понедељак, 15. септембар 2014.




Semir Osmanagich


ALTERNATIVNA HISTORIJA

- IV tom -



 







- Tragovima Atlantide -





 

          Uvod

 

Uvod


Gotovo sve sto nas uce je pogresno.

Poslednjih 100.000 godina nije doba dominacije prethistorijskog pecinskog covjeka, niti smo mi prva razvijena kultura.  Civilizacije Atlantide i Lemurije su dostizale spiritualne i tehnoloske vrhunce daleko ispred nasih, da bi bile potopljene kataklizmama.

Proteklih 7.000 godina je historija manipulacija covjekom u kojoj se on drzi potpuno odsjecen od drevnih znanja i svoje istinske duhovne sustine.

Za objasnjenje drevnih civilizacija i njihovih gradjevinskih kompleksa nije dovoljno nase limitirano, trodimenzionalno vidjenje svijeta.

“Alternativna historija” nudi novu teoriju koja spaja dva svijeta: spiritualni i materijalni. U harmonicnom plesu se povezuju  “zabranjena arheologija”, sakralna geometrija, astroarheologija, arheokriptografija, geomagnetna strujanja Planete i nova, visedimenzionalna umjetnost.

Cetvrti tom “Alternativne historije” je nastao tokom 2002. godine kao rezultat autorovih putovanja, istrazivanja i analiza.

Krenimo redom…






TEOTIHUACAN - MEKSICKE PIRAMIDE (1)


26.03.2002.
Teotihuacan, Meksiko


Teotihuacan. Prijestonica drevnog Meksika. Kamene Piramide Sunca i Mjeseca po povrsini odgovaraju onima u Egiptu. Dosada je otkopano oko 600 manjih piramida u ovom Gradu u kojemu je nekada zivjelo nekoliko stotina hiljada ljudi.

Ko ga je izgradio? Kada? Kojim alatima? Ko su bili njegovi stanovnici?


                                                                ********


Ova su pitanja bila dovoljno izazovna da me odvedu na sredisnju meksicku visoravan. I da na taj nacin zapocnemo nas cetvrti ciklus "Alternativne historije".


                                                                ********


Zvanicna literatura o Teotihuacan-u je oskudna. Spanjolski konkvistadori su prije petsto godina zatekli Azteke kako vrse svoje obrede u ovom Gradu. Prije hiljadu tristo godina Grad su koristili Tolteci. Spekulira se, pak, da je podignut prije oko dvije hiljade godina od strane nepoznatog naroda. Pretpostavlja se da je Piramida Sunca gradjena trideset godina, a Grad barem dvije stotine godina. Danas su u upotrebi imena iz doba Azteka: "Grad Bogova" (Teotihuacan), "Avenija mrtvih" (glavna gradska ulica), Hram Kvecalkoatla (bozansko bice Quetzalcoatl ciji se lik nalazi na trecoj, manjoj piramidi)...

Ne trosimo mnogo rijeci na zvanicne verzije. Istina je negdje drugo.


                                                                ********

Atlantidjani su imali tri ciklusa koji su bili prekidani katastrofalnim dogadjajima: prije 50.000 godina, prije 28.000 godina i prije 12.500 godina.

Kada se danas susretnemo sa ostacima sa periferije njihove civilizacije nadjemo se u cudu: egipatske piramide i sfinga sa vidljivim tragovima hiljadugodisnje vodene erozije; bolivijski lucki grad Tihuanaco na dvije i po hiljade metara nadmorske visine; kineske piramide odavno prekrivene zemljom i zarasle u biljni svijet; sjeme domaceg kukuruza pronadjenog pokraj Meksiko Sitija staro 25.000 godina (prema radiokarbonskoj metodi); britanski megaliti u Stonehenge-u koji ispod povrsine kriju jos sedam slojeva...

Atlantidjani su dobro poznavali energetske cakre (cvorista) nase Planete: Gizu (Egipat), Peru, Tibet, Sjeverni i Juzni Pol, Stonehenge (Velika Britanija) i... Meksiko.

Tacno ispod temelja danasnje Piramide Sunca u Meksiku, Atlantidjani su otkrili podzemne pecine. Cetiri postojece komore su prosirili, a svodove ucvrstili teskim kamenim blokovima. Iznad njih, na povrsini zemlje, su podigli prvu, manju piramidu. Znatno pojacano energetsko strujanje su koristili prilikom duhovne inicijacije, prosvijetljenja, omogucavanja dusi da se slobodno krece kroz razlicite dimenzije.

Brizljivo su isplanirali, a onda i sagradili velicanstveni kameni grad sa stotinama objekata piramidalnog oblika. Astronomske opservatorije, raspored gradskih trgova, glavne piramide... otslikavale su pojave na nebu, kretanje brizljivo odabranih zvijezdanih sistema, ukljucivo naseg Sunca, Mjeseca i Zemlje. Sakralna geometrija, matematika, astronomija... su rukovodile arhitekte. Utjecaji posjetioca sa sazvjezdja Plejada i Orionovog Pojasa su se osjecali i ovdje kao i na maticnom kontinentu, Atlantidi.

Usred srednjoamericke dzungle nikao je Grad bez premca na oba americka kontinenta. Kameni blokovi teski po nekoliko desetina tona vadjeni su i obradjivani laserskom preciznoscu iz kamenoloma udaljenog osamdesetak kilometara od Teotihuacan-a. Tehnologija i nauka su bile drugacije u to vrijeme. Umjesto mehanickih alata i tocka, Atlantidjani su superiorno vladali tehnologijom zvuka, primjenom razlicitih frekvencija za obradu, prijenos i ugradnju kamena.

Umjesto danasnjih vidova transporta, ljudi i materijal su se prebacivali koristenjem energije Zemlje i Sunca. Naime, atmosfera i energetski naboj nase maticne Planete je bio u to vrijeme znatno drugaciji. Danasnji tanani ozonski omotac bio je sedam puta (!) deblji. Atmosferski pritisak je bio dva puta veci nego danas. Atmosfera gusca. Majka Zemlja je bila zdravija, nezagadjena, energetski snazna. Veci dio dnevnog transporta se odvijao po posebnim energetskim linijama na povrsini Zemlje.

I onda... prije 12.500 godina...ulazak kosmickog tijela u nas Suncev sistem, sudar sa "desetom" planetom izmedju Marsa i Jupitera, velike odlomljene gromade sjurile su se prema Zemlji, potapaju Atlantidu, dovode do promjene polozaja polova, zatim zemljotresa, vulkanskih erupcija i potopa. Atmosfera se mijenja. Na suhim podrucjima kolonija Atlantide u sjevernoj Africi, zapadnoj Evropi i Mediteranu, srednjoj Americi... prezivjeli Atlantidjani pocinju mukotrpnu borbu za prezivljavanje.

Duhovna nauka i materijalna tehnologija visokorazvijenih Atlantidjana se gubi; sjecanja na "crveni kontinent" ostaju u oralnoj tradiciji. Pisani dokumenti su sacuvani u Kartagini i Aleksandriji da bi tokom hiljada godina mraka nestajali u masonskim i inim bibliotekama "Iluminata".


                                                                 ********


Obilazak Grada starta sa Citadele, administrativnog centra Teotihuacan-a. Gradskim trgom dominira hram Kvecakoatla izgradjen u obliku stepenaste piramide. Zidove krase likovi Vatrene Zmije (simbol dnevnog prolaza Sunca) i Pernate Zmije - Kvecakoatla, koji je simbol jedinstva zraka i kopna, neba i zemlje. Kapacitet trga je 150.000 ljudi.

Ni vodici, ni turisticke mape, a niti zvanicna pisana literatura ne pisu o funkciji ove prve, male piramide.


Prema Tolteckim samanima, ovdje bi zapocinjao proces inicijacije. Studentu bi se objasnio koncept energetske prirode ljudskog bica. Tu bi se ucio procesu izlaska duse iz fizickog organizma i kretanju kroz razlicite dimenzije. Postoje tri faze u razvoju covjeka ka punoj slobodi. U prvoj fazi pred covjeka se postavlja pitanje ko smo mi u stvari. Odgovor je da smo mi samo oblik svijetla (energije) koji je spojen sa kosmickom cjelinom. 

Нема коментара:

Постави коментар