ARCHIV FÜR DEN AUTOR: RAJNAZEMLJI

1904022_829939283699899_1705593813_n

Osobine ženske energije

Osobine zenske bozanske energije (divine feminine).
Bog se izrazava kroz ljude u dve varijante…zene su otelovljenje zenske bozanske energije, dok su muskarci otelovljenje muske bozanske energije. Iako svi u sebi nosimo osobine obe energije, dobro je znati, koje su to osobine potekle iz zenske energije a koje iz muske. Ove dve vrste energija se savrseno dopunjuju i svaka zenska osobina ima svoj par u muskoj osobini.
Ako ste žena a osećate da ste malo “ispali” iz svoje ženske energije, pogledajte sledeću listu i zapitajte se…u kojim oblastima svog života ja još nisam u skladu sa ženom u sebi?
Naravno, mnoge od nas zbog uslova u kojima žive nisu u prilici da budu žene u potpunosti. Da budemo iskreni, neke od nas su po svojoj energiji postale muškarci, kako bi preživele u ovom svetu koji je preplavljen muškom energijom.
Ipak, lepo je potsetiti se na ženu u sebi i možda ponegde dozvoliti više ženstvenosti.
Evo aspekata zenske energije (devine feminine energy):
1904022_829939283699899_1705593813_n
1. Kreacija. Kreiranje na sve moguce nacine je izraz zenske energije. Kreiranje kroz umetnost, slikanje, muziku, rucne radove, smišljanje novih jela, opremanje stana, ukrašavanje dečije sobe, kreiranje gardeobe i nakita, …i kao vrhunac izraza ženske energije, kreiranje novog života kroz radjanje. Majčinstvo je naravno izraz ženske energije. Tipični pozivi bi bili modna kreatorka, dizajnerka enterijera, slikarka, muzičarka, krojačica, domaćica …Svim ženama koje osećaju da su izgubile veze sa svojom ženstvenošću preporučujem da nadju neki kreativni način da se izraze. Tako će se najbrže vratiti sebi.
2. Lečenje, isceljivanje, regeneracija, održavanje, obnavljanje – ženska energija je veoma lekovita za sve oko sebe. Ona smiruje, leči, pomaže svima oko sebe i sebi da se regenerišu. Ona stvara okolinu koja je opuštajuća i pomaže onima koji su u njoj da se brže oporave. Tipični pozivi bi bili doktorka, isceliteljka, apotekarka, baštovanka, travarka, …
Da bi u ovoj oblasti pojačali svoju ženstvenost, obratite pažnju na to da li dajete sebi dovoljno vremena za regeneraciju, i da li vam vaš stambeni prostor prija i pomaže da se odmorite.
3. Hranjenje na svim nivoima, telesno, emotivno, umno – ženska energija je ona koja hrani. Kao majka kada doji dete, kao zemlja koja radja svake godine, kao žena koja sprema divnu hranu svojoj porodici.
4. Senzualnost – lepota tela, stana, okoline. Zenska energija je veoma čulna i brine se o tome da čula budu srećna. Da se uživa u onome što se vidi, miriše, čuje…da širi lepotu oko sebe. Seksualnost i uživanje u ženskim atributima je ekstremno ženstvena. Ženstveno je voditi računa o detaljima koji čine stvari posebno lepim.
5. Zajedništvo – ženska energija poziva na zajednišvo. Ona okuplja prijatelje i familiju oko ognjišta. Ona čini da se svako oseća dobrodošlim. Sestrinstvo, ženska prijateljstva su poseban oblik zajedništva koji je ženskoj duši veoma bitan. Krug prijateljica na kafi koje pričaju o ženskim stvarima dok se deca igraju je nešto što hrani žensku dušu. “Ja sve mogu sama” je veoma muškobanjasto. “Ja sam deo tima i očekujem podršku porodice, prijatelja, ..” je ženstveno. Usamljena žena koja komunicira samo sa muškarcima obično ne može da izrazi svoju žensku stranu. Skupite svoje drugarice, pričajte o ženskim stvarima, smejte se, jedite voće i čokoladu i vaša ženska duša će biti nahranjena.
6. Primanje – Ženska energija prima. Ona prima zaštitu, materijalna sredstva, podršku… ona prima ne zato što ne može da stvori novac sama, već zato što se raduje jer postoji neko ko je dovoljno ceni da želi da joj da. Žene koje imaju muškarce koji zaradjuju bar 30% više se osećaju ženstvenije od onih koje su same primorane da se bore za opstanak. Ženska energija je otvorena za primanje, kako bi od toga što prima mogla da kreira, hrani, leči i ulepšava. Dozvoliti muškarcu da vam plati piće i počasti vas je izraz ženske energije.
7. Intuicija i mudrost – Ženska energija svoju mudrost dobija iz srca a ne iz uma. Ona je u vezi sa svojim emocijama i sa svojim unutrašnjim vodjstvom. Zato je za žensku energiju veoma naporno kada žena počne da živi iz uma. Da mnogo analizira, filozofira i dvoumi se. Ženska energija zna za svoju vezu sa višim sferama i koristi taj svoj kanal svakodnevno. Ženska energija pomaže onima oko sebe da takodje dodju u kontakt sa svojim emocijama.
8. Saosećanje, otvorenost, razumevanje – Ženska energija sluša bez ocenjivanja i pušta druge da budu takvi kakve su. Ona je potpuno prisutna i pokazuje drugima i sebi da je ok biti takav kakav si. Ona prihvata dobro i loše, tamno i svetlo, tužno i veselo kao deo života. Ženska energija je otvorena ka novim idejama i različitosti. Žena koja je zatvorena za druge, hladna i odbojna, zapravo ne dopušta da živi u skladu sa svojom energijom.
9. Rituali, ciklusi – Ženska energija uživa u ritualima i ciklusima kao što je mesečev ciklus, praznici, rodjendani, nove godine… ona je povezana sa ciklusima planete zemlje (koja je takodje otelotvorenje zenske energije). Ženska energija podržava slavljenje života i promena u životu.
Svaka od nas živi ovu kombinaciju ženskih aspekata na jedinstven način. Neka od nas će biti u potpunom poravnanju sa majčinstvom ali u totalnom problemu sa seksualnosću. Neke od nas su pune razumevanja ali vema loše kuvarice. Neke od nas vole zajedništvo ali imaju problem sa primanjem i osećaju da sve moraju da zarade same. Neke od nas obožavaju šminku, haljine i štikle, dok druge ne mogu da se zamisle doterane.
I sve je to savršeno u redu. BItno je da svaka od nas za sebe oseti, koji delovi ženstvenosti joj nedostaju i u kojima želi da više uživa.
Kada je žena primorana u životu da se ponaša suprotno od potreba svoje ženske energije u sebi, njeno zadovoljstvo životom drastično opada. Ona “ispada” iz svoje ženstvenosti i ima osećaj da ne živi punim plućima. Jer ako ženska energija u vama želi da se izrazi a nije u mogućnosti, onda je blokirana.
Mnoge žene medju nama žele da jednostavno mogu da se posvete kreiranju, regeneraciji, hranjenju i zajedništvu a da zaradjivanje prepuste svojim muškaricima. da jednostavno neko vreme ne rade, već da se posvete majčinstvu, lepoti, hrani, …I to nažalost nisu u mogućnosti. Takve žene ne treba da se osećaju loše zato što to žele. One to žele jer je to jednostavno izraz ženske energije u njima.
Kada žena izgubi vezu sa svojom energijom, svet izgubi priliku da vidi tu jednistvenu ženu. Ona postaje senka same sebe.
Da bi odnosi zaista postali bolji, bitno je da žene i muškarci zaista shvate kako se ove dve vrste energije izražavaju. I da dodju u poravnanje sa onim ko su zaista. kako bi se odnosi vratili u balans.
Hvala Teal Swan na inspiraciji za ovaj tekst. U sledećem delu slede aspekti muske božanske energije (devine male energy).
healing490