понедељак, 25. мај 2015.


Liječenje dodirom

 2
Zbog nezdrave prehrane, nepravilnog disanja, stresa i ostalih čimbenika naši organi ne dobivaju dostatnu količinu energije. Toksini se gomilaju u tijelu i jednostavno dolazi do opterećenosti i neravnoteže u organizmu, pa stoga da bi se ravnoteža ponovno uspostavila bolesni organi su prisiljeni crpiti energiju iz zdravih organa. Ovo je ujedno i razlog zbog kojeg se većina ljudi osjeća premoreno i bezvoljno, čak i neovisno o tome koliko imaju obveza i briga u životu.
Metoda akupresure i akupunkture temelji se na načelu koje smatra da je ljudsko tijelo savršeno umrežen instrument, kroz koje protječu određeni kanali ili meridijani čineći tako skup međusobno povezanih sustava. Sve dok energija ili elektricitet slobodno teče kroz ove meridijane tijelo je zdravo. Smatra se da postoji oko 900 točaka na tijelu koje su povezane s meridijanima i našim unutarnjim organima.
Akupresura dolazi od riječi „Aku“ igla i „presura“ pritisnuti. Stimuliranjem određene točke palcem, kažiprstom ili pak nekim tupim predmetom pokrećemo tok energije koji potom putuje do odgovarajućeg organa i na taj ga način energizira i iscjeljuje. U slučaju akupresure, najčešće se koriste točke na dlanu ili stopalu.
Naziv akupresura ima očite sličnosti s akupunkturom. Međutim između te dvije plemenite vještine postoje određene razlike. Dok je za akupunkturu potrebno prethodno školovanje, iskustvo i vještina, akupresuru bez problema može primijeniti bilo tko. Isto tako, kod akupunkture se koriste određene igle od zlata i srebra, dok se kod akupresure tretman vrši jednostavnim pritiskom na određeni dio tijela.
Kliknite na broj 2 za metodu liječenja…
Stranica broj   >>  123

O AUTORU

Atma
Portal Atma postoji u želji da s vama podijeli relevantne informacije koje vam mogu pomoći u različitim aspektima života. Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo i budite sretni... zauvijek!

Нема коментара:

Постави коментар