субота, 25. октобар 2014.

FREKVENCIJA

PENNEY PEIRCE

 
Znanost poučava da se oslanjamo na ono što možemo vidjeti i doživjeti pa često ne opažamo da se naš duh, misli, emocije i tijelo sastoje od energije. Sve vibrira. Zapravo, svatko od nas posjeduje osobnu vibraciju koja svijetu govori tko smo te pomaže oblikovati našu stvarnost.
Penney Peirce pokazuje kako možete osjetiti svoju osobnu vibraciju i mijenjajući energiju svjesno preobraziti svoj život. Kad naučite nalaziti svoju "temeljnu frekvenciju" - najvišu, najprirodniju vibraciju koju možete postići - bit ćete sposobni postizati maksimalnu jasnoću, minimalno se naprezati te otkrivati nove talente i sposobnosti.
 
Nedvojbeno ste primijetili da živimo u kaotičnom, ali zaprepašćujuće moćnom vremenu. Kao što nemirne životinje osjećaju skori potres, vi možda osjećate vrenje velike promjene. Teško je ne primijetiti da je danas sve promjenjivo, hlapljivo poput kipuće vode. Pozitivno svojstvo jest to što nas ta promjenjivost prodrma i prisiljava da iskusimo sebe na posve nov način - manje kao čvrsta fizička tijela razdvojena praznim prostorom, a više kao energetski vibracijska bića koja žive u međuovisnosti s drugim vibracijskim bićima u vibracijskom svijetu.
Sve smo više svjesni unutarnje i vanjske energije, njezinih svojstava i načela prema kojima funkcionira - frekvencije, vibracije, rezonancije, valova, oscilacija, ciklusa, oktava i spektara. Otkrivamo da su ti pojmovi u srži najnovijih tehnika spoznavanja, činjenja i posjedovanja svega. Drugim riječima, vaša osobna vibracija - frekvencija energije koju iz trenutka u trenutak održavate u svojemu tijelu, emocijama i umu - najvažnije je oruđe za stvaranje i življenje idealnog života koje vam je na raspolaganju. Ako je vaša energetska frekvencija visoka, brza i jasna, život se odvija lako i u skladu s vašom sudbinom, dok niža, sporija, izobličenija frekvencija život ispunjava teškoćama i razočaranjima.

***

 
Bez imalo sumnje znam da ste sposobni bez ičije pomoći rastvoriti ljušturu koja vas odvaja od uzvišenijeg doživljaja Jastva i od mnogo boljeg života. Nisu vam potrebni gurui i nije potrebno da vas dramatični događaji povedu u natprirodne doživljaje; ovdje, u svojemu fizičkom tijelu, postajete biće toliko visoke frekvencije da ono što je nekoć bilometafizičko, transpersonalno i paranormalno, postaje gotovo uobičajeno. U vašu svijest pristižu neki od nedostajućih dijelova šireg konteksta - a to nam novo razumijevanje olakšava prijelaz u Intuicijsko doba.
Mnogi ljudi s kojima razgovaram blizu su shvaćanju da nikada nismo napustili Dom - iskustvo "raja" - ali istodobno sanjamo čudesan, neodoljiv San zvan "život na Zemlji". Da biste se potpuno probudili iz tog sna, bit će vam potrebno svakodnevno iskustvo duše, vlastitog najvišeg frekvencijskog stanja koje prihvaćate kao normalno. To iskustvo je, između ostaloga, iskustvo empatije i suosjećanja, pri čemu vas visokokvalitetan osjećaj vodi ravno kroz i onkraj zavodljivosti patnje, ograničenja logike i maglovite hipnoze svijeta. Morate se osjećati vrijedno ljubavi, voljeno i puno ljubavi - u svojim stanicama - da biste mogli pojmiti istinu svojega prosvijetljenog identiteta, spoznati jedinstvo i priviknuti se na unaprijeđeni način življenja. Svjesna osjetljivost na suptilne informacije kodirane u energetskim frekvencijama ubrzat će vas na putu prema doživljavanju toga intenzivnog stanja izvjesnosti ljubavi i duše.
Da bismo otkrili informacije i iskustva pohranjena u našim najfinijim vibracijama, doživljavamo evolucijski "silazak" iz našega intelektualnog viđenja života prema znanju naših tijela. Ali, budući da pritom nailazimo na emocije, a emocije mogu pobuditi zbunjenost, otpor i paniku, ali nas i uzdignuti u uzvišeno mistično ushićenje, često ga izbjegavamo. Bježeći od emocija, stvaramo prazninu na kojoj ne doživljavamo svoje potpuno jastvo. Knjigu Frekvencija napisala sam kako bih vam pomogla da prođete posljednje prepreke prema potpunom buđenju i istinskom osjećanju doživljaja razvijenog jastva, koje će u Intuicijskom dobu biti vaše normalno stanje.

***
Svi smo rođeni sa sposobnošću osjećanja i empatije, ali ako izostanu potvrda ili razvoj, sposobnost često nestane ili se odloži na policu i označi etiketom "Za uporabu u budućnosti". Ja sam imala sreću da je moja ostala živa. Svojoj majci zahvaljujem jer je u meni zarana posijala sjemenku osjetljivosti; znale smo sjediti u automobilu i čekati mojega oca, koji bi u subotu skoknuo u svoj ured u Chicagu, a da bi nam vrijeme brže prošlo, igrale smo igru "Što ona osoba misli?" Čitale smo misli prolaznicima i izmišljale njihove živote. U odgoju se često pozivala na Zlatno pravilo i govorila: "Kako bi se ti osjećala da si na njezinu mjestu i da ti je to netko učinio?" To sam pitanje shvaćala doslovno i putem mašte ulazila u stvarnost svoje povrijeđene prijateljice. Učila sam "osjećajno uranjati" u ljude.
Kad sam u dvadesetim godinama počela raditi kao profesionalna intuitivka, informacije su uglavnom stizale mojim unutarnjim osjetilima vida i sluha, brzo i neosobno. Uskoro je moja intuicija zaokrenula prema taktilnijem načinu djelovanja usredotočenom na osjete, što metafizičari nazivaju unutarnjim osjetilom dodira. Opazila sam da ljude osjećam cijelim tijelom, a ne samo glavom, i osjećala sam se mnogo osobnije povezanom, ali je obrada informacija bila sporija. Počela sam se osjećati onako kako su se moji klijenti osjećali. Pogledala bih klijenta čije je lice s jedne strane bilo zgrčeno u grimasu i osjetila bih kako moje lice poprima isti mišićni obrazac. Za nekoliko trenutaka spoznala bih gađenje s kojim je ta osoba živjela. Ako bi preda mnom sjedila klijentica uvučenog prsnog koša i obješenih ramena, njezino bih unutarnje držanje osjetila u sebi te shvatila zašto osjeća tugu ili poraženost.

***
U svijetu fizike, poslovnom svijetu, na području duhovnosti, pa čak i u politici, već godinama slušamo o promjeni paradigme, kvantnom skoku, novom ustrojstvu svijeta, točki preokreta, novom dobu i holografskoj stvarnosti. Čak su nam i Ratovi zvijezdapružili upečatljivu predodžbu "skoka u hiperprostor". Thomas Kuhn je 1962. godine popularizirao zamisao promjene paradigme te definirao evoluciju kao "niz mirnih razdoblja isprekidanih intelektualno silovitim revolucijama" zbog kojih se "jedan pojmovni svjetonazor zamjenjuje drugim". Stoga promjena paradigme u osnovi podrazumijeva promjenu načina razmišljanja o životu, iz koje proizlazi promjena ponašanja. Sjećate li se kako je razvoj poljoprivrede promijenio primitivna društva lovaca-skupljača, kako nas je tiskarski stroj oslobodio od crkvene vlasti i mračnoga srednjeg vijeka, ili kako su nam osobna računala i internet pomogli da napravimo zaokret od izoliranosti i lokalnosti te da postanemo međusobno povezani stanovnici svijeta? Koliko god su ti napreci bili važni, nalaze se u području promjene. Vjerujem da je ono što se danas događa više od promjene; živimo u vremenu preobrazbe. U čemu je razlika?

Promjena + sljedeća dimenzija = preobrazba

Zamislite stol postavljen za večeru: s podmetačima, pladnjevima hrane, pićima i ukrasnim aranžmanom na sredini. A sada poremetite taj raspored - stavite soljenku u praznu čašu za vino, ubruse ispod tanjura, hranu na stolnjak umjesto u zdjele za posluživanje, posudu za salatu razbijte na komadiće, a ukrasni aranžman okrenite naopako. Eto! Imate promjenu. Presložili ste postojeće elemente u nove oblike i odnose, ali su oni i dalje na stolu u vremenu i prostoru i još uvijek se doimaju odvojenima, čvrstima i neživima.
Preobrazba, metamorfoza ili transmutacija je nešto posve drugo. Navedene riječi podrazumijevaju alkemijsku promjenu u osnovnoj strukturi, prijelaz iz jednoga energetskog stanja u drugo, zadivljujuću promjenu koja se događa čudesno, kao čarolijom. Legenda o feniksu primjer je te "smrti" običnog jastva u vatri transmutacije i pročišćenja (duhovnog razvoja) i "ponovnog rođenja" iz pepela kao zlatno biće (svjetlost i ljubav). U našemu primjeru postavljenog stola, voda bi se mogla preobraziti u svoje plinsko stanje i naoko nestati, ili bi se cijeli stol mogao pretvoriti u iskustvo njegova višeg smisla - obilja ili doživljaja obiteljske ljubavi - te prestati biti materijalna stvar.

***

Već me godinama zanima budistička zamisao vještog opažanja: iscjeljivanja vlastite boli i nepovećavanja patnje svijeta. Mislim da će vođe u Intuicijskom dobu biti vješti opažatelji i praktični vizionari - oni čija stopala čvrsto stoje na tlu, a u svakoj svojoj stanici nose nebo. Vi možete biti vođa, izumitelj, iscjelitelj ili glasnik istine. Svojim načinom življenja možete biti primjer drugima, svojim načinom dijeljenja i svojim riječima. Možete biti glasnogovornik duše. "Nudim ti svoje srce i svoja usta. Nudim ti svoje šake i stopala. Odvedi me kamo želiš. Omogući mi reći ono što je potrebno reći."
Ako se sjetite nečega što bi moglo pomoći ispravljanju određene situacije, sami biste to trebali učiniti umjesto da čekate da netko drugi to učini. Kolektivna svijest s razlogom vas je uputila da opazite tu zamisao. Nemojte se sramiti biti idealist: to vaša najviša vizija vibrira kroz vas. Neovisno o poslovima koje svakodnevno obavljate, vaša istinska zadaća jest biti Učitelj Ljubavi, Demonstrator Ljubavi i Širitelj Ljubavi. U ovom se trenutku stvarate iznova. Pomažete Nam tako što vibraciju svojega osobnog polja održavate na visokoj frekvenciji i uviđate Nas kao dio sebe. A Mi vama pomažemo na isti način. Vi i ja razvijamo se na toliko čudesan način da bismo uskoro mogli postati ono što sada jedva možemo zamisliti; mogli bismo postati svjesni čovječanstva - ili čak univerzuma - kao cjeline te, poput mističnog, mitskog jednoroga iz Rilkeova soneta u nastavku, naše savršeno Jastvo moglo bi se pojaviti samo zato što volimo njegov potencijal i jer smo načinili mjesto za njega.

O, to je ta životinja .
Vi je niste znali, no ljubili ste je
- od njene mijene, držanja i šije,
pa sve do svjetla pogleda.

životinja to čista
bi jer ljubljaste je. Uvijek ostavljaste prostora.
A u tom prostoru ona je, slobodna i bistra,
lagano podigla glavu te jedva da i mora

biti. Ne dadoste joj zrnja nijednog,
da bude, hraniste je uvijek mogućnošću samo.
A ova je životinji toliku snagu predala,

da iz čela joj izbi rog. Jedan rog.
Djevici jednoj bijel je prišao amo -
te bijaše u njoj i u srebru ogledala. Thank you Love you

Нема коментара:

Постави коментар