važna za kosmički plan. Kakvo dobro bi bilo učinjeno za Boga da se doživi uvijek isto? To bi bilo poražavajuće za više sopstvo. Zato se univerzum proširio te se muški i ženski aspekt Boga  udaljio jedan od drugog stvarajući sve više i više odvojenost u njihovom srcu (jer to je bilo Jedno srce). Često tokom mnogih života i inkarnacija, blzanački plamenovi dotakli bi srce onog drugog samo za trenutak. Povezanost srca je bila intenzivna i često veoma traumatična. Mnogo puta kroz smrt ili oslobođenje, oni bi se ponovno vrlo brzo razdvojili.

Tvoje srce bilo je tužno najveći dio vremena. Ono nije bilo ispunjeno sa toliko željenom i zapamćenom od ranije jednom istinskom ljubavlju. Vi se sada krećete jedno ka drugom kao magnetski puls jednog Srca koji vas sve više i više privlači jedno drugom. Ovaj magnetični puls vas dovodi do mjesta prisjećanja i ponovnog povezivanja sa ovim božanskim ujedinjenjem, ali vi se prvo morate ponovno 'povezati sa Jednim srcem – u sebi samima. Vi koji ste u braku i stabilnim vezama još uvijek imate mnogo distance između sebe. Postoji jedan velika iskrivljena linija koja živi u brojnim brakovima/vezama. Svaki od bračnih partnera očekuje da onaj drugi ispuni njihove želje, težnje, snove i stremljenja. Partner ne zna za ove tihe ugovore i nema sjećanje na to da je potpisao takav dokument. Ovo stvara trenje i naglu promjenu jer jedno drugom partneri nisu pročitali svoje želje, um ili budućnost. Ove velike pukotine stvaraju se u vidu isrkivljene linije koja ide između Jednog Srca. Iskrivljena linija usklađuje sa velikom magnetičnom silom koja gura vaše srce sve dalje i dalje od vječne Jednote. Većina ljudi ima divan dom, lijep automobil, dobar posao, ali i dalje žive odvojeno u istom prostoru sa velikom udaljenošću između njihovih srca. Zato, vrijeme je za sve muškarce i žene na Zemlji da čuju poziv svoga srca. Vi ste navikli da je vaše srce prazno iznutra, vi ste postavili stvari tako da imate malo od odnosa, malo od braka. Vi smrvite svoje želje u prah, udaljavajući se od onog što toliko trebate. Mislite da ta potreba dolazi u obliku druge osobe, ali nije druga osoba ono što vi istinski želite, to je Bog u svakoj osobi kojem težite. To je jedina stvar koja će utažiti žeđ vaše duše i vašeg srca. Mi svi se nađemo uhvaćeni u zamku ljudskih odnosa. Jedni druge optužujemo za neuspjehe, pogrešno djelovanje i za slabosti kod onog drugog. Dozvolili ste da se odvojite jer je tako lakše, ne boli tako mnogo ako smanjite „obim“ svoga srca. Razlog što mnogi ne vide želju svog srca i njen adekvatan odraz u vašem životu jer je ne vidite u sebi samima. Još uvijek se spotičete o svoju vlastitu ličnost, vašu vlastitu ljudsku prirodu i vašu tamu. I sve dok ne pređete puni put korz lavirint bivanja ljudskim bićem, nećete moći da se obrglite srcem Boga koji stoji ispred vas, kao vaš blizanački plamen!

Mnogi od vas su u ljubavnom odnosu za koji vi sebi lažete mnoge stvari. Baš kao i Pepeljugine sestre koje pokušavaju obući nešto što im ne stoji. Vi nastavljate pokušavati da obučete staklenu cipelicu – sužavajući svoje stopalo i srce, pokušavajući da se ono uklopi. Laganje je tako bolno da iscijedi i sam život iz nas. Prestanite lagati sebi. Ako se cipelica ne moće obući – onda ne može! Budite pošteni i iskreni, i naravno, časni! Vaš blizanački plamen i vaša srodna duša će doći, ali hoćete li biti spremni? Kao mlada na svoj dan vjenčanja, hoćete li i dalje biti u pidžami, uplašeni da otvorite vrata, uplašeni da skinete viklere iz sovje kose, uplašeni da će vas viditi bez šminke na jutarnjem svjetlu? Onaj koji dolazi u vaše srce ne vidi vaše bore, vaše mane, ili vaše sijede u kosi...Oni samo vide svjetlo i to je sve što mogu da vide. Vi sebe možete pokušavati popraviti u sljedećih 100 godina, ali dok se vi ne popravite iznutra, neće vam to ništa pomoći. Izvana, vi ste iluzija koja se mijenja iz dana u dan, od frizure do frizure od odjeće do odjeće. I ništa više.

Svi vi počinjete se stapati sa svojom drugom polovicom od početka ovog novog milenija. Naravno, nekima će trebati duže da se pronađu, a neki će to učiniti za samo par minuta.Bit ćete jedno u kome su dvije osobe, dva lica Boga, koja su se konačno vratila jedno drugome. Osjetit ćete veliko olakšanje jer ćete misliti da je sav posao ovim završen, ali ne - posao je ovim tek počeo.



Preneseno sa : www.spiritual-net.net

Нема коментара:

Постави коментар