понедељак, 17. новембар 2014.

5 prirodnih lekova za jačanje imunog sistema


bgfa4fv
Zima samo što nije stigla, a vaš imuni sistem postaje ranjiv obzirom na svakodnevne drastične promene u temperaturi – pogotovo ako živite u oblasti sa hladnijom klimom.
Međutim, postoje namirnice koje možete konzumirati svakog dana i koje će ojačati vaš imuni sistem i pomoći pri sprečavanju bilo kakvih bolesti povezanih sa hladnim vremenom.
Tokom hladnih perioda, postoje velike šanse da zaradite prehladu ili grip, pri čemu dolazi do respiratornih infekcija. Odličan način za borbu protiv ovih bolesti je konstantno konzumiranje sledećih namirnica:
  • Jabukovo sirće
  • Kokosovo ulje
  • Beli luk
  • Đumbir
  • Limun
Ove namirnice potpomažu jačanje i održanje dobrog imuniteta. Možete napraviti salatu od njih, obroke ili ih koristiti u sokovima.
1. Jabukovo sirće
Neprerađeno, organsko jabukovo sirće je prirodni probiotik koji održava stomak zdravim, a može se primenjivati i kod gljivičnih kožnih infekcija.
2. Kokosovo ulje
Kokosovo ulje poseduje antibakterijska i antigljivična svojstva; takođe je i odličan ovlaživač kože.
3. Beli luk
Poseduje antibakterijska, antigljivična i antiparazitska svojstva. Ako ste bolesni, pomešajte malo svežeg belog luka u salatu i ubrzo će vam biti bolje. Takođe, koristite beli luk i kad niste bolesni kao preventivu.
4. Đumbir
Đumbir poseduje antizapaljenska svojstva, poboljšava varenje i pun je antioksidanata. Dodajte đumbir kao začin u supe i obroke s mesom.
5. Limun
Poboljšava mentalno zdravlje, eliminiše toksine iz jetre, žučne kese i bubrega i pun je vitamina C.
(Webtribune.rs)

Нема коментара:

Постави коментар