beležnica
Ovo je slobodna zona, mesto gde se možete uveriti da stvari nisu onakve kako deluju na prvi pogled.Ova stranica je neprofitni, društveno-humanitarni prostor, kome može svako da pristupi. Ovom stranicom mogu da upravljaju svi njeni simpatizeri i ona je stecište slobodnih i nezavisnih ljudi na za sada još uvek slobodnoj internet teritoriji.
KAKO SPRECITI I KAKO SE LECITI: „Kiselo“ telo je podloga za bolest a ne „ladna voda“, „promaja“ , virusi i bakterije
16 Votes
Preporuke nisu namenjene da budu zamena zvaničnoj medicini već da Vam ukažu da imate izbora i da imate PRAVO NA IZBOR.
Više kiseline u našim ćelijama znači manje kiseonika, pošto kiselina istiskuje kiseonik, a poznato je da je kiseonik od suštinske važnosti za zdravo funkcionisanje organizma. Neki lekari , tvrde da tretirajući rak kao gljivu, postižu oko 90% uspeha. Kljuc svega je dovodjenje tumora u kontakt s NATRIJUM BIKARBONATOM (sodom bikarbonom) što je bliže moguće. (Bolja dostupnost znači i bolje rezultate.) Dakle pretvarajuci KISELU u BAZNU sredinuu, vi otklanjate pogodno tle za razvoj bolesti i to jednostavnom upotrebom sode bikarbone. Limun je takodje vazna namernica jer kada ga unesete u organizam ili na kozu , limunska kiselina izaziva jaku baznu reakciju organizma.
Istraživači su davno otkrili razlog zašto kisele kiše ubijaju sav život u jezerima i rekama a to je kiselinsko stanje, sav kiseonik se toliko čvrsto zbije uz vodonik da postaje biološki neupotrebljiv. Odakle te kise dolaze treba opsirnije procitati o hemijskom zaprasivanju neba tzv, Kemtrejlsima koji se sprovode i u Srbiji posle potpisivanja „Partnerstva za mir“. Ali da se vratimo na pocetak teme:
Otto Warburg , koji je dobio Nobelovu Nagradu 1932 za njegov rad, „Uzroci i prevencija Raka“, pokazuje u svojim ranijim radovima povezanost nastanka raka sa nedostatkom kiseonika u ćelijama, nedostatak kiseonika ne samo što smanjuje pH vrednost ćelija već i dozvoljava mikroformima da bujaju.
Kada umremo kiseonik napušta naše telo i ono ubrzo postaje ekstremno kiselo. Ovi mikroformi su prvi koji dolaze na našu sahranu pošto su oni odgovorni za naše razlaganje u našu najjednostavniju formu – mikroorganizam. Kada postanemo nezdravo kiseli mada smo još živi ovi mikroformi će početi da nas razlažu, prouzrokujući fermentaciju naših ćelija.
Mr.Warburg je takođe pokazao da nastajanje mutiranih receptora, što dovodi do raka, ne može da se desi ukoliko je pH vrednost ćelije u zdravom nivou kalcijuma, što osigurava razlaganje glukoze u četiri nukleotida – adenin, gvanin, citozin i tiamin, osnovni blokovi DNK koji podržavaju zdravu DNK sintezu.
Kada je pH vrednost ćelije kisela, glukoza se razlaže u mlečnu kiselinu, na taj način stvarajući još kiseliju sredinu, oduzimajući ćelijama osnovni materijal koji im je potreban za kopiranje DNK.
Dakle videli smo šta se dešava kada imamo kiselkasta tela i ostanemo bez kiseonika u našim ćelijama, a šta da očekujemo kada imamo zdrave, mineralima i kiseonikom obogaćene ćelije.
- Za početak, više energije! Povećanje kiseonika u telu nam daje energiju da radimo šta hoćemo što je suprotno stanju ravnodušnosti i letargije.
- Bolje spavamo
- Telo koje funkcioniše efikasno. Kada prirodni odbrambeni mehanizam tela funkcioniše na optimalnom nivou drastično se smanjuje pojava alergije i bolesti.
- Kalcijum igra vitalnu ulogu u održavanju ravnoteže pH nivoa u našoj krvi, pljuvački, ekstra celularnoj tečnosti i intra celularnoj tečnosti ( tečnost u ćeliji ) služeći kao odbojnik.
- Zdravo telo ima kalcijuma u velikim količinama, tako da krv neće morati da ga crpi iz drugih izvora – kostiju ili pljuvačke.
- Zdrava pH vrednost znači da ima manje kiseline u tečnostima, na taj način dozvoljavajući veće prisustvo kiseonika.
- Bolest, zaraza i rak se ne mogu javiti u ćelijama koje su pune kiseonika.
- Kao zaključak, stvarno je neverovatno kako efikasno naše telo može funkcionisati ukoliko ga snabdemo sa odgovarajućim hranjivim sastojcima i mineralima.
- pH je mera koliko je neka supstanca kisela ili alkalna
- Alkalno = DOBRO! Kiselo = LOŠE…
- pH 7.2 – 7.5 je zdravo. Sve ispod 6.5 označava nedostatak minerala i teži ka bolesnom.
Vaša pH vrednost – koliko ste zdravi ?
Šta je pH skala ?
pH je „potencijalni vodonik „ da uprostimo, to je mera koliko je kisela ili alkalna neka supstanca, ali što se vašeg tela tiče, to je slika vašeg zdravlja. Razumevajući kako nivoi pH vrednosti vaših telesnih tečnosti utiču na vaše zdravlje, ovo saznanje će vam omogućiti da saznate koliko ste u stvari zdravi.
pH skala kreće se u vrednostima od 0 – 14 , a vrednost od 7.0 je neutralna. Sve što je ispod 7.0 je više kisela a sve što je iznad 7.0 više je alkalna vrednost.
pH Vrednost
pH vrednost pljuvačke zdrave osobe je malo alkalna i kreće se od 7.2 do 7.5, i za razliku od krvi koja ima svoje striktne parametre, pH vrednost pljuvačke može da varira. Osoba koja je bolesna ili pati od nedostatka minerala će uglavnom imati pH vrednost negde između 6.5 do 4.5, što je blag do jak kiseli odnos.
Kada se uzima pH test pljuvačke sa lakmus papirom najbolje je sačekati 2 sata posle jela, jer može doći do pogrešnih rezultata ukoliko ste u svoj organizam uneli hranu lili piće koji formiraju kiselu pH vrednost, kao što su proizvodi od prerađenog belog brašna, kafa ili gazirana pića ili alkalnu pH vrednost, sok od voća i povrća, (sveže isceđen) sirova hrana, orasi itd….
Kako izmeriti vašu pH vrednost ?
Postoje dve tečnosti u telu koje se mogu na konvencionalan način testirati i daju preciznu indikaciju pH vrednosti stomaka. Jedno je pljuvačka a drugo je urin.
Da bi ste izmerili pH vrednost pljuvačke, prvo progutajte, potom sakupite novu pljuvačku. Ovo treba uraditi 3 puta. Potom ispljunite u kašiku, stavite test papir u pljuvačku, otresite višak i odmah pročitajte. ( merenje prve pljuvačke se može razlikovati od treće za nekoliko desetina pH vrednosti). Proizvođač ne preporučuje da stavljate papir u usta bez obzira što nije toksičan. Napišite na papir od dana do dana vaše pH vrednosti. Ovo uradite na početku dana pre uzimanja bilo kakvog jela ili pića. Ovo će biti vaša normalna pH vrednost pljuvačke pre nego što je promenite unoseći jelo ili piće u njih. Sačuvajte ovo što ste zabeležili i beležite u narednih nekoliko dana. Ovo je naj jednostavniji način da se izvrši rutinski test pH vrednosti. Samo pogledate vrednosti na početku dana i uporedite ih sa vrednostima od prethodnih dana. Ukoliko su promene malo prema alkalnom delu 7.0-7.4 kako prolazi dan, na pravom ste putu. Ukoliko nema promena ili se vrednosti udaljavaju od normalne, onda ne radite dovoljno da popravite svoje zdravlje. Ove vrednosti mogu da se promene i usled emocionalnog ili mentalnog stanja osobe. Ovo uzmite u obzir ukoliko izračunavate pH vrednosti.
Upozorenje : papir za testiranje pH vrednosti je napravljen za momentalno čitanje rezultata. Ukoliko čekate 30 sekundi pH vrednosti će se promeniti zbog isparavanja.
PH test urina
Sačuvajte malo prvog jutarnjeg urina. Uzmite 7 cm papira za pH testiranje i stavite ga u urin. Posmatrajte da li se dešavaju neke promene boja na papiru i uporedite ih sa bojama na prikazanoj tabeli. Zapišite koja od boja najviše odgovara vašoj boji sa tabele. Urin otkriva cikluse za alkalnu gradnju (anabolizam )ili kiselu razgradnju ( katabolizam). pH vrednost u urinu pokazuje nastojanje tela preko bubrega, nadbubrežnika, pluća i gonads da reguliše pH vrednost preko buffera (tampon) soli i hormona. Urin može prilično tačno da prikaže hemijsku sliku tela, pošto bubrezi filtriraju bufer soli od pH normativa i mogu pružiti vrednosti na osnovu toga šta telo odstranjuje. pH vrednost urina može varirati od oko 4.5 pa do 9.0 u ekstremnim slučajevima, ali idealan raspon pH vrednosti jo od 5.8 – 6.8 . Ukoliko vaš urin ima promenljivu pH vrednost između 6.0-6.4 ujutro i 6.4-7.0 uveče vam telo funkcioniše u granicama normalnog zdravlja.
Vaše zdravlje je vaš izbor, pH test je dragoceno sredstvo koje će vas usmeriti ka zdravlju.
Eksponencijalna PH skala
Jednu stvar koju morate upamtiti je da je pH skala eksponencijalna, što znači da za svako povećanje/smanjenje pH vrednosti u stvari znači desetostruko povećanje/smanjenje nivoa kiselosti. Pa tako razlika u kiselosti između pH 7.5 i 4.5 nije tri puta više kiseline, već 1000 puta!!
KOJU HRANU JESTI, A KOJU IZBEGAVATI | |
Hrana koja potiče lužnatost | Hrana koja potiče kiselost |
Sve sveže voće | ALKOHOL!!! |
Sve sveže zelene salate | Ječam |
Sve klice | Crni ili bijeli papar |
Sve povrće (sirovo prije svega) | Kruh |
Jabučni ocat | KOLAČI (i ostali šećeri) |
Bademove ili suncokretove semenke (namočene) | Konzervirano voće i povrće (ili iz mikrovalne) |
Kukuruz na klipu | Gazirana pića |
Datulje | Sve žitne pahuljice |
Suvo voće (bez sumpora) | Čokolada |
Sveže bobičasto voće | Kafa ili kofein (i iz čaja) |
Sveže osušeno začinsko bilje | Mlečni proizvodi |
Sokovi od svežeg voća | Jaja |
Sokovi od svežeg povrća | Hrana kuvana sa uljem |
Češnjak | Žitarice (osim quinoa i prosa) |
Surutka od kozjeg mleka | Meso, riba, perad, školjke |
„Zelena hrana“ (alge, spirulina, chlorella) | Nikotin |
Biljni čajevi (bez kofeina) | Zobena kaša |
Limun | Testenine |
Bob | Kokice |
Organski javorov sirup | Konzervansi |
Sva hladno ceđena ulja od: avokada, kokosa, lana, grožđa, maslina, bojadistarskog bodlja, šafrana i suncokreta | Prerađena hrana + so (uključujući morsku, keltsku i himalajsku) |
Lubenice i dinje | Kupovni sokovi |
Proso | Soja, tofu, tempeh |
Krompiri | Beli i svi ostali prerađeni šećeri |
Quinoa | Umetni zaslađivači |
Grožđice | Čajevi sa kofeinom |
Kiseli kupus (opran od soli) | Ocat (osim jabučnog) |
Morsko povrće (dobro isprano) | |
Supe od povrća (bez povrća) |
DODATAK:
„Dr Simoncini tvrdi da, tretirajući rak kao gljivu, postiže oko 90% uspeha. Kljuc svega je dovodjenje tumora u kontakt s NATRIJUM BIKARBONATOM (sodom bikarbonom) što je bliže moguće. (Bolja dostupnost znači i bolje rezultate.)Dakle, oralna primjena za probavni trakt, klistir za rektum, ispiranje za vaginu i maternicu, intravenoznu inekciju za pluća i mozak, inhalacije za gornje disajne puteve. Neki unutarnji organi mogu se tretirati uvođenjem katetera u arterije. Kod raka kože, 7% tinkturu joda treba mazati po zahvaćenom području jednom dnevno, 20-30dana, s ciljem stvaranja kraste od mnogo slojeva. Ova procedura se može primijeniti i kod tretiranja psorijaze.Tumorske kolonije pocinju se povlaciti izmedji treceg i cetvrtog dana, a kolabiraju izmedju petog i sestog dana.Potpun ciklus sastoji se od 6 dana tretiranja i 6 dana bez tretiranja, što treba ponoviti 4 puta.Najvažnije nus-pojave su žeđ i malaksalost. Rak se neće vratiti budete li živjeli zdravo. Ovdje naglašavam da su protokol i doziranje propisani za svaku lokaciju i ništa se ne smije poduzimati po vlastitom nahođenju“.
„Sama soda bikarbona je moćan lek za rak, posebno u digestivnom sistemu počev od usta pa do kraja debelog creva“.Za rak izvan digestivnog sistema soda bikarbona nema efekta jer će veliki deo dok stigne do drugih organa već biti neutralisan kiselinama u tankom crevu.
Za ove tumore se zato koristi solucija koja se ubacuje u krv što, naravno, čini lekar. Koristi se samo čista soda birakbona farmaceutski napravljena. Po protokolu doktora Simoncinija kod oralne primene za vreme prve nedelje tretmana ne sme se uzimati više od dve kafene kašičice dnevno.
Za vreme druge i treće nedelje ne više od jedne kafene kašičice dnevno. Ove doze se mogu prekoračiti samo uz lekarsku dozvolu. Ovakvo doziranje bikarbone sode iz ovog tretmana se ne sme koristiti više od tri nedelje.Za rak kože i druge eksterne kancere (uključujući i rektalni klistir) kada soda bikarbona dolazi u direktan kontakt sa kancerom, ove restrikcije ne važe“.
„Kancer je kiselina, posebno mlečna kiselina kao otpadni produkt zbog niskog nivoa kiseonika i otpadni produkt gljivica i plesni“, podseća doktor Simoncini.
Linkovi:
UTVRDJEN UZROK RAKA!? – Gljivicna hipoteza i terapija – 1 od 3
Zvanicni sajtovi:
|
- ..Energija “života” i energija “smrti” u hrani.
- .Hrana je lek za sve.
- ..Čudotvorni Mineralni Dodatak
- ..Paleo dijeta – povratak korenima
- .Najzdravije namirnice sveta: LIMUN.
- .KAKO SAČUVATI KUĆNI BUDŽET PRIMENOM SODE BIKARBONE UMESTO SKUPIH HEMIKALIJA.
- .Naučnici objavili jeftin lek protiv raka ali nikoga za to nije briga!!??.
Нема коментара:
Постави коментар