Kako da sami napravite maslac od jabuka i đumbira

Ukoliko imate malo jabuka i đumbira predlažemo da od toga odmah napravite jedinstvenu, veoma ukusnu kombinaciju, i napravite domaći namaz...
kako_da_sami_napravite_maslac_od_jabuka_i_djumbira
Uz ovaj recept možete sami napraviti ukusni maslac od jabuka i đumbira.
Sastojci (za dve manje tegle):
  • 2 kg jabuka
  • 250 ml soka od jabuke
  • 125 g smeđeg šećera
  • prstohvat sveže rendanog đumbira
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u tiganju pomešajte sve sastojke i propržite ih na srednje jakoj vatri. Pržite oko 25 minuta, sve dok jabuke ne omekšaju, pa ih zatim ih stavite u blender i usitnite.
Premestite ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, a zatim sastružite dno pleha kako jabuke ne bi zagorele.
Ponavljajte istu radnju svakih dvadesetak minuta, a sve zajedno pecite oko 2 i po sata, dok jabuke ne postanu lepo karamelizovane. Potpuno ohladite, a onda premestite u frižider, gde ih možete držati i do nedelju dana.
Izvor: Jutarnji.hr

Ostali članci