недеља, 9. новембар 2014.

Zahvalnost je sve što vam je potrebno

July 23, 2013 at 6:16 pm | Posted in Uncategorized | Leave a comment 
 Image
“Suze izražavaju bol, agoniju i usamljenost. Suze mogu da izraze i radost. Sve u svemu, suze su izraz raznih emocija. Suze, dobro potrošene, uklanjaju oblake našeg uma, kao vedro nebo posle dobe kiše. Ono omogućava suncu, koje je vaš intelekt, da ponovo zaviri u život. Čim se suze dobro potroše, vreme je da se bude realan. Nakon kiše, sunce mora ponovo da zasija. To je zakon prirode. Sunce je uvek tu. Ali, dok ga oblaci emocija zaklanjaju, ono ostaje nevidljivo. Samo budite toga svesni.
Kada nas je avatar napustio? Da li je Krišna postojao s naše ravni postojanja? On je u velikoj meri ovde. Jesu li nas Isus, Buda ili Rama napustili? Fizička forma je samo predstavljala izraze ili doživljaje. To je privremeno i situacijski. Istina koju su oni saopštili je večna. Neuništiva i neprolazna. To je istina o našem postojanju i istina koju moramo da znamo. Njihova religija je bila Ljubav. Učenja su bila ista. Izražavali su to na raličite načine, jer je društvo kome su se obraćali bilo različito. Uglavnom, njihov sopstveni život je bio njihovo učenje, više od verbalnih ili literarnih učenja. Zato su ponekad oni i njihova učenja pogrešno shvaćani ili pogrešno predstavljani. Dakle, ni jedna inkarnacija i ni jedno od njihovih učenja nije napustilo našu ravan postojanja. To je osnovna istina.
Image
Gurui nikada ništa nikome ne nameću. Dozvoljavaju njihovoj prirodi da se u potpunosti izrazi. Gurui nastavljaju da pokazuju svetlost, bilo da su u svom telu ili ne. Guru princip neprekidno teče.
Svi gurui su jedno. Svi majstori su jedno. Svi se pojave radi jasnog darmičkog cilja da povedu ljude ka oslobođenju. Svi su doneli svetlost među mrak neznanja. Svi su živeli radi drugih. Za njih, život i smrt nemaju značaja. Kritika ili aplauz su beznačajni. Od mnogo cvetova koji procvetaju na drvetu postojanja, neki postanu voće. Neće svaki cvet postati voće. Samo neki idu putem do samog kraja. Mnogi otpadnu, za vreme svog životnog puta. Gurui su milostivi. Oni dozvoljavaju učeniku da se uzdigne i da padne. Nikada ništa nikome ne nameću. Dozvoljavaju njihovoj prirodi da se u potpunosti izrazi. Gurui nastavljaju da pokazuju svetlost, bilo da su u svom telu ili ne. Večni Guru  Princip (Guru Tattwa) večno teče.
Um zaglavljen u prošlosti znači agonija u sadašnjosti. Um mora da putuje s vremenom, sadašnjim vremenom. Um mora da ostane u sadašnjosti i intelekt treba da ostane slobodan i pristupačan. Kada se intelekt zaključa, tragedije se dešavaju u životu. Kada emocije preovladaju, tragedije se dešavaju. Važno je da je um s telom, u sadašnjosti. Svi oni koji su postojali sa nama u prošlosti dodali su vrednost našem postojanju. Moramo im biti zahvalni. Naročito ako je to Avatar. Avatar je večan. Nema rođenja ili smrti. Njegovo postojanje je svrsishodno. Najbolji način da se povežete s Avatarom je da se povežete s Njegovim/Njenim učenjima, usvajate ih lagano, svarite kako treba i ŽIVITE IH istinski. Sadguruu nije potrebno ništa ni od koga. Ako su njegova učenja korisna generacijama, njima je drago. Ako nisu korisna ili shvaćena, oni nisu tužni. Sve je dobro za sadgurua. Oni nikada nisu ograničeni svojim imidžom.
Pogledajte svoju prošlost i sve ljude iz prošlosti, uključujući i one koje ste smatrali svojim Učiteljima (Guruima), sa zahvalnošću i poštovanjem. Ostanite u sadašnjosti. Delujte u sadašnjosti. Volite one koji su oko vas danas i uživajte u njihovom prisustvu u svom životu. Druženja su često privremena, kao i veze. Ne gubite svoju sadašnjost. Negujte svoju sadašnjost. Uživajte u svakom njenom deliću. Budite zahvalni za svaki momenat. Budite zahvalni za sve. Ne gubite fokus u sadašnjosti, uključujući i ljude, tako što ćete visiti u prošlosti. Sve što imate za sebe je SADA.
Image
Sunce mora nastaviti da sija. Kada se sunce ugasi, zemlja i svi njeni stanovnici nestaju. Kada se priroda buni, dešava se destrukcija. Kada se naša individualna priroda pobuni, emocije prave haos i destrukcija se dešava u našem individualnom životu. Mi smo dobro povezani s prirodom. Mi smo njen odraz.
Mislite na prošlost sa zahvalnošću i bez žaljenja ili krivice. Prihvatite sadašnjost sa zahvalnošću. Delujte u sadašnjosti koristeći intelekt. Poštujte sadgurue prošlosti i sadašnjosti i ŽIVITE njihova učenja. Onda, njihovo vreme na zemlji vredi. Ni jedan nas sadguru nije napustio. Oni žive kroz svoja učenja. Oni žive kroz one koji žive njihova učenja. Zahvalnost… to je sve što vam je potrebno. Ako se povežete sa njihovom svešću, kroz njihova učenja, stižete u ruke BOGA.”
Mohandji, 28. April 2011.

Нема коментара:

Постави коментар