понедељак, 17. новембар 2014.

Abraham:  Samo tako, samo ako se osetite bolje. Vidite, kada niste sa njime, kada je lakše i vežbate da se poravnate sa Izvorom sve dok ne postanete baš vešti u tome, osećate se bolje veći deo vremena, povezani ste sa tim energetskim tokom. Kada ste povezani sa tokom energije Izvora, moćniji ste, imate milion puta veći utiaj od onih koji to nisu. Stoga ćete se usled zakona privlačenja sa tom osobom povezati u trenutku kada verovatnoća da će Vas čuti i razumeti bude veća. Ukoliko rezonujete sa njihovom patnjom i bedom, zakon privlačenja će Vas sa njima povezati na polju bede. To je osnova tog odnosa. Ali, ukoliko se namerno, promišljeno osećate bolje, ukoliko pravite spiskove stvari zbog kojih se osećate dobro, u vezi sa svime, pa čak i u vezi sa tom osobom, onda će u Vašoj vibraciji to biti dominantno i sa time ćete se vas dvoje poklopiti. I ponekad će im to pomoći, ponekad neće, ali to je njihov izbor, baš kao što i Vi imate izbor.
Sada ste zastupali vrlo jak slučaj, i svi u ovoj prostoriji su se slagali sa Vama do određene mere. Ali mi nećemo. (smeh) Nećemo se složiti jer znamo da je za Vas moguće i nešto drugo. Stoga, niste uspeli da nas rečima ubedite u to. Nikada ne možete rečima svoje unutrašnje biće dovesti u stanje bede i očaja. Stoga želimo da Vas pitamo nešto. Ukoliko ne možete da ubedite svoje unutrašnje biće u očaj, zašto dopuštate drugim ljudima da Vas svojim rečima dovedu u stanje očaja? Zapravo, jedini razlog što ikada osetite negativnu emociju jeste to što odete negde kuda Vaše unutrašnje biće ne želi da ide. To rastajanje od Izvora je ono što boli. “Moje unutrašnje biće mi se neće pridružiti u ovoj negativnoj misli i zato osećam ovu negativnu emociju.”. To je dobra stvar koju bi trebalo da naučite od svog unutrašnjeg bića. Zatim svima stavite do znanja da im se nećete pridružiti u njihovoj negativnoj vibraciji.

Neko je rekao “A šta je sa samilosti?”. Mi želimo da znate da je prava samilost kada ostajete na visokoj vibraciji dok nekoga držite kao predmet svoje pažnje. To je ono što radi Izvor. Prava samilost je ne dopustiti da Vaše okolnosti prouzrokuju razlike u frekvenciji Izvora. Tako da je to nešto najbolje što možete učiniti i za nekog drugog, ali morate dotle doći vežbom, jer ona vibracija koja je u Vama dominantna će dominirati trenutkom. Stoga, ukoliko ste išli ne osećajući se toliko dobro, da-ne, da-ne, za-protiv, za-protiv…rasejani ste, nemate čvrstu osnovu za visoku vibraciju. Zatim sretnete nekoga usled obaveze, možda nekoga sa posla, možda nekoga sa kime živite, možda ste se njima rodili… Sada susrećući se sa njima, a da pritom niste na visokoj vibraciji a ni oni, takav vam bude i odnos.  Da ste praktikovali više to da se osećate bolje, takvih susreta prema zakonu privlačenja ne bi bilo mnogo jer vas zakon ne bi spajao. Ali, kada donesete odluku da odete kod neke osobe usled neke obaveze, ili možda samo želite da budete pored te osobe jer je to neko koga volite a ko trenutno prolazi kroz teške trenutke, i pritom uđete u njihov prostor a na visokoj vibraciji ste, tada i samo tada postoji mogućnost da će Vam se oni na toj vibraciji pridružiti. Ali isto tako postoji manje šansi da  ćete se Vi njima pridružiti na njihovoj vibraciji, vidite. Možda se desi da se sa njima susretnete, i nemate baš najugodniju konverzaciju jer ne rezonujete sa njima ni oni sa Vama, ali barem Vas oni onda ne maknu sa Vaše vibracije, vidite li šta želimo da kažemo?
Popričajmo malo i o tom zamahu misli. Recimo da ste se bavili time da se osetite dobro, ali to stanje ne održavate baš najbolje. A oni se time nisu bavili i majstori su za to da se osete loše. Praktikovali su to sa dosta ljudi, i tu su veštinu savladali i iz njih prosto kaplju očaj i beda. (smeh). A onda Vi uđete, ali nema baš mnogo zamaha pozitivne misli; na višoj ste vibraciji od njih ali bez mnogo zamaha, onda će Vas njihov zamah misli prosto usisati. Hoće zaista. I usled njega ćete poverovati kako je to stvarnost i za Vas. Ali to nije to, to je samo privremeno stanje u kojem se nalaze a koje je bazirano na vibraciji koju praktikuju. Je l tako da znate ljude koji kuda god odu, nešto im se desi loše. To im je šablon, njihov modus operandi, njihov način življenja. E pa to je zapravo samo dosta praktikovana misao, to je sve, vidite. I zar kad na takve ljude naletite ne pomislite odlučno “Pa ne bih baš želeo da se ovde mnogo zadržavam…”. A nije da se ta negativnost prenese na Vas, već je stvar u tome da frekvencija dominantne vibracije dominira tim iskustvom.
Ukoliko se probudite i krenete dan sa višom vibracijom, postaje sve lakše i lakše praktikovati je. A onda ćete biti jedno fizičko biće, koje živi u svom fizičkom telu, jedan produžetek energije Izvora, biće povezano sa energijom koja stvara svetove, fokusirano na nekoga do kome mu je stalo. To bi trebalo da želite. Trebalo bi da se tako naštelujete, da kada neko bude predmet Vaše pažnje imate nešto da im date. Ali to se mora vežbati kada je lako. Ne možete onako početi jer će Vas pobediti svaki put.
Dovoljno?
Posetilac: Da!
Abraham: Sjajno!
Original možete poslušati ovde.
Via Carobne misli

Нема коментара:

Постави коментар