недеља, 17. август 2014.



Drevna proročanstva: po kalendaru Maja i Veda, uskoro počinje vladavina ženskog principa

Briga, mir, harmonija i blagostanje su kvaliteti koji nedostaju današnjem svetu u kome je dominantna muška energija. Međutim, drevna proročanstva tvrde da će doći vreme vladavine ženske energije...
Žene koje žele da budu jednake s muškarcima nemaju vlastitih ambicija, jednom je izjavio američki pisac, psiholog i aktivista Timoti Liri (Timothy Leary). Na takvu izjavu naveli su ga brojni pokreti nastali u drugoj polovini dvadesetog veka koji su podržavali žene u procesu osveštavanja i jačanju njihove uloge u društvu. Mnogi od tih pokreta nastoje da to ostvare izjednačavanjem žena s muškarcima u svim segmentima, zastupajući stav kako su razlike među polovima zapravo naučene i da one suštinski ne postoje.
Međutim, takvim stavom, kao i time što aktivistkinje izražavaju sumnju u vrednost autentičnih ženskih kvaliteta, ne osnažuju se žene nego se, naprotiv, doprinosi daljem potiskivanju naše ženstvenosti.
Premda su nam neke razlike zaista usađene vaspitanjem, mnoge su ipak urođene. One nisu samo biološke, nego se odražavaju i u načinu razmišljanja i doživljavanja sveta, načinu na koji se postavljamo prema životnim izazovima i u mnogim drugim segmentima. Te razlike ne predstavljaju naše slabosti kojih treba da se stidimo ili da ih odbacimo. Naprotiv, upravo se u njima i krije naša snaga. One u sve unose dinamiku, bez njih ni sam život ne bi bio moguć. On doslovno i nastaje jedino kada muška i ženska energija deluju zajedno, stoga je ženska energija, upravo ovakva kakva jeste, savršena i nezamenjiva.





Za razliku od muškog principa, koji je vrlo usmeren i sve barijere na putu do cilja ruši poput vatre, brzo i snažno, ženska energija ih vešto zaobilazi. Ona deluje poput vode. Treba joj vremena da se pokrene, a kada deluje, blaga je i prilagodljiva i zato s lakoćom nalazi put do cilja, a pritom nikoga ne povredi. Zbog svoje sposobnosti da druge ljude osete na najdubljem nivou žene i intuitivno znaju kada je, na primer, pravo vreme za izlaganje neke ideje, kako da je predstavi da bude svima prihvatljiva ili pak kako da nešto neprijatno izlože na konstruktivan način.
Upravo zbog toga žene će mnogo lakše osvajati simpatije drugih, lakše će se povezivati s ljudima, a samim tim će puno lakše dobijati podršku drugih. One će često znati šta drugi misle a da to i ne kažu, osetiće kada neko laže ili kada nešto oko njih nije kako treba. Te informacije koje hvataju mimo svojih pet čula pomžu im da donesu ispravne odluke ili da sebe i druge poštede brojnih problema i neugodnosti.






Нема коментара:

Постави коментар