субота, 15. новембар 2014.

Moc je u mislima    Magija pet sila
Piše Spasoje Vlajić

Uvođenje reda u mnoštvo različitih shvatanja o mestu i ulozi svesti u prirodnom poretku dovelo je do novih saznanja i sigurnijeg puta ka uspehu i trajnoj sreći. Taj put je svakome dostupan. On vodi u petu dimenziju, dimenziju svesti. Ona je slojevita i sačinjavaju je: podsvest, svest i um (nadsvest).
Podsvest je povezana sa biohemijskim stanjima i reakcijama, osobito u moždanim ćelijama. Svest je stanje budnosti, prisebnosti. Sve što zapažamo i znamo o svetu su sadržaji naše svesti. Um je bliži višoj duhovnoj snazi nego što je to svest. Umom se proniče u zamršene odnose prirode i života. Njegovo svojstvo je da sređujući znanja otkriva dublji poredak, zakone i načela koji uređuju zbivanja u svetu. Um nas spaja sa još višim, duhovnim dimenzijama.
Svrha narednih objašnjenja, uputstva i vežbi je da vas uvede u dimenziju svesti odakle se otvara pogled pema neslućenim tajnama i neviđenom napretku.

Čišćenje podsvesti

Objašnjenja i uputstva za vežbe data su za svaki dan od ponedeljka do nedelje, ovim redom: smirenje, radost, zdravlje, napredak, uspeh, ljubav, duhovnost.
Ovih sedam dobara skladno će se uklopiti u jedno celovitije stanje vaše svesti – stanje koje vam omogućuje da snagom svog uma stvarate povoljne uslove za zdravlje, radost, napredak, neslućene podvige...
Ponedeljak, 24. 03. (smirenje): U dimenziju uma uvode vas smirene misli i sama svesnost o toj dimenziji. Iz nje se mislima upravlja silom značenja, a preko nje naduzročno utiče na događaje i poboljšava budućnost. Smirenje se postiže skladnim radom moždanih delova. Da bi probudili desnu moždanu stranu, uspavanu kod većine ljudi, predlažem ove vežbe: setite se desetak reči sa zvučnim korenom “um” (poput: naum, izum, umeće...) i razmislite o njihovom značenju.
Vežbu proširite sa još nekim rečima sa snažnim simboličkim nabojem, recimo, sve i mir (svet, svetlost, svest, svemir, pomirenje...)
Zašto reč “um”?
Um je jedna od naših najčudesnijih reči. U njoj živi pravremen i najsvetiji vedski slog AUM (OM). A ko otvori um i “razume jeku sloga AUM, poznaje konačnu vedsku istinu”.
Znači, reč “um” je i snažna duhovna praslika sa veoma moćnom stvaralačkom energijom. U knjizi “Moć je u mislima” i “Magija je peta sila”, data su uputstva za slične vežbe sa jakim simbolima, koji lakše i brže uvode svest u više, duhovne dimenzije.
Utorak, 25.03 (radost): Danas prelazimo na vežbe kojima se podsvest čisti od loših biohemijskih naslaga. Svrha je da se preko moždanih zračenja i živčanih struja raspletu nepovoljni biohemijski čvorovi i podsvest oslobodi od loših naslaga, a svest pokrene za nove, radosne poduhvate.
Vežba: molitvom smirite um i izgovarajte ove reči, sigurno i uverljivo: “Sada brišem sve loše zapise u svojoj podsvesti. Oslobađam se strahova, briga i svega što me uznemirava i što mi smeta. To činim lako jer su sve to samo moji umišljaji. Gospod je najviša istina i moj zaštitinik. Opraštam i kajem se zbog znanih i neznanih nedela”.
Opušteno, sa pauzama od oko jednog minuta, ponovi ovaj obrazac desetak puta.
Sreda, 26.03 (zdravlje): Molitvom učvrstite mir i izgovorite ove reči, sigurno i uverljivo: “U svojoj podsvesti i celom biću oblikujem sliku zdravlja, ljubavi, prirodnog blagostanja, trajne radosti. U duši osećam blagost, toplinu, ljubav – ljubav mi daje zamah da se vinem do rajskog ritma života”.
Četvrtak, 27.03 (napredak): Sada prelazimo na završne vežbe kojima se postiže izuzetan napredak u raznim oblastima života. U ovim vežbama su objedinjene sve prethodne, a zasnovane su na uputstvima koje je ostavio Nikola Tesla.
Detaljnija objašnjenja za te vežbe data su u knjigama “Moć je u mislima” i “Skriveni zakoni sudbine”. Oni koji su praktično prešli taj put, smatraju da su stigli, a neki i ušli, u čarobni svet mudrosti, ostvarenja želja i trajne radosti.


Vežbe su date u pet koraka:
1.Opustite se, smirite um i zamislite neki dobro poznat predmet. Vežbu nastavite sa zamišljanjem raznih predmeta i prizora.
2.Pošto ste zamislili sliku poznatog predmeta, učinite sledeće: gledajte ga spreda; gledajte ga sa strane; gledajte ga odozgo i odozgo; udaljite ga i pribižite; obojite ga i menjajte boje; pomerite ga i okrećite u mislima; učinite da nestane i opet ga stvorite; promenite mu oblik: zamenite ga drugim predmetom ili prizorom.
3.Kad ovladate prethodnim sposobnostima (koracima) proširite ih na način svojstven Teslinoj genijalnosti.
Opustite se, zatvorite oči i zamislite neki predmet koji do tada niste videli. U mislima razmatrajte taj nepoznati predmet na isti način kako ste to, u drugom koraku, činili sa poznatim.
Sa ova tri koraka radite na buđenju i razvoju desne strane mozga, ali to je samo početak.
Petak, 28.03 (uspeh): Za preobražaj običnog maštara u plodnog izumitelja, ili uspešnog poslovnog čoveka, odlučujući su naredni, četvrti i peti korak – kada zamišljene stvari i događaji dobijaju svoju logičku, korisnu svrhu.
Posle pređenih tri koraka, krenite dalje.
4.Zamislite nepoznat predmet, ili željeni događaj i odredite mu korisnu svrhu. Isto to možete učiniti sa nekim poznatim, ali korisno izmenjenim predmetom ili događajem. Ako u umu vidite da te zamisli mogu da ispune zadatu svrhu, onda uspešno razvijajte svoje umne darove.
Ako su vam misaone slike maglovite, zamućene ili ih ne vidite, ništa ne brinite. Nastavite da čitate jer sama ova uputstva ostavljaju dobre tragove koji će, kad tad, dati korisne učinke.
Sa četvrtim korakom uspostavljate skladan rad između desne i leve strane mozga, pri čemu zamisli dobijaju svoju primenu.
5.Oblikujte u mislima što jasniju sliku izuma, poslovnog poteza, međusobnih odnosa... Posmatrajte sve to iz raznih uglova, ispravljajte greške i nedostatke. Radite i doterujte zamisao do praktičnog ostvarenja.
Do sada se hiljade ljudi uverilo u praktičnu korist od ovih vežbi.
Subota, 29.03. (ljubav): Prijatelju moj, molitvom smiri um i oseti da si u bezmernim dubinama vremena, konačno našao najveće blago, ljubav svoju. I dok te obliva divno i toplo nadahnuće, nežno joj šapni čudesnu istinu ljubavi: “Ja sam ti – ti si ja”. Ona te predano i očarano sluša. Nadahnut mirisom njene verne duše, svetlom iz prstiju, na nebu pišeš uzvišenu poruku ljubavi:
“Upi me u dušu svoju, utkaj me belegom ljubavi u srce svoje i posejaćeš seme koje nikada neće uvenuti, jer je ljubav snažna kao život i ona spašava svet. Upi me ljubo moja, milje moje, upi me u dušu svoju i pokrenućeš iskonske sile, koje će i od nas sazdati neprolaznu pesmu nad pesmama i približiti nas caru nad carevima, mudracu nad mudracima i ključaru najvrednije odaje u svemirskoj riznici”.
Vežba: u svrhu punog buđenja desne strane mozga, pročitaj još jednom “uzvišenu poruku ljubavi”, a onda je, ako želiš, izreci svojim rečima.
Nedelja, 30.03. (duhovnost): Ponovo pročitaj “uzvišenu poruku ljubavi”. Dobro je ako je i sam napišeš.
Dok je izgovaraš, govori verno i nevino. Govori sa osećajem da reči šalješ u dubine eona, u dubine pre i posle ovih trenutaka. Govori sa verom da duhovnom snagom pokrećeš prostor u prostoru i vreme u vremenu i stvaraš čudesa. Tvoja želja se već ostvarila.
Ti si sada preobrazio nadu u veru, a veru u ljubav. Ako imaš ljubav, ona se utvrdila, a ako je još nisi našao, uskoro će se pojaviti. Veruj! Zamisli! Oseti! Ljubav je tu, prepoznaj je i neguj do savršenstva.

Riznice sve mira
Na osnovu uputstava i vežbi, koje su detaljnije opisane u knjizi “Moć je u mislima”, nastavite da se u ritmu broja sedam dižete po čudesnoj spirali života.
Ponedeljak, 31.03 (smirenje): Najviša svrha ljudskog života je da vidi istinu i da darom Duha Svetog svesno preobražava svemir; grubo u tananije, telesno u bestelesno, tvarno u duhovno, truležno u neraspadljivo, nesvesno u svesno, nemir u svemir – u blaženi mir koji od stvaranja sveta već postoji na nebesima, kod Boga (L. Moj. 2,2). To je mir večnog spasenja, kojem pravednici idu u susret:
“Ovo vam kazah, da u meni mir imate. U svijetu ćete imati nevolju; ali ne bojte se, jer ja nadvladavam svijet (Jov.16,33).
Utorak, 01.04. (radost): U ovoj vežbi razmislite o narendom obrascu, prauzoru spasenja.
Preko zvučnih osnova sve i mir, iz dubine srpskog jezika, prosijava obrazac spasenja: svet je mir, sveti mir, sve mir; mir u svetlosti, mir u svetosti, mir u svesti, mir u svetu, mir u svemu, mir u svemiru; sve-mir je vasiona na ne-besima!
Smireni, u stanju ste da molitvom prizovete čudesa.
Sreda, 02.04. (zdravlje): Evo šta mi je jednom prilikom ispričala gospođa Ivanović iz Podgorice.
Dan posle porodične slave, Svetog Nikole, njena sestra i još jedna žena trebalo je da avionom polete na dalek put. Navedeni avion se srušio, a svi putnici nastradali. Gospođi Ivanović stiže vest o nesreći i ona se usrdno sa verom molila Svetom Nikoli da pomogne. Odmah potom javi joj se sestra rekavši da su samo čudom ostale žive. Naime, pred samo poletanje aviona njima se javilo predskazanje da odustanu od putovanja i one su poslušale poruku Svetog Nikole. Tako, na krilni dan svetitelja doživeše novo rođenje.
Ali, tu se ne završava čudesna priča o Svetom Nikoli i sestri gospođe Ivanović. Ona do tada nije imala svoje čedo, te je gorko patila. I da čudo bude veće, godinu dana potom, baš na dan Svetog Nikole, porodične slave, ona rodi sina, koji na krštenju dobi ime Nikola.
Četvrtak, 03.04. (napredak): Avgusta meseca 2004. godine, na Zlatiboru sam vodio “letnju radionicu pod nazivom “Psihologija uspeha”.
Tečaj je organizovao Fakultet za trgovinu i bankarstvo braće Karić.
Polaznike tečaja, pretežno studente pomenutog fakulteta, pripremao sam da “razmišljajući kao Telsa”, usklade rad moždanih delova i tako stvore uslove za uspeh u raznim poslovima.
Zbog dobrih učinaka, vežbe koje ću ovde opisti možete prilagoditi svojim potrebama.
Ova vežba sa plastičnom flašom za vodu teći će u pet koraka.
Pogledajte plastičnu flašu za vodu. Zažmurite i zamislite sliku te flaše. U mašti je pogledajte odozgo, odozdo, sa strane. Približite je i udaljite, uvećajte i umanjite u mislima. Obojite je i okrenite, sklonite je i ponovo vratite.
U narednom koraku, zamislite flašu koju ste ranije videli.
U trećem koraku, zamislite sliku flaše koju do sada niste videli.
U četvrtom koraku, novoizmišljenoj flaši odredite praktičnu primenu i dodajte delove koji to omogućuju.
Peti korak je da se na papiru nacrta zamišljeni oblik i stvore uslovi za njegovu proizvodnju.
Ovu vežbu možete raditi sa raznim stvarima, a kasnije na sličan način oblikujete čitave događaje, recimo u poslu.
Petak, 04.04. (uspeh): Sa ovakvim vežbama među prisutnima se pokreće prava “moždana oluja”. Ponuda novih zamisli je sve veća. Neki od njih su izuzetno praktični i obećavaju uspeh na tržištu. Opisaću jedan od tih “izuma” sa flašom za vodu.
Lekovite vode imaju visok bazni sastav, dakle ph veći do 8. Zato je povoljno da se na flaše sa vodom prilepi mali lakmus papir. Njegova uloga je višestruka; preko ph vrednosti pokazuje lekovitost, a i potvrđuje da voda nije lažna. Uz to, pruža mogućnost za uspešnu reklamu. Takav proizvod pruža veću ponudu za kupca, a cena ostaje gotovo ista...
Slična vežba je bila i sa hemijskom olovkom. Posle pokretanja “moždane oluje” došlo je i do ovog predloga: navrh olovke postaviti kesicu sa malo levande. Svrha je prijatan miris, lekovito delovanje na pluća, a kad se olovka odloži u džep, levanda čuva od moljaca...
Među prisutnima je bio i moj najmlađi sin Srbislav. Kod njega je takođe pokrenuta “moždana oluja”. Počeo je da se bavi pronalazaštvom. Oktobra meseca 2006. godine, dobio je treću nagradu za pronalazak od “Saveza pronalazača Srbije i Crne Gore”. Nagrada je dodeljena povodom 150 godina od rođenja Nikole Tesle. Sa potporom za dalje istraživanje iznosila je oko 6000 evra. Srbislav je sa svojim pronalaskom napravio uspešan posao i osnovao sopstvenu firmu.
Subota, 05.04. (ljubav): Veruj, zamisli i oseti pravu ljubav. Živo je oseti u srcu srca, u onom sićušnom deliću iz kojeg dolaze otkucaji života. Osećaš li ljubav u srcu srca, osećaš li kako se širi kroz svaku ćelijicu? Lak kao beli oblak izgovori ove reči, sigurno i uverljivo: “Mislim, dakle postojim – volim, dakle jesam”. I neka snaga tvojih poljubaca izvire iz čežnje vekova.
Nedelja, 06.04. (duhovnost): U tananim duhovnim dimenzijama, sve je lako pokretljivo i dešava se u skladu sa stanjem vašeg uma: svesnost vas uvodi u dimenziju svesti, duševnost u čarobnu dimenziju duše, a duhovnost u božansko prostiranje duha. U tim dimenzijama, namera je i delo,a misaone slike snishode u fizički svet i postaju čulni događaji.
Vežba: setite se nekog doživlaja kad je došlo do istovremene podudarnosti misli i događaja, u smislu “mi o ljubavi, a Ljubica na vratima”, ili “pomislih na Zdravka, a on se tog trenutka javi telefonom” i slično. Razmislite o tim pojavama i uskladite ih sa novim saznanjima.
Sa ovom vežbom napravili ste početne korake ka krunskom dostignuću. To je voljno izazivanje istovremene podudarnosti misli i događaja, želja i ostvarenja. Od sada ćemo još odlučnije krenuti ka tom čudesno cilju.


Izuzetan razvoj
U knjizi “Moć je u mislima” i “Magija i peta sila” navedeni su mnogi primeri čudesnih ispunjenja želja i namera, kao i praktična uputstva kako se to postiže. O čemu se zapravo radi?
Pošto deluje izvan poznatog prostora i vremena, umna moć ne izaziva uzročno posledične veze, nego određeno privlačenje smisaono srodnih pojava.
Reč je o mogućnosti da se mislima, iz viših dimenzija svesti, upravlja poznatim fizičkim silama i tako izazove istovremena podudarnost misaonih sadržaja sa materijalnim događajima (sinhronicitet).
Ova saznanja i njihova primena uvode nas u riznicu novih energija i omogućuju izuzetan razvoj i napredak pojedinaca i zajednice. To je put ka svima dostupnim uspesima i radosti.

Нема коментара:

Постави коментар