17/10/2014
Kako da sami napravite maslac od jabuka i đumbira
Ukoliko imate malo jabuka i đumbira predlažemo da od toga odmah napravite jedinstvenu, veoma ukusnu kombinaciju, i napravite domaći namaz...
Uz ovaj recept možete sami napraviti ukusni maslac od jabuka i đumbira.
Sastojci (za dve manje tegle):
- 2 kg jabuka
- 250 ml soka od jabuke
- 125 g smeđeg šećera
- prstohvat sveže rendanog đumbira
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u tiganju pomešajte sve sastojke i propržite ih na srednje jakoj vatri. Pržite oko 25 minuta, sve dok jabuke ne omekšaju, pa ih zatim ih stavite u blender i usitnite.
Premestite ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, a zatim sastružite dno pleha kako jabuke ne bi zagorele.
Ponavljajte istu radnju svakih dvadesetak minuta, a sve zajedno pecite oko 2 i po sata, dok jabuke ne postanu lepo karamelizovane. Potpuno ohladite, a onda premestite u frižider, gde ih možete držati i do nedelju dana.
Izvor: Jutarnji.hr
Ostali članci
-
Doručak koji mami čarobnim mirisom jeseni: ovseni…
Uživajte u dobrom i slatkom doručku čak i u pokretu, uz ovsene mafine sa… -
6 ajurvedskih saveta za bolje varenje i život sa…
Po tradiciji ajurvedskog lečenja, dobrobit i zdravlje zavise od naše… -
Za ravan stomak: sveži detoks koktel od đumbira,…
Odmorite organizam i osvežite ga ovim ukusnim koktelom jesenjih boja... -
Zdrava grickalica: kako da napravite čips od kelja
Napravite čips od kelja, ukusnu zelenu užinu izvrsnu za trudnice i decu,…
Нема коментара:
Постави коментар