уторак, 28. октобар 2014.


Зашто је осуђивање опасно по животни успех и радост

Драги пријатељи,
ако желите животну радост, од Бога благословен, што значиуспешан живот, ако желите духовно напредовање, једна од важних ставки је контролисање онога што говоримо.
Наше речи имају велику снагу и ми сносимо одговорност за све изречено, јер нам се, по Божијем духовном закону, пре или касније враћа све оно што шаљемо другима.
Осуђивање није без разлога постављено у врх листе хришћанских грехова. Како нас осуђивање спречава у постизању животног успеха, како нас кочи у духовном напредовању?
Неке одговоре на та питања можете чути у мом новом видеу.

Изградите селективно сећање

У посланици Филипљанима апостол Павле се обраћа цркви, коју је основао у Филипима, где је жена по имену Лидија, отворила свој дом апостолу Павлу, заједно са својим пријатељима, помажући му да оствари своју мисију.
Након што је формирана, Филипљанска црква је пуно помагала апостолу Павлу у наредним мисонарским путовањима.
Али веома је важно знати да апостол Павле никако није имао пријатно време у Филипима. Заправо, то је била једна од најтеже формираних црквених заједница. Када је апостол Павле ишао у овај град да би започео нову хришћанску заједницу био јепретучен, бичеван, понижаван, ухапшен под лажном оптужницом и уз то је преживео земљотрес. На крају је и љубазно замољен од градских старешина да напусти град.
Ипак, апостол пише верницима; “Захваљујем Богу мојему кад год се сетим вас.“ (Филипљ. 1, 3)
Шта је апостол Павле заправо учинио? Он изабира да има селективно памћење.
Филипи нису били срећно место за апостола, обзиром да је претрпео пуно прогона и непријатности боравећи у том граду. Ипак, он изабира да не памти болне ствари, које су му се тамо дешавале. Он бира да исказује захвалност за све добре ствари које су се десиле њему и кроз њега.
Да ли ви још увек вучете болна сећања у вези разних дешавања у вашим животима и у вези са различитим људима из ваше прошлости? Никако не успевате да та лоша сећања отпустите из вашег живота и не можете довољно уживати у садашњости, јер вас још пече бол из прошлости?
Морате разумети да су сећања СТВАР ВАШЕГ ИЗБОРА.
Сећам се приче о две пријатељице које су разговарале. Једна је рекла другој; “Сећаш се када ти је твој муж учинио ону грозоту?“ Пријатељица је одговорила: “Одбијам да се сећам те ситуације!“
Ваша сећања су ствар вашег избора. Ако желите да се сећате својих болних животних искустава, само напред. Али знајте данећете бити срећни.
Апостол Павле је имао јако пуно разлога да има врло болна сећања на Филипе. Али уместо тога, он бира да буде захвалан на људима из тог места и на послу који је Бог успео да преко њега учини у том месту.
Када и ви тако изабарете, Бог ће вас благословити изван ваших очекивања.
pozitivne misli

Нема коментара:

Постави коментар