четвртак, 13. новембар 2014.

*JA TE VIDIM* - TEHNIKA ČIŠĆENJA I OSLABAĐANjA OD ENERGETSKIH PARAZITA

http://monjasvibration.blogspot.com/p/i-c-u.html
I-C-U I DEO
MichaelBrown:
DOBRODOŠLI U „JA TE VIDIM“(„I-C-U“)
http://www.thepresenceportal.com/Articles- ICU Part I.htm

DEO I:
ZAGREBIMO PO POVRŠINI - Šamanski pristup iperspektiva za pojačanje fizičkog blagostanja, mentalne jasnoće i emocionalnogbalansa.

Ovajčlanak je napisan da sa vama podeli mudru energetsku tehniku koju sam primeniona svoje vlastito životno  iskustva. Delim je zbog toga što su posledicetrenutne, duboke i oslobađajuće. Tehnika je jednostavna i kao sve autentičnetehnike emocionalnog tela zasniva se na “ne-činjenju”. Za primenu ove tehnike,koja je nenaporna  i jednostavna, zahteva se samo svesnost. Za samonekoliko dana primene, uočavaju se  momentalni pomaci, a kad se njomedosledno bavi nekoliko sedmica, iniciraju se duboke transformacije.
                                Tehnika sezove se:  „Ja te vidim“ (“I-C-U”).

Prenego što je opišem,  potrebno ju  je podupreti činjenicama da bistvorili neophodan kontekst…
Postoji“stvar” koja se dešava svima nama, koja je postala deo našeg života, i koja nasponekad dovodi do ludila. Često započinje pokrenuta naizgled spoljnim okidačem.Drugi put, izgleda kao da,  iz vedra neba, dolazi ka nama, da ulazi u našepolje iskustva. Obično se uvuče u naše iskustvo kao “određeni  misaoniobrazac (šema)” koji nas navodi da uđemo u reaktivno ponašanje. Ovi misaoniobrasci su uvek obojeni  odjecima  samovažnosti. Oni se stalno  ponavljaju u našem mentalnom telu dok, hipnotizirani, mi počinjemoda delujemo  u skladu sa njima. Sve do trenutka preduzimanja  akcije, zbog tih obrazaca se osećamo opravdano, strastveno ubeđeni  da “smou pravu što delujemo”. Ovaj  hipnotički  misaoni tok   jakoje  ubedljiv. Kako bilo, kad uđemo u tu predloženu  reaktivnost, mineminovno poželimo da to nismo učinili.

Emocionalnifiks koji smo dobili od našeg reaktivnog ponašanja, pored toga što nam je daolažan osećaj veličine, neizbežno nas je  skrenuo  sa puta i ostaviosa osjećajem  zbunjenosti, baš  kao da smo izašli  iz stanjatransa. Kad  shvatimo šta smo učinili  i koje smo okolnosti  pokrenuli  zbog  našeg osećaja  samovažnosti,uopšte se ne osećamo dobro. Naše reaktivno ponašanje takođe “zakuva i uskomešaokolinu”; ono stalno izaziva ostale da  uđu  u nepoželjna stanjaemocionalne uznemirenosti. Tako, kad se ova rezonanca “uznemiravanja ostalih”proširi, shvatamo da smo delovali kao da smo “začarani”.

Viznate tačno na šta ukazujem, zar ne?  Znate jer se to često dešava i vama.Dešava se toliko  često da ovo iskustvo doživljavate kao deo svojesuštine. Identifikovali ste se sa njime. Ipak, to niste vi. Ovaj tekstsadrži jednostavnu tehniku koja vam sve ovo iskustveno pokazuje. Takođe, ona vas osposobljava da  sami  sebe oslobodite ove smetnje. Sve jeu redu savama, ali postoji  “energetska crna  tačka”  uvašoj svesti koja vas čini ranjivima  za  nešto. Namera ovogteksta je da vam da  alate i uvide  kojima ćete integrisati  ovusmetnju.

Ukolikose pročitali ili ušli u PROCES PRISUTNOSTI, ili pročitali bilo koji  mojčlanak povezane sa ovom procedurom,  upoznati ste sa mehanizmom“emocionalnog utiskivanja” i sa načinima na koje drugi, kroz  spoljnurefleksiju, pokreću u nama unutrašnju svest o tom utiskivanju, tako što nas uznemire ili “podese”. Ovo mi zovemo iskustvo “glasnika”. S toga možetepretpostaviti da energetsko iskustvo koje sam opisao na početku, i koje u namaizaziva reaktivno ponašanje  vredno žaljenja,  je isto što i“iskustvo glasnika”.

Međutim,ono je povezano ali nije isto. To je još uvek “podešavanje”, to se jošuvek u vezi sa našim  “emocionalnim  utiskivanjem”, ali jesuptilnije.

Ovo iskustvo aktiviranja reaktivnog  ponašanja pokretanog emocijama,  krozhipnotički, ponavljajući misaoni obrazac  je susret sa parazitskim,energetskim, entitetom. Razlika između “glasnika” i “parazita” je u sledećem:glasnik reflektuje naše neizlečene emocionalne rane nazad ka nama tako da miimamo mogućnost da ih integrišemo, dok se parazit nepošteno moli nad njima kaosredstvom da manipuliše stanjem našeg emocionalnog polja.

Da,znam, ovo može da zvuči malo jezivo, ali u većini slučajeva nijejezivije nego prisustvo buva na psu. Kao i životinja koja dugo ima parazite, nimi ne osećamo prisustvo energetskih parazita u našem polju; u početku, možemo ih”videti” samo opažajući  uticaj njihovog prisustva. I sve dok nebudemo u stanju da ih vidimo,  ostajemo nesvesni izvor hrane za njih.

Ulazakparazita bilo koje prirode umanjuje fizičko zdravlje i dobrobit, slabi našementalne procese i debalansira naše emotivno stanje. Svi smo mi od detinjstvaživeli kao domaćini energetskim parazitima i na taj način se pogrešno identifikovali sa dejstvom njihove okupacije našeg energetskog polja. Kao paskoji ima buve, i mi se češemo i češemo i smatramo češanje delom našeg životnogiskustva. I baš kao i psi, ni mi ne možemo videti buve koje prouzrokuju svrab itako ne možemo uraditi ništa osim češanja. Nekada su ove “buve” mnogoozbiljnije; ponekad su to  krpelji  koji ne samo da srču našu životnuenergiju nego i prenose zarazne bolesti (viruse).

Oveparazitske aktivnosti se dešavaju na energetskom nivou, unutar našeg polja“energije u pokretu” (unutar polja naše emocije;  Majkl Braun smatra da jeemocija u stvari energija u pokretu, u skladu sa engleskim jezikom: emotion =e-motion = energija u pokretu, op.prev), unutar našeg energetskog polja. Kaošto ni emocije nisu vidljive našim fizičkim očima i ne možemo ih opazitidrugačije nego kroz  njihove spolja vidljive izražaje u svetu ili kroznašu osećajnu percepciju, tako su i paraziti nevidljivi za nas. I njih takođemožemo  opaziti samo kroz osećajnu percepciju i kroz prikazan uticajnjihovog prisustva na naše ukupno  fizičko, mentalno i emocionalnoiskustvo.

Samo zato što nešto nemožemo videti,  ne znači da to nije tu.

Nasreću, ove  buve i krpelje možemo jednostavno i lako odstraniti. Takođe,čak iako ovaj neprijatan položaj nas kao „domaćina parazitskom entitetu u našemenergetskom polju“ zvuči nemoguće,  praktikovanjem procedure koja jeopisana u ovom tekstu i  videći   rezultate  na  naše sveukupno  iskustvo, shvatićemo, bez ikakve sumnje, da je nešto štosmo nekada mislili da je deo nas, prestalo to da bude. Tada  možemozaključiti  šta je na prvom mestu bilo to što je prouzrokovalo da se,metaforički rečeno „češemo“  pri određenoj neugodnosti  u našemživotnom iskustvu.

Ukoliko smatrate da jecela ideja o energetskim parazitima neprihvatljiva, onda je ovo moja pozivnicaka vama: Otvorite um i za sada, sklonite u stranu  sva verovanja, jer vi možete imati  više koristi  ako eliminišete  oveparazite iz vašeg energetskog polja,  nego što ja imam koristi ubeđujućivas da oni postoje.

Načinfunkcionisanja ovih parazita je da se oni „igraju sa našim neintegrisanimemocionalnim utiskivanjima“. Oni koriste prednost  „naših energetskihrana“, prisutnost neintegrisanih emocionalnih stanja u našem energetskom polju.Na primer, ako sam, kao dete, bio zlostavljan, taj emocionalni otisak, stvorenod mešavine straha, besa i tuge,  ostaje neintegrisansve dok ja nepostanem svestan njegovog postojanja i dok ne dobijem perceptualne (opažajne)alate  da transformišem taj emocionalni otisak. Sve dok ovo stanje ostajeneintegrisano, ono je gnojna energetska rana koju može iskoristiti bilo šta štoima kapacitet  da uoči tu ranu u mom energetskom polju.

Kadame nešto podseti na to prvobitno zlostavljanje u detinjstvu, pa me to pokrene,ja automatski otpuštam reaktivni emocionalni naboj. Ovaj energetski naboj je,zatim, dostupan kao „energetska hrana“. Drugim rečima, ako inteligencija, čija se ishrana sastoji od emocionalne supe smešane od straha, besa i tuge,primeti to neintegrisano stanje u mom emocionalnom telu, ta inteligencija moževešto manipulisati i  loviti  me na takav način da me podseća na mojeiskustvo zlostavljanja u detinjstvu i na taj način da me emocionalnouznemiruje.  Zbog toga, ona ne stvara ranu unutar mene; ona  meparazitski vreba  ranu koja još nije izlečena. Tada se hrani  energijom  koja zrači iz emocionalne uznemirenosti.

Kadgod je to stvorenje gladno, vešto koristi neintegrisano stanje u momemocionalnom telu kao polugu kojom me  aktivira  da bih mu obezbediohranu. Pored  toga, ono može koristiti taj emocionalni ožiljak kaosredstvo da me ubedi da uđem u naizgled opravdano reaktivno ponašanjeusmereno  prema drugim ljudima. Na taj način emocionalna stanja koja zatimeruptiraju u tim drugim ljudima koje sam ja isprovocirao, takođe postajuposlastica dodata gozbi. To je „češanje“:

Sve dok otisci straha,besa i tuge u mom emocionalnom telu, nastali u detinjstvu, ostajuneintegrisani, ja sam organska baterija koja sadrži latentan energetski nabojkoji se u više navrata može aktivirati da bi obezbedio beskrajan izvorenergetske hrane za ona bića koja se hrane negativnom emocionalnom stočnomhranom.

Svešto energetski parazit treba da uradi jeste da strpljivo čeka na ivici mogenergetskog polja sve dok moje energetsko okruženje ne postane kompromitovanoi/ili ranjivo. Tada napada. Postoje brojni načini na koje moje energetsko poljemože biti kompromitovano i/ili ranjivo:

  • Tuđim reaktivnim ponašanjem uperenim prema meni („iskustvo glasnika“)
  • Tako što ću se osećati „jadno“ i zbog toga emocionalno ranjivo.
  • Tako što ću se osećati „super“ i zbog toga emocionalno neoprezno.
  • Tako što ću biti fizički iscrpljen ili  pod stresom.
  • Tako što ću biti neispavan.
  • Konstantnim izlaganjem medijima koji u meni izazivaju strah, bes ili tugu.
  • Ulazeći u borbe sa drugim ljudima, u čijem fokusu se nalaze strah, bes ili  tuga.
  • Uzimanjem bilo kakvih supstanci koje veštački manipulišu mojim energetskim poljem, kao što su marihuana, alkohol, duvan i sve hemikalije koje menjaju stanje svesti.
  • U momentima jutarnjeg buđenja ili nakon popodnevne dremke, kad još nisam potpuno svestan.
Energetskiparazit posmatra moje emocionalno telo kao što lav iz žbunja vreba krdoantilopa. U trenutku kad moja emocionalna okolina postane ranjiva, sve štoparazit radi je da me „ujede“. To radi na sledeće načine:

  • Priča mi priču koju ja čujem kao ono što se pretvara da je  zvuk mog unutrašnjeg glasa.
  • Namerno konstruišući priču da je emocionalno odvuče na određen slučaj utiskivanja iz detinjstva koji je ostao neintegrisan.
Naprimer, ako sam kao dete bio zlostavljan od strane muškarca, priča može teći naovaj način: „kako su grozni svi muškarci“, ili „kako izgleda da  me određeni muškarac u mojoj blizini iskorišćava“ ili „kako izgleda da me  određeni muškarac u mojoj blizini uzima zdravo za gotovo“.

Pričaće insinuirati da :  „Vreme je da učinim nešto i da se zauzmem za sebe!“ i„Ja imam sva prava da to uradim!“ U trenutku kad prihvatim priču, to jetrenutak u kome sam zagrizao mamac, i u tom trenutku  ja sam upecan. Jatada dobrovoljno preuzimam pričanje pričesamom sebi. Jednom kadpreuzmem ulogu pripovedača, energetski parazit se smesti pozadi u mojeenergetsko polje, čeka i posmatra kao neko ko je upravo postavio mišolovku.

Pričanikad nije istinita i absolutno nema činjeničnu osnovu, a ipakzvuči  zaista  uverljivo.  Uverljiva je zato što vešto mešaemocije koje je prate. Pošto je ljutnja emocionalno disfunkcionalno stanje kojeće najverovatnije inicirati spoljne projekcije reaktivnog ponašanja, fokuspriče je uglavnom na odjecima samopravedničke osvete. Vremenom, kao što jeporotu  hipnotizuje  brilijantan advokat, ova nas hipnotička iemocionalno manipulativna priča tera na akciju; mi pokrećemo i ulazimo ureaktivno ponašanje čija namena treba da bude da nas osnaži da „se zauzmemo zasebe“ i „da nas čuju“.

Tekkad smo reagovali na ovaj način, hipnotička magija počinje da se raspada iotkriva prazninu i izveštačenost svoje iluzije. Ono što nas tako dubokofrustrira jeste činjenica da se ova sekvenca dešava stalno iznova. I, svaki putkad nasednemo i uđemo u to, uvek otkrijemo istu stvar: da naša pričanije bila istinita i da je naše reaktivno ponašanje bilo neprimerno i neosnovano. Svaki put kad se to desi, zapanji nas činjenica kako uvek padnemona istu glupu smicalicu. To je kao da u trenutku skliznemo u nesvesno iprobudimo se tek nakon što događaj prođe.

Razlogzbog kojeg smo uvek uhvaćeni nespremni i povedeni u nesvesnu reaktivnu vožnju,je dvojak:

  • Prvo, mi nismo svesni neintegrisane emocije koju ova priča namerno hrani da bi je aktivirala, i kako je naša svesnost usmerena ka njoj, mi ulazimo u rezonanciju sa nesvesnim.
  • Drugo, prisutnost energetskog parazita i podmuklog načina na koji on manipuliše nama, ostaje nam skriven sve dok ne razvijemo osećajnu percepciju, poznatu i kao „svesnost emocionalnog tela“.
Pogledajmomalo bliže šta su ti energetski paraziti:

Jesteli videli  „ribu čistača“ kako čisti kitove i ajkule? Energetski, parazitiupravo tako izgledaju; zakače se i hrane se  energetskim poljem bilokojeg bića koje ima neintegrisana disfunkcionalna stanja koja mikonceptualno nazivamo „strah, bes i tuga“. Ti paraziti su stvoreni od strane straha, besa i tuge, i napravljeni su od straha, besa i tuge, te zato, dabi nastavili živeti, moraju se hraniti na rezonanciji onoga što ih je stvorilo,a to su: strah, bes i tuga. Oni nemaju vlastita emocionalna tela, te zatomoraju „zaposesti“ naša da bi mogli postojati i dalje. Mogu samo da nasneprimetno vrebaju  dok je naša svest o emocionalnom telu smanjena; stanjeu kome učestvujemo i podržavamo ga kroz svoje stalno suzbijanje straha, besa ituge koje je utisnuto u naše emocionalno polje u detinjstvu.

Poentasvega ovoga je da, sve dok se ne očistimo i time povratimo ravnotežu svomemocionalnom telu, ostajemo ranjivi i podložni tome da budemo domaćinienergetskim parazitima. Na sreću, kao što je već rečeno na početku ovog članka,postoji jednostavna tehnika koja, kad se dosledno sprovodi, ne samo da čistinaše energetsko polje od ovih parazita, već nas i osnažuje tako da postajemoneprivlačni kao „izvor hrane“.  Čišćenjem ometajuće parazitske deformacijeunutar našeg energetskog polja, ova tehnika nam omogućava da ubrzamo našeukupno emocionalno čišćenje.

TEHNIKA „VIDIM TE“(„I-C-U“)

Tehnikamože da se primeni bilo kada, na bilo kom mestu, i pod bilo kakvim okolnostima.Njena snaga je u njenoj doslednosti. Sastoji se od tri nenaporna koraka:

ZAUSTAVLJANJE. Najlakše ćemo „uhvatiti“ energetskientitet u trenutku „kad priča priču“: U trenutku kad primetimo dazapočinjemo priču o „tome kako neko čini nešto pogrešno“ i „kako treba da impokažemo neke stvari“, moramo odmah prestati pričati priču. Bez obzirana to koliko je priča uverljiva, bez obzira na to koliko prezentovani dokazipokazuju da „imamo pravo osećati se osvetnički i da imamo pravo preduzetimere“, mi moramo „prestati pričati priču“. Svaka priča koja nas ubeđuje dauđemo u reaktivno ponašanje, spada u kategoriju priča koje treba prestatipričati.

UVID.Momentalno moramo fokusirati svoju pažnju na „neprijatno osećanje iliprisustvo“ koje podupire priču: Ovo je tačka u kojoj se ova tehnikarazlikuje od Procedure Emocionalnog Čišćenja u PROCESU PRISUTNOSTI. Nislučajno nemojte potrošiti ni jedan trenutak pokušavajući otkriti identitetdisfunkcionalne emocije. Jednostavno, koristićemo sopstvenu svesnost, našuunutrašnju pažnju i osećajnu percepciju, da „pogledamo direktno u prisustvoentiteta“ u našem polju. Pogledaćemo u taj entitet tako što ćemo ga „osetiti“.Lako ga je videti zato što je to nelagodno osećanje koje podupire pričukoja je pričana. Jednostavno pogledajte u toosećanje.

OBRAĆANJE. Tada ćemo reći: „Vidim te“. Koristiteupravo ove reči. Ako se nalazimo među ljudima u trenutku kad se osetimoenergetski kompromitovani,ove reči možemo izgovoriti tiho,u sebi, ali čvrsto.Kad smo sami, ove reči treba da izgovorimo naglas. Izgovaramo ove reči bezreaktivnosti, bez ikakvog negativnog naboja. Mi se obraćamo energetskomparazitu kao stvarnoj činjenici.

„VIDIM  TE“

Onošto ćemo odmah moći primetiti je, da u trenutku kad se obratimo tojneprijatnoj, podmetnutoj prisutnosti na ovaj direktan način, „priča potpunostaje, a osećanje koje je podupire se zamrzava“. Zatim, ona nestaje iz našesvesnosti. Ponekad se energetski parazit može čvrsto držati u pukoj neverici dasmo u stanju „videti ga“ svojom svesnošću i da mu se, u stvari, „braćamo sapunom pažnjom“. Ako nastavi da se čvrsto drži, mi nastavljamo da ga posmatramo,ponavljajući reči: „Vidim te“. Ti energetski entiteti imaju moć „u nama samoonda kad ih ne vidimo“. Oni su kao provalnici u domaćinstvu, koji veruju da jekuća potpuno prazna. Ako se u našoj kući nalazi provalnik zauzet krađom i akomi, iz druge sobe, izgovorimo: „Vidim te“, on će se uplašiti i pobeći. Utrenutku kada parazitski uljez postane vidljiv, igra je gotova.
Upočetku, ovi će se energetski entiteti vraćati i iskušavati svoju sreću, zatošto smo dugo,dugo vremena bili njihov izvor hrane koji nije sumnjao ništa. Tovraćanje je razlog zašto je doslednost imperativ u ovoj tehnici. Kad god nasparazitski entiteti napadnu, moramo ih uhvatiti u „pričanju priče“, pre negošto postanemo odlučni u tom verovanju. Moramo se suzdržati od preuzimanjapričanja priče i paziti da ne postanemo toliko hipnotizirani njome da zbog njedelujemo reaktivno. Ova tehnika „zaustavljanja u priči“ brzo nas dovodi dootkrića:

Mi „gledamo stvarnimočima“ (igrareči u engleskom jeziku. Izraz „real eyes“- stvarne oči, zvuči vrlo sličnoizrazu „realise“ – shvatiti) inicijalnogpripovedača, za koga smo dugo vremena smatrali da predstavlja naš vlastitiunutrašnji glas, a zapravo je glas nametnika.

 Shvatamoda je huškač u stvari šupalj glas, bez emocija, klinički, i ima skoro mehaničkiodjek. On nas samo vara u našem verovanju  da je on zapravo mi, jer:

  •  Predstavlja način na koji se mi obraćamo samima sebi.
  • Koristi isti način izražavanja i rečnik kao i mi.
  • Sadržaj priče koju priča je namerno povezan sa neintegrisanim emocionalnim stanjem u našem polju, i zato izaziva snažno sazvučje sa kojim se mi možemo poistovetiti.
Tokomdana doslednog „hvatanja“ parazita, primetićemo  značajno poboljšanje našeenergije. Parazitski napadi će i dalje dolaziti, pa je potrebna naša stalnabudnost, ali je celokupna igra „žmurke“ gotova. Tokom nedelja dosledne primenetehnike „I-C-U“ otarasićemo se većine ovih energetskih uticaja i postićipojačan osećaj  fizičke dobrobiti,mentalne jasnoće, i emocionalneravnoteže. Za uzvrat nam to pomaže da pojačamo fokus, i da imamo više uticajana tekući zadatak:

Integrisanjedisfunkcionalnog uticaja unutar našeg emocionalnog tela koji nas činipodložnima, na prvom mestu, na parazitske napade.

 Ova„I-C-U“ tehnika nije nova. Vekovima su je praktikovali Šamani širom sveta, kaosredstvo oslobađanja od ranjivosti sa kojom se suočavaju svi ljudi koji imajuemocionalne otiske. Iz perspektive Šamana, ova tehnika sastoji se iz trirazličita dela:

  • Uhođenje: To je kada upravljamo našom svesnošću kroz „osećajnu percepciju“, kao sredstvom za obraćanje pažnje na to „kako i kada ovi parazitski entiteti napadaju“; mi uhodimo sebe i parazitski entitet, beležeći precizne okolnosti u kojima smo podložni ovom energetskom lopovluku. Šta je sa stanjem našeg ličnog energetskog polja koje nas čini ranjivim? U kom periodu dana i noći i u kakvom stanju je naše biće, kada parazit napadne? Čin „uhođenja“ ne samo da nas budi ka širokim opsezima uslova koji vode u ranjivost, već nam, takođe, pruža i uvid o identitetu predatora.

  • Lov na moć: To je „Vidim te“aspekt ove tehnike. Ovaj pristup „gledanja sa svesnošću“ skreće pažnju na  parazitske entitete; mi ih lišavamo moći koju imaju nad nama: oni predpostavljaju da su za nas nevidljivi.  Sad mi lovimo njih unutrašnjim ili spoljašnjim priznavanjem njihovog prisustva u našem energetskom telu. U trenutku kad primenimo alat „u vidnom polju („in-sight“)“ (još jedna igra reči: insight = uvid,  in-sight = u-vid = unutrašnji vid), mi postajemo manje podložni uticaju njihove taktike hipnotičkih imitacija i emocionalnih „podstreka“ (opet igra reči po zvučnosti: in-sight slično zvuči kao i incite).

  • Sakupljanje znanja: Postajući svesni prisustva ovih parazitskih entiteta i preduzimajući korake kojima povećavamo svoju neprobojnost, stičemo iskustveno znanje o mehanizmima sopstvenog energetskog sistema. Učimo kako odgovorno upravljati našim energetskim sistemom. Ovo u isto vremebudi svesnost emocionalnog tela kao i „uvid (in-sight = unutrašnji vid)“. U tom svetlu, ova energetska prisustva transformišu se iz parazita u saveznike; umesto da se na nama hrane, služe nam kao sredstvo za povećanje naše  svesnosti.
Nakraju, kroz osećajnu percepciju, alat emocionalnog  tela, postajemo tolikonapredni u našim energetskim posmatranjima, da možemo ući u sobu punu ljudi i„videti“ prisutnost ovih entiteta oko drugih ljudi. Ova svesnost momentalnodovodi do toga da se entiteti povuku od nas, te da se odmah otkače sa ljudikoji su nam blizu, a čijom energijom  se pokušavaju hraniti ti paraziti.Ovo nam omogućava da preduzimemo  još jedan presudan korak ka bi postiglimir za kojim tragamo u svetu.

Nemojte biti poklonikstraha.
Nemojte biti poklonikbesa.
Nemojte biti pokloniktuge.
Budite u vidnom poljuLjubavi.
                                                MIR POČINjE SA MNOM - JA JESAM MIR

 http://monjasvibration.blogspot.com/p/i-c-u-ii-deo.html
I-C-U II DEO

http://www.thepresenceportal.com/Articles%20-%20ICU%20Part%20II.htm

DEO II:

ZARONIMO DUBLJE- Sada kada imamo vežbu koja namomogućava čišćenje od prisustva energetskih parazita u našem polju, možemozaroniti dublje u ovaj razgovor...

Štasu zapravo ovi entiteti, odakle dolaze i kome služe? Odgovori na ova pitanja,za mnoge od nas, nisu lako svarljiva. Ovi parazitski entiteti su pešadija triboga koja pokreću  fizički svet iz emocionalne (astralne) oblasti. Ovibogovi imaju mnogo imena, ali najčešće su to: „strah“, „bes“ i „tuga“.

Iako,možda, do sada niste mislili o  „strahu“, „besu“ i „žalosti“ kao obogovima, kao o ličnostima, odnosno kao o „božanstvima“, ipak ih dobropoznajete. Ako ste čovek, oni će svoje prisustvo često vama pokazivati. Alisamo zbog našeg manjka svesnosti  emocionalnog tela, a samim tim iastralne vizije koja dolazi sa osećajnom percepcijom, mi ne možemo videti ta„osećanja“ onakvima kakva ona zaista jesu - božanstva koja hrane i vladajučovečanstvom kroz frekvenciju patnje. Ceo njihov trik se sastoji u tome daurone svoje prisustvo u tkanje našeg ljudskog iskustva, bez da smo mi i malosvesni njihovog  postojanja. Međutim, onistvarno postoje, i ne samo to već se svi mi klanjamo njima poštivajući ih.
Kad god delujemo izstraha, besa i tuge, kao sredstvima za postizanje promene u našem iskustvu, mise klanjamo na oltaru ova tri boga, i tražimo njihovu pomoć da „izmenimo“ našeokolnosti. Mi im nudimo naše molitve.

Većinanas predano obožava ove bogove, ne shvatajući uopšte da smo postali njihoviučenici. Ovde, na Zemlji, nit njihovog postojanja je ono što tka samu tkaninuod koje je sačinjeno naše takozvano „civilizovano“ ljudsko iskustvo. Sistemi kojemi nazivamo „politika“, „organizovana religija“ i „trgovina“, poslušno seklanjaju ovim bogovima. Najpopularniji medij na svetu je pobožan pratilac ovihbogova. I, najvećim delom, Meke zabave, kao što su Holivud i Bolivud, su pijuniu  nevidljivim rukama ovih božanstava.

Ovibogovi nemaju svoja vlastita emocionalna tela, pa žive od naboja stvorenogkolektivnim, neintegrisanim, emocionalnim ranama. Sva ljudska mizerija leži nastolu za kojim oni obeduju, a ovu gozbu omogućava energetska struja pomoću kojeoni upravljaju i manipulišu ljudskom percepcijom. Ipak, oni nemaju stvarnu moćosim one koju crpe iz naših energetskih rana, osim one koju smo im mi sami dalikroz svoje nesvesno ponašanje. U trenutku kada počnemo  koristiti alatsvesnosti da bi naše emocionalno telo  doveli u stanje ravnoteže, prestajemo da im budemo hrana; kroz obuzdavanje i pronicljivost mi smo u stanju  da koristimo svoju energiju da bi napajali gorivom naševlastito stanje bića.

Ovi bogovi zavise od našeg stanja nesvesnosti i mizerije, i nadubljem nivou, „naša nesvesnost u vezi naše bede“ je ono što ih je stvorilo išto ih održava.

Sadaoni paradiraju kao „naši bogovi“, radeći šta god je potrebno ne bi li nassprečili da shvatimo istinu o tome ko smo i šta smo: vibraciona bića stvorenana sliku pravog i jedinog Boga: LjUBAVI.
Svismo čuli za izreku: „Kako gore, tako i dole (Kako na nebu, tako i na Zemlji)“.Baš kao što i mi uzgajamo domaće životinje za hranu,  isto tako ibožanstva „strah“, „bes“ i „tuga“ uzgajaju sadašnje ljudsko iskustvo za svojuishranu. Ovo postižu držeći našu pažnju okrenutu  ka spoljašnjem svetu, panismo svesni  svog emocionalnog tela, a samim tim i dela koji emocija igrakao uzročni aspekt kvaliteta našeg ljudskog iskustva.

Bezsvesnosti emocionalnog tela, ne možemo sagledati „energiju u pokretu“ (emociju,prim.prev.). Zbog toga mi ostajemo slepi za energetske veze između uzročnetačke stanja energije u našem emocionalnom telu, uticaja koji to uzročno stanjeima na funkcionisanje našeg mentalnog tela, i, na kraju, posledica funkcionisanja mentalnog tela se manifestuje na naše fizičke okolnosti.

Budućida smo i dalje tupi da shvatimo fundamentalne energetske okolnosti koje leže uosnovi svih misaonih obrazaca, mi pogrešno verujemo da „misao stvara“.

Uovom stanju opažajnog slepila, mi automatski predpostavljamo da je spoljašnjisvet „nešto što nam se dešava“, te da zato mi nismo lično odgovorni za kvalitetnašeg ljdskog iskustva. Prema tome, ponašamo se  „bezdušno“, misleći damožemo promeniti naše iskustvo prilagođavanjem našeg načina razmišljanja ilipreuređenjem  naših fizičkih okolnosti. Ova greška u opažanju vodi nas upogrešno  ponašanje zvano „Potraga za srećom“ – uzrokom sve ljudske bede.Sve dok verujemo da „ono što se dešava tamo napolju nema nikakve veze saonim što se dešava u nama“, mi smo plen za zabavu bogova, sto ukrašen finimescajgom i posuđem mentaliteta žrtve i pobednika.

Dabi se održala ova eksternalizacija naše svesti, i stoga ova opažajna greška,ova tri boga konstantno podstiču emocionalni haos. Mi ne možemo videti ovonamerno energetsko podsticanje jer, bez svesnosti emocionalnog tela, mi nemožemo sagledati šta se dešava u našem vlastitom emocionalnom telu, a time niodraz ove aktivnosti u svetu koji nas okružuje.

Ovajpodsticani emocionalni haos, zatim, kanališe svoj put kroz naše mentalno telo unaše fisičke okolnosti; tačka u kojoj smo postali svesni njega, te zato iulazimo u interakciju sa njim. Mi zatim reagujemo na taj unutrašnji emocionalnihaos pokušavajući preurediti naše fizičko iskustvo tog haosa; pokušavamo„napraviti uzročne promene stalnim petljanjem sa ishodom“. Ovo se naziva„nedelotvorno  ponašanje“, ponašanje koje-utiče-na-sve-vas (opet sličnaigra reči  „in-effect-u-al  = koje-utiče-na-sve-vas“ zvuči slično kaoi  „ineffectual =  nedelotvorno, beskorisno, prim.prev.). Naravno,jedini  ishod ovog besmislenog ponašanja je beda. Naša beda  je ondahrana za gozbu.

Bezbrojnegeneracije bile su bezazlen  izvor hrane, svesno uzgajan poput organskinapunjenih  baterija koje, kad se energetski aktiviraju, obezbeđujubeskrajan negativan emotivni naboj za hranu.

Negativan emocionalninaboj je ono što drži „negativnost glavnim“ (opet vrsta igre reči: in charge= biti glavni, dok charge takođe znači naboj).

Toje taj emocionalni naboj koji nas tera da „tražimo pozitivno“. Prema tome,zavedeni smo iluzijom polarizovane svesnosti, stanje bića koje održavamo ipodržavamo  kad god uđemo u reaktivno, samo-pravedničko ponašanje, i kadgod započnemo „Potragu za srećom“.

Dečijeutiskivanje strašnih iskustava je deo „parazitskog programa“ koji suinstalirala ova tri nesveta božanstva. Kada je ostvareno emocionalnoutiskivanje, naše emocionalno telo postaje nosilac neintegrisanih iskustava,koji su, zatim, nesvesno prosleđeni, kao tetovaže, našoj deci. I tu parazitskientiteti, energetske buve i krpelji, stupaju na scenu: ova neintegrisanaemocionalna iskustva, utisnuta još u detinjstvu su, zatim, svesno napadnuta iaktivirana od strane ove „energetske pešadije“, baš kao što ovčarski pas teraovcu u stado.

Uperiodu između sedme i četrnaeste godine, ovi parazitski entiteti senaseljavaju u nama i prave sebi dom u našem energetskom polju. Tokom ove faze,između sedme i četrnaeste godine, naša svesnost emocionalnog tela je takođenamerno ugašena. Bez svesnosti emocionalnog tela mi ostajemo slepi na pokreteparazitskog prisustva u našem „carstvu energije u pokretu“, poznatom i kao„naša emocionalna stvarnost“ i kao „astral“. Do naše 21. godine, oni su većproveli toliko mnogo vremena sa nama, da mi počinjemo smatrati da je njihovoprisustvo zapravo mi sami.

Ova parazitska pešadija nesamo da se održava hraneći se emocionalnom zbrkom koju su pokrenuli svojimhipnotičkim pripovedanjem, već takođe služi i tri božanstva nazvana „strah“,„bes“ i „tuga“ koristeći priče da nas gurne u reaktivna ponašanja čija je svrhada izazovu emocionalni poremećaj i u drugim ljudima.

Zbogtoga što smo od detinjstva trenirani da postanemo zavisni od ponašanja koja ćeuspavati i kontrolisati naš strah, bes i tugu, čime suzbijamo našu svesnostemocionalnog tela, mi smo percepcijski slepi; nemamo „u-vid“. Zbog togapredpostavljamo da su činovi besmislenog nasilja i rata počinjeni u ovom svetuprouzrokovali naši sunarodnici, ljudi. Ono što još uvek nismo „shvatili“ je dasu pojedinci i grupe ukuljučene u ovo reaktivno ponašanje jednostavno„poverovali u priče koje su  im  ispričane“, priče koje suenergetski  usklađene sa njihovim vlastitim utiskivanjem iz detinjstva,priče zbog kojih su oni hipnotički reagovali.
Uzroksvih naizgled besmislenih činova nasilja u ovom svetu su „strah“, „bes“ i„tuga“, bogovi kojima se klanjamo. A snaga sa kojom ovi bogovi vladaju zasnivase na našoj nesvesnosti snage koju imamo u svojim srcima.

Zbogtoga se autentično oslobođenje i istinsko samo-osnaženje može ostvariti samokroz „čišćenje emocionalnog tela“, prilagođavanje našem ljudskom iskustvu kojeistovremeno budi svesnost emocionalnog tela. Buđenje svesnosti emocionalnogtela je buđenje „astralne vizije“, sposobnosti da se sagleda uzrok kvalitetanašeg ljudskog iskustva. To je taj energetski „u-vid“ koji nam otkriva datrenutni bogovi ovog sveta nisu Bog, oni su jednostavno „energetskabožanstva koja paradiraju kao da su bogovi“.


Dozvoljeno nam je dadostignemo svoje oslobađanje kroz bilo koji od mnoštva varljivih „programa“ koje su nam  oni obezbedili. Tu ubrajamo: mnoge složene duhovneputeve koji nas navodno vode ka „prosvetljenju“, mnoge profesije  koje nasvode ka finansijskoj slobodi kroz zadivljujuće bogatstvo, mnogo mogućnosti zadostizanje „sreće“, kao što su romansa i brak, mnogo mogućnosti za postizanjeugleda i bogatstva preko popularnosti i slave, i naizgled bezbrojnih mogućnostiza dostizanje „opojnih“ vrhunaca predpostavljene moći  i  značajameđu mnogobrojnim različitim religijskim, političkim i trgovinskimorganizacijama.

Dozvoljeno nam je daradimo šta god želimo, sve dok se ne probudimo ili dok ne priđemo „srcustvari“. Možemo postati šta god želimo i raditi šta god želimo, sve dok nebežimo sa farme.

Autentičnooslobađanje od toga da budemo „uzgajani kao organska baterija čija je svrhaobezbeđivanje energetske hrane za bogove“, može se dostići samo krozaktiviranje svesnosti emocionalnog tela. To podrazumeva preuzimanjeodgovornosti za kvalitet našeg emocionalnog iskustva. Koračanjem po unutrašnjemputu i preuzimanjem odgovornosti za stanje našeg srca, mi automatski budimo zadrugo otkrovenje:

Ovatri nesveta boga, koliko god moćni da nam se predstavljaju, nisu ništa bez našeodanosti njima.
Jednostavnimizgovaranjem „Vidim te“ prisustvu njihove parazitske pešadije, mi momentalno ibez napora činimo njihove „anđele pakla“ nemoćnim. Bez ovih „anđela pakla“ kojinas guraju u nesvesno reaktivno ponašanje, mi smo u stanju svesnije iefikasnije se baviti zadatkom čišćenja našeg emocionalnog tela odneintegrisanih dečijih utiskivanja koja nas čine lovinom. Kažemo: „Vidimo vas,čujemo vas, ali vam više ne verujemo“.

Prvočišćenjem svog emocionalnog polja od ovih energetskih  parazita, a zatimdovođenjem naše svesnosti u autentično stanje našeg emocionalnog tela kaosredstvom za integrisanje našeg dečijeg utiskivanja, mi prestajemo bitibezazlen izvor hrane. Mi tada oslobađamo i svoju porodicu, a kroz naš primer, isve čiji se putevi ukrste sa našim. To je putovanje kroz čišćenjeemocionalnog  telakoje nas vodi direktno u „suštinu stvari“, buđenje pravo u  iskustvo da je „jedini istinski Bog – LJUBAV“, i da smo svi misačinjeni prema slici tog Boga.

Utom svetlu, ovi energetski paraziti i njihova tri boga zvana „strah“, „bes“ i„tuga“, držeći nas zarobljene sve dok ne budemo spremni preuzeti odgovornost zakvalitet našeg iskustva, bespogovorno služe čovečanstvu. Samo oni od nas, kojisu spremni da uđu u svoje srce, bez obzira na sve, spremni su da otkrijuenergetski prolaz koji vodi u autentično oslobađanje.

Otkrovenjekoje nas čeka na kraju tog energetskog prolaza je sledeće: Ne moramo seklanjati iluzornoj verziji koju propagiraju.  Mi smoiskustveno otkrili da je za ulazak u radost SADA,  potrebno  otvoritioči srcu  tako da možemo „videti pravim očima“ da smo već tu, sada, zauvek,i ono što čini da se ovo nebesko iskustvo prikaže kao neprijatno je našenesvesno postojanje u tom iskustvu. Osvetliti svu ovu tamu je lako kao„pojaviti se“, obratiti pažnju i reći: „Vidim te“.

Nemojte biti poklonikstraha.
Nemojte biti poklonikbesa.
Nemojte biti pokloniktuge.
Budite u vidnom poljuLjubavi.

                                                MIR POČINjE SA MNOM - JA JESAM MIR


Нема коментара:

Постави коментар