петак, 31. октобар 2014.

POGLED CELOVITOM SPOZNAJOM


U špici razvoja materijalizma i objektivne svesnosti u početku dvadeset prvog veka, oseća se miris slobode i interes za duhovni razvoj u svim delovima sveta i u svim oblastima manifestacije na zemlji. Ta sloboda dolazi osvitanjem humanog evolutivnog ljudskog razvoja na zemlji sa poimanjem novog čovekovog pogleda na svet koji bazira na celovitoj spoznaji. Celovita spoznaja obuhvata sintezu aspekata i iskustava čulne, odnosno (umne spoznaje) sa kojom čovečanstvo prvo razvija objektivnu svesnost pod uticajem slobodne volje, kao čovekove spoljne spoznaje, i sa aspektom otkrivanja i primene intuitivne spoznaje, odnosno unutarnje spoznaje koja pretstavlja vid duhovne spoznaje, koja se zasniva na svesti i božanskoj volji.
Ovaj novi pogled na svet shvata relativnost i višedimenzijalnost u postojanju i otvara perspektivu celovitoj spoznaji, odnosno spoznaji istina u manifestaciji i postojanju, što je u znatnoj meri drugačije od viđenja i tumačenja sveta i postojanja kroz samo umnu ili objektivnu svesnost.
Mnogi misle da je ovaj pogled i pristup preuranjen, međutim nije, jer on počinje da se otkriva i pojavljuje u mnogim tačkama ovoga sveta.
Poimanje ukupnog stvaranja postojanja i manifestacije sa stanovišta celovite spoznaje, putem pet odvojenih kjižica koje su izdate u Beogradu kroz pet odvojenih knjižica, a pošto iste obuhvataju celinu sa stanovišta celovite spoznaje, što asocira na naziv biblije , pa je i naslov knige kao celine za novo izdanje dat ,,BIBLIJA ZA NOVO DOBA,,.
Cilj ovoga poduhvata je da svakom pojedincu i svim njegovim zajednicama ukaže na suštinu i potencijalnost čoveka u njegovoj evoluciji od životinje i ličnosti do bogo čoveka i večnosti.
 

Нема коментара:

Постави коментар