уторак, 28. октобар 2014.


Kako nastaju doše, kako i zašto ih vratiti u ravnotežu?

  
Slika zaslona 2012-12-10 u 23.21.31Vata, Pitta i Kapha doše tri su bioenergetska regulatora koja upravljaju našim umom, duhom i tijelom. Prisutni su u cijelom tijelu, fizičkom i duhovnom, a svaki pojedinac je nositelj specifičnog omjera sve tri doše. Ta, zato i jesmo toliko različiti i ne postoje dva jednaka živa bića. Upravo iz tog razloga, Ayurveda svakoj osobi pristupa individualno, po pravilu da sve što je dobro, ne treba nužno biti dobro za svakoga. I obrnuto.
Zbog užurbanog, stresnog života, strahova, te drugih mentalnih i emocionalnih stanja, zbog zagađenosti zraka i okoline u kojoj živimo, zbog neprilagođene prehrane i niz drugih razloga, doše često skreću u stanje neravnoteže.
Neravnoteža ne znači odmah nužno i bolest, no ako neravnotežu ne tretiramo, kroz neko vrijeme počet će se javljati simptomi, a vrlo često i bolest. Dakle, NEtretirana neravnoteža doša uzrokuje bolest.
Za održavanje zdravlja nužno je doše vratiti u ravnotežu, i što je više moguće održavati ih u tom stanju. To u Ayurvedi činimo prehranom prilagođenoj došama, terapijom ljekovitim biljkama, aromaterapijom, masažom, tehnikama disanja, jogom…

Tanjina ayurvedska ljekarna

  
Slika zaslona 2013-04-15 u 19.37.14U ponudi su
  • Serum od Smilja za pomlađivanje,
  • Jatamansi ulje za stopala (osigurava dubok san, ublažava nesanicu, dubinski opušta), Triphala,
  • Ashwaganda,
  • Nasya ulje za sinuse,
  • Vata, Pitta i Kapha ulje za masažu i njegu tijela,
  • Prirodni balzam za usne
  • Ghee
Sve biljke su netom osušene, vrhunske kvalitete, organske. Ulja pripravljam neposredno prije isporuke.VIŠE

Uvod u Ayurvedu

  
Ayurveda, doslovno prevedeno s Sanskrita znači “Znanje o Životu”. Ayurveda je najstariji wellness program na Planetu. To je prirodna medicina, mnogi kažu čak najstarija medicina na svijetu. Datira unazad 5.000 godina i dolazi s područja Indije. Kažu da je bila baza čak i za klasičnu medicinu… Nešto što traje 5.000 godina, sigurno vrijedi.

Ayurvedske metode liječenja

  
Prema Ayurvedi, zdravlje se postiže vraćanjem organizma u prirodni balans. Kada živimo u balansu, naš energetski omotač je jak i stabilan, i tu nema prolaza za bolest. S druge strane, kada živimo život na brzinu, jurimo na sve strane, kada smo pod stresom, naš energetski omotač postaje lomljiv i prohodan za mnoge bolesti. Ayurveda donosi alate kako postići ravnotežu. Kako postići mir. Ali ne negdje u Himalaji meditirajući pod nekim drvetom. Nego baš tu gdje jeste. Sada i ovdje.

Što se sve može izbalansirati kroz Ayurvedu?

  
Sve! Ako vi tako odlučite!
Kakvog li olakšanja! Zar ne?

Kako zapravo izgledaju konzultacije…

  
Dragi svi,
ŽELIM VAS OBAVIJESTITI DA SU SVI TERMINI ZA INDIVIDUALNE KONZULTACIJE DO OŽUJKA POPUNJENI. Hvala, S Ljubavlju
Tanja Kraljić Strgačić, 15. siječnja 2014.
Dobrodošli u Svijet Ayurvede ~
Ayurveda, doslovno prevedeno s Sanskrita znači “Znanje o Životu”. To je prirodna medicina, mnogi kažu čak najstarija medicina na svijetu. Datira unazad 5.000 godina i dolazi s područja Indije. Kažu da je bila baza čak i za klasičnu medicinu… Nešto što traje 5.000 godina, sigurno vrijedi.
Primjenjujući ayurvedsko znanje u svakodnevnom životu, balansiramo Um, Duh i Tijelo, živimo život u skladu s prirodom u sebi i oko sebe, te kreiramo uvjete za ostvarivanje svog punog potencijala.
Ayurveda nas podučava kako na prirodan način ostvariti harmoničan, sretan i balansiran Život. Svatko to može, Ayurveda drži da je to prirodno pravo svakog čovjeka.
Ayurvedom se ljudi uspješno liječe i održavaju zdravima već tisućama godina.
Njegujući preventivni pristup, Ayurveda donosi savjete kako svoje Tijelo, Dušu i Um vratiti u stanje potpune ravnoteže. Uči nas prepoznati prve znakove neravnoteže u tijelu i kako reagirati na vrijeme, da ne dođe do bolesti.
Također, donosi savjete kako, na prirodan način, izliječiti, ili barem ublažiti svaku bolest. Za razliku od klasične medicine koja obično tretira površinske simptome bolesti (kašalj, sluz, bol, virozu, temperaturu, glavobolju…), kroz Ayurvedu poniremo duboko u uzrok bolesti. Razlika Ayurvede i svih drugih prisupa liječenju jest što Ayurveda osobi pristupa individualno, često se dogodi da, primjerice, dva čovjeka s istom bolesti tretira potpuno različito.
Ayurveda je najcjelovitiji i najprecizniji sustav prirodne medicine na svijetu. Ona je jedan od rijetkih sustava medicine koji istovremeno tretira Um, Duh i Tijelo. Jer, samo tako u potpunosti možemo otkloniti neravnotežu, odnosno bolest i njezin uzrok. Kad otklonimo uzrok, bolest se više ne ponavlja.
Ayurveda nudi prirodne tretmane, i podučava osobu kako da sama stvori idealne uvjete za SAMOizlječenje.
VIŠE

Na ovom blogu možete iz dana u dan dobivati korisne informacije kako kroz male, svakodnevne rituale (primjerice samomasažom, navikama prilagođenim godišnjim dobima…) osigurati zdravlje, unutarnji mir i dugovječnost.
Dobrodošli samnom u jedan bolji i zdraviji svijet!
Tanja Kraljić Strgačić
Ayurvedski terapeut
www.lightofayurveda.com
tanja@lightofayurveda.com

Нема коментара:

Постави коментар