четвртак, 13. новембар 2014.

Home  Članci  Kosmička Energija  Energetski sistem čoveka i energetska tela

Energetski sistem čoveka i energetska tela

Šta je čovek?
Čovek je bio-energetsko-informativno biće koje je sastavljeno iz tri dela : tela, duše i duha.
Šta je bio-energetsko-informativno biće?
Čovek je ispunjen, okružen i stvoren od energije. Energija koja se prima iz Univerzuma predstavlja koliko njegovu životnu i ličnu energiju, onu koja ga čini različitim, toliko i energiju u kojoj se ogleda njegova povezanost sa kosmičkom energijom i istinom, ono što svako od nas može nazvati Bogom, Svemirom ,Svetim Duhom, Ljubavlju ili Svetlošću. Istovremeno, ova energija sadrži u sebi i informacije u svakom pogledu. Energetsko informativni sastav čoveka je jedna originalna kopija makro sveta. Ove informacije se prevode psihofizički u vibracije. Jačina njegovih vibracija zavisi od nivoa razvijenosti svakog pojedinca, kroz njegova dela i njegove reinkarnacije. Polazeći od toga da čovek nije savršen i baš radi toga se i duhovnost u njemu razvija postepeno, u trajanju više života, čisti se i proširuje se njegova svest, otvaraju se i aktiviraju njegove čakre. Tako dakle, celim tokom njegove evolucije čovek ulazi u najvišlje po kvalitetu energo informativne sfere Zemlje.
Energetska tela- MERIDIJANI
Predstavljaju energetsku mrežu arterija. Na zivaju se NANDI što na sanskritskom znači-cev, provodnik ili vena. Njihova funkcija je da prenose životnu energiju (PRANU) ili kineski (ČI) na čitavu površinu viših energetskih sistema čoveka. Nandi jednog energetskog tela su povezani sa susednim energetskim telom, uz pomoć čakri. U najranijim zapisima na Tibetu kaže se da postoje 72000 nandija.
Energetska tela
Ljudsko telo je podeljeno i sastoji se od materijalnog i duhovnog.
Materijalno telo je ono koje vidimo i dodirujemo a duhovno je ono koje na zapadu nazivaju duša ili duh. Na istoku duhovno telo nazivaju energetsko i ono je sastavljeno od sedam tela. U suštini, sve informacije vezane za čoveka, danas i hiljadama godina pre, ugravirne su na ovih sedam duhovnih nivoa-tela, koja oblikuju i okružuju naše telo čineći napu auru.
1. Materijalno ili fizičko telo (RUPA)
Fizičko telo nalazi se u trodimenzialnom prostoru. Da bi opstalo, uzima energiju od energetskog tela. Svet i okruženje mogu se spoznati zu pomoć pet čula. Razmena informacija se vrši putem govora, pisanja i dodira, ali je spoznaja ograničena. Njegovo stanje zavisi od stanja ostalih svetlosnih tela. Nakon fizičke smrti čoveka ono se raspada.
2. Eterično telo (PRANA)
Eterično telo ima sličnost sa našim fizičkim telom, prati njegov oblik na udaljenosti od 3-5 centimetara i radi toga se u puno slučajeva naziva i eteričnim blizancem. Ono je prenosilac one snage koju koristi fizičko telo, životne stvaralačke energije i svih prirodnih čula.
Eterično telo počinje da se oblikuje od trenutka začeća jednog čoveka i energetski centar odgovoran za njega je prva čakra. Koristi se životnom energijom sunca koju preuzima putem čakre solarnog pleksusa i energijom zemlje, koju preuzima preko čakre korena. Sakuplja ove energije i u vidu životne energije koju razliva neprestanim tokom u fizičko telo. Od stanja eteričnog tela zavisi ljudsko zdravlje, aktivnosti, izdržljivost kao i njegov imunitet. Nalazi se u četvrtoj dimenziji i raspada se 36 časova nakon fizičke smrti.
3. Astralno- emocionalno telo (KAMA-RUPA)
Sastavljeno je od spektra boja i na njemu su zabeležena, utisnuta sva, baš sva naša osećanja stara, nova, čak i ona trenutna. Bez ovog tela čovek ne bi mogao ništa da primeti i ne bi imao nikakvu želju. Nalazi se u petoj dimenziji. Prati oblik fizičkog tela i njegove obline na odstojanju 15-20 centimetara i povezano je sa drugom čakrom.
Astralno telo menja način gledanja osobe na svet i stvarnost u mnogo intezivnijem  stepenu od bilo kog drugog energetskog tela. Sreća, ljubav, poverenje, hrabrost, nada, vera  ali takođe i strah, bes, depresija, nemir, sve ove emocije se nalaze zapisane na ovom svetlosnom telu i one su te koje obaveštavaju , koja emocija preovladava nama u svakom trenutku. Takođe, prenose vibracije ovih osećanja u okviru emocionalne aure i predstavljaju nadsvesnu poruku koja se emituje na spoljašnji svet. Baš ovo je mesto gde započinje sudbinska privlačnost što znači, da se veoma često suočavamo sa osobama i događajima, koji nam kao odsjaj putem ogledala prikazuju sve ono što svesno izbegavamo da vidimo u vezi sebe i svojih osećanja. Ta nerazrešena osećanja žele da ostanu netaknuta i ako postoji mogućnost, čak i da se povećaju. Tako nas dovode iznova i iznova do ponavljajućih situacija, jer su baš one izvor napajanja za njih.
Jedna osoba može da svesno priželjkuje ljubav i sreću, ali na nadsvesnom nivou da zrači protivurečnošću i  sukobom, koji, npr. proističu iz straha i na taj način joj se ne dozvoljava da dostigne svoj svesni cilj. U slučaju nerazrešavanja nastavljaju da postoje. Nakon smrti, astralno telo se odbacuje daleko i raspada.
4. Mentalno- intelektualno telo (KAMA-MANAS)
U stvarnosti je predodređeno da prihvata kosmičke istine koje dolaze do ovog nivoa duhovnog tela i da ih sjedine sa logikom(intelektom). U nastavku, osoba putem intelekta primenjuje ove primljene istine u učestale situacije i pronalazi rešenja u saglasnosti sa kosmičkim zakonima. Znanje koje stičemo putem duhovnog nivoa je naša istinska bit, izražava se pomoću intuicije i iznenadne vidovitosti- bilo u obliku slika, ili u obliku zvukova, koje u nastavku formiraju govorne misli (govor). U slučaju da se intelektualno telo dovoljno razvilo, ono postaje ogledalo duhovnosti čoveka i samim tim ovaj isti čovek materijalizuje mudrost i potpunu samospoznaju.
Nalazi se u šestoj dimenziji. Jajolikog je oblika, na čijem vrhu se nalazi cvet(lotos) ili više cvetova. Njegov razvoj zavisi od razvoja eteričnog i astralnog tela i ono je poslednje energetsko telo koga je čovek svestan.
Nakon smrti se ne raspada.
5. Karmičko telo- Duhovno telo
Nalazi se u sedmoj dimenziji i sadrži u sebi sve informacije o prošlim životima. Ovo telo određuje čovekov karakter, sklonosti i sposobnosti.
Poseduje najviši stepen vibracija od svih do sada navedenih energetskih tela. Ovo telo igra osnovnu ulogu u daljnjem ljudskom razvitku u smislu, gde i kada će se započeti novo začeće i koji će biti njegov životni cilj. Ono sadrži u sebi sudbinu, gde je sadržano sve što je čovek razvio i što mu predstoji da razvije, prelazeći iz života u život, dolazeći na ovu planetu. U zavisnosti od stepena duhovnog razvoja sudbina se olakšava i postepeno karmičko telo izčezava. Kao proizvod gore navedenog, može se desiti da čovek više nema potrebu da se vrati na Zemlju u materijalnom obliku, nego da se prenese u više sfere postojanja.
6. Intuitivno-Duhovno telo (BUDDHI-MANAS)
Ovo je čisti duhovni razum, vlada intuicijom i samospoznajom kao i shvatanjem besmrtnosti čovečije duše. Pomoću intuitivnog tela doživljavamo unutrašnje sjedinjenje sa Kreatorom kao bezgraničnom osnovom stvaralaštva. Nije povezano sa objektivnim shvatanjem.
Ovo telo je izvor svih znanja, povezanih sa Višom Svešću i jedino u okviru njega, možemo raspoznati izvor i cilj našeg postojanja i svrhu našeg života. Nalazi se u osmoj dimenziji.
7. Budističko telo(BUDDHI)
Ovo je telo nosilac duševnog mira. Ne može se opisati rečima. Njega poseduju samo Veliki Učitelji i proroci. Nalazi se u devetoj dimenziji i može se rasprostreti do nekoliko kilometara.
Ako vam se ikada pruži prilika da se nađete u blizini jednog prosvetljenog učitelja, zapazićete da se atmosfera iznenada menja, osećajući nalet topline, sreće i sigurnosti.
8. ATMA telo
Jedno sa Apsolutnim. Ono je sinteza svega, svih prethodno navedenih principa i nalazi se u desetoj dimenziji.

Thank you Spirit Growth

Нема коментара:

Постави коментар