уторак, 28. октобар 2014.

Одговор из Светог писма

У свету ће завладати мир, али не захваљујући људима, већ захваљујући Божјем Краљевству, небеској власти на чијем челу ће бити Христ Исус. Запазите шта Свето писмо каже о тој дивној нади.
  1. Бог ће ’прекинути ратове до краја земље‘ и тако испунити обећање да ће остварити „на земљи мир међу људима који су му по вољи“ (Псалам 46:9; Лука 2:14).
  2. Божје Краљевство ће владати с неба над целим светом (Данило 7:14). Као једна власт за цео свет, Божје Краљевство ће искоренити национализам, који је узрок многих сукоба.
  3. Захваљујући Исусу, Владару Божјег Краљевства, за кога се каже да је „Кнез Мира“, „миру неће бити краја“ (Исаија 9:6, 7).
  4. Људима који и даље буду желели да ратују неће бити дозвољено да живе у Божјем Краљевству, јер „онога ко воли насиље, [Бог] силно мрзи“ (Псалам 11:5;Пословице 2:22).
  5. Бог поучава своје поданике како да живе у миру. Говорећи о добрим резултатима до којих води таква поука, Свето писмо каже: „Они ће прековати своје мачеве у раонике и своја копља у српове. Неће више народ подизати мач на народ нити ће се више учити ратовању“ (Исаија 2:3, 4).

Нема коментара:

Постави коментар