уторак, 28. април 2015.

HOMEOPATIJA I RADOST – ČIŠCENJE DUŠE
Mi smo kao spirala od sedam univerzalnih slojeva kojima se spuštamo u svoje središte. Sticanjem samopouzdanja, razvijanjem (samo)ljubavi, inkarniranjem odnosno doživljajem telesne celovitosti, osećajem zaštićenosti, proradom starih trauma, bez osećaja krivice, vraćamo se sebi i svrsi postojanja, vraćamo se svom ljudskom biću. 


INFO:

Inspirišuća Homeopatija


Živimo u objektivnoj realnosti, koja postoji mimo naše volje i svesti i koja nas nagoni da se razvijamo, ali nas i “oštećuje” raznim noksama (vakcina, nesreća, alopatski lek i emocionalni bol i povreda).

U nama, postoji samo naša, subjektivna realnost, kojom spoznajemo i doživljavamo i spoljašnju realnost i nas same. Ovaj naš individualni sloj tretiramo simillimumom.

Postoji i tzv. univerzalni sloj ličnosti, koji je Karl Gustav Jung nazvao kolektivno nesvesno. Na ovom, arhetipskom nivou, čovek govori o: nedostatku samopouzdanja, ljubavi, o problemima inkarnacije, osećaju rasparčanosti ili bezgraničnost, seća se starih trauma, ima osećaj krivice i nepovezanosti sa svojom dušom/centrom. Za lečenje ovih, “univerzalnih ljudskih problema”, koristimo Inspirišuću (spiralnu) homeopatiju.

Fokus Inspirišuće Homeopatije je život kao proces. Inspirišuća homeopatija pomaže pacijentu da shvati obrazac po kome ponavlja iste situacije da bi potkrepio isti doživljaj. Ona pokreće rešavanje ovih dubokih prisila i pomaže osobi da se okrene i zagrli sebe. Inspirišuća homeopatija nam pomaže da svoje iskrivljene doživljaje i sećanja ponovo proživimo i preživimo, da razumemo svoje strahove, da postavimo granice i naučimo da čuvamo “svoj dom” (svoje telo, svoje emocije, svoje misli, želje, nade, svoje snove), da slobodno kreiramo život, bez prisila i strepnje i da se radujemo i uživamo u svojoj kreaciji.

Inspirišuća Homeopatija, takođe, umnogome pomaže u lečenju psihosomatskih bolesti (kancer, alergija, hormonalni dizbalans, seksualna disfunkcionalnost)… depresivnih i paničnih stanja… U autizmu leči opsesivnost, tikove, samopovređivanje, vraća toplinu u odnos sa roditeljima, braćom i sestrama i drugovima, pomaže detetu da, i svoja i tuđa osećanja razume i da ih izrazi. Neke remedije pomažu u procesu postavljanja granica, smanjujući preosetljivost, halucinatorna stanja i agresivnost.

Нема коментара:

Постави коментар