петак, 5. јун 2015.


POČETNA ČLANCI INTERVIEW INTERVJU – DR. FRANK KINSLOW, AUTOR TAJNE TRENUTNOG ISCJELJENJA

Intervju – dr. Frank Kinslow, autor Tajne trenutnog iscjeljenja

Datum objave: 11.09.2012
Kvantna sinkronizacija je proces vrlo brzog iscjeljivanja koji može raditi svatko. Bez obzira imate li slomljenu nogu ili slomljeno srce.

KVANTNA SINKRONIZACIJA
Dr. Frank Kinslow je liječnik kiropraktičar i učitelj za gluhe, klinički duhovni savjetnik i začetnik procesa kvantnog entrainmenta. Predaje i poučava ovu metodu širokoj publici. Autor je svjetskih uspješnica Tajna trenutnog iscjeljenja (upravo izlazi i na hrvatskom jeziku u izdanju TELEdiska) i Kvantno življenje (na hrvatskom jeziku izlazi početkom jeseni).
Živi u Sarasoti na Floridi gdje ima privatnu savjetodavnu praksu i predaje na sveučilištu Everglades University.
Razgovarala: Dr. Patricia Donworth
Kvantna sinkronizacija (Quantum Entrainment), tehnika duhovnog prosvjetljenja koju je osnovao dr. Frank Kinslow, metoda je ovladavanja/liječenja koja se temelji na čistoj svjesnosti ili dubokom odmaranju. Praktičar ne radi «ništa», pa ipak sve biva urađeno. KS se može naučiti u nekoliko trenutaka, nisu potrebne godine. Taj izvanredni proces pomalo podsjeća na vedantu, zen i «Moć sadašnjeg trenutka». Dr. Kinslow opisao ga je u intervjuu koji slijedi.
Dr. Patricia Donworth: Vi ste bivši kiropraktičar, dugogodišnji meditant, učitelj za gluhe i duhovni savjetnik. Sva ta iskustva, ali posebno meditacija, koliko sam razumjela, pomogli su vam da razvijete kvantnu sinkronizaciju. Recite nam kako se razvio KS.
Dr. Frank Kinslow: Od mojih kasnih 20-ih do ranih 40-ih proveo sam skoro tri godine u dubokoj, tihoj meditaciji, često skriven od svih u Alpama. I kad sam bio zauzet poslom i podizanjem obitelji i dalje sam meditaciji posvećivao tri i pol sata dnevno. Počeo sam poučavati druge tehnikama koje sam primio iz «viših sfera» i okupio oko sebe skupinu tragalaca za unutarnjim mirom i prosvjetljenjem. Poslije sedam godina predavanja shvatio sam da još uvijek nešto nedostaje. Odustao sam od svega i vratio se u osamu kako bih kontemplirao o «ničemu» ili «čistoj svjesnosti». Nakon još sedam godina šutnje shvatio sam da nikamo ne trebamo ići i ništa ne trebamo raditi. Sve je savršeno baš tako kako jest. Vidite, «Ništa» ne daje odgovore, ono JEST odgovor! Duboko odmaranje, čista svjesnost, duboki mir – to bi bili drugi izrazi kojima se opisuje iskustvo «ničega» ili «bez misli».
Potkraj 1980-ih razvio sam sustav samoistraživanja koji omogućuje da jedna osoba «preda» iskustvo dubokog mira drugoj, nešto poput produženog shaktipata, neku vrstu prijenosa «duhovne energije» od jedne osobe drugoj. To je bila preteča kvantne sinkronizacije. S vremenom sam usavršavao proces i uklanjao ono što nije bilo apsolutno potrebno. Rezultat je bio KS – brz, jednostavan proces koji budi dublju unutarnju svjesnost, a iscjeljivanje je jednostavno popratni učinak.
Dr. Patricia Donworth: Dakle, dajte nam definiciju kvantne sinkronizacije i objasnite kako djeluje.
Dr. Frank Kinslow: Kvantna sinkronizacija je proces vrlo brzog iscjeljivanja koji može raditi svatko. Bez obzira imate li slomljenu nogu ili slomljeno srce, morate se odmarati da biste ozdravili. Želite li tjelesno, emocionalno ili duhovno ozdravljenje potreban vam je dubok odmor. Što je dublji odmor brže je ozdravljenje. Čista svjesnost najdublji je odmor koji možete postići. Otkrio sam proces koji tijelu, umu i duhu trenutno pruža dubok odmor i brzo ozdravljenje. Djeluje za nekoliko sekundi. To je ono što zovem kvantna sinkronizacija.
Dr. Patricia Donworth: «Što je dublji odmor, brže je ozdravljenje.» Zanimljivo. Recite nam više o odnosu između «odmora» i «svjesnosti».
Dr. Frank Kinslow: Koristim riječ «odmor» jer svi znamo da se od odmora osjećamo bolje. Ali ovaj KS odmor toliko je dubok da je nepomičan. Kada doživljavamo čistu svjesnost doživljavamo taj dubok, nepomičan mir čak i dok nastavljamo misliti, govoriti i živjeti. Kad se to dogodi blagi mir prožima našu aktivnost. Postajemo slobodni od vezujućeg utjecaja svakodnevnih briga. Osjećamo se jedinstveno posebni kao da nam je otkrivena neka kozmička tajna da je svijet sasvim u redu baš takav kakav je. To je prava ljubav. Ona uklanja zabrinutost zbog sljedećeg uragana, hipoteke, cijena benzina i problema sa zdravljem i odnosima. U stanju smo izaći izvan patnji i ludila tipičnih za ljudsko stanje i vidjeti ih iz šire perspektive mira i harmonije. Svijeća je sjajna u mrkloj noći, ali postaje beznačajna pod punom svjetlosti Sunca.
Dr. Patricia Donworth: Dakle, ključ je u čistoj svjesnosti. Ljudi potroše godine pokušavajući ući u čistu svjesnost. Postoje stotine, ako ne i tisuće puteva, metoda i procesa za postizanje mira, tišine, stanja Svjedoka. Prema vašem KS procesu, kažete da je moguće postići čistu svjesnost u samo nekoliko minuta. Zatim učite ljude da žive iz tog stanja čiste svjesnosti ili «dubokog odmora». Obećavate li više nego što možete ispuniti?
Dr. Frank Kinslow: Obećanja nisu potrebna. Nema ničega što bi se trebalo postići. U stvari, čista svjesnost ne može se postići jer ju već imamo. Ili točnije, nema «nas» koji bi postigli ono što je posvuda, cijelo vrijeme. Ne bih želio zvučati tajnovito, ali ako mislite da trebate nešto postići da biste postali svjesni sebe ili prosvijetljeni onda ste već izgubili bitku. Sve što se može postići može se i izgubiti. Čista svjesnost ne može se ni dobiti ni izgubiti. Zato, sve što treba napraviti je postati svjestan čiste svjesnosti, a to je nevjerojatno lako učiniti.
Dr. Patricia Donworth: Dakle, uvedite nas u KS. Kakva je dinamika događaja, prema vašim pretpostavkama?
Dr. Frank Kinslow: Sve stvorene stvari sastoje se od energije i reda: stolice, zvijezde, dlake i kruške. Čitav život jednostavno je forma i energija kojoj dodjeljujemo nazive. Ali odakle potječu? Možete reći od atoma, ali odakle potječu atomi? Sve potječe od čiste svjesnosti, sve je čista svjesnost. Osoba koja se bavi KS-om pokreće ozdravljenje tako što postaje intenzivno svjesna esencije svjesnosti dok je maglovito svjesna fizičkog ili emocionalnog problema. Tada tiho promatra i kao čista svjesnost stvara alternativnu verziju originala. Ta alternativna verzija nudi tijelo/um slobodan od disharmonije i s njom povezanih simptoma. Praktičar KS-a ne čini ništa. Samo pažljivo promatra čistu svjesnost i u pravi trenutak pogura stvaranje u smjeru ozdravljenja, to je sve. Rad na toj suptilnoj razini pruža inicijatoru predivan osjećaj neograničenog širenja, mira i blaženstva.
Kada postanete svjesni čiste svjesnosti čarobne stvari počnu se događati same od sebe. Mi zapravo ne radimo ništa, a sve se napravi za nas.
Dr. Patricia Donworth: Kako radite s čistom sviješću kako biste izazvali konkretne promjene... umjesto da samo ostanete u blaženoj svjesnosti?
Dr. Frank Kinslow: To je zgodno. Nakon što postignete čistu svjesnost ne morate raditi ništa. Ona zna kako izliječiti. Uvijek ste ispunjeni čistom sviješću, i zato već znate kako iscijeliti. Ne morate naučiti sustav liječenja, trebate samo biti svjesni čiste svjesnosti. Baš kao što ne morate naučiti disati. Sve što vam treba je zrak. Ne morate naučiti kako ozdraviti. Sve što vam treba je čista svjesnost.
Dr. Patricia Donworth: U redu, to vrijedi za inicijatora KS-a, ali što je s osobom koja ga prima? Poslužimo se primjerom. John Smith došao je kod vas na tretman i kaže da ima ukočeno rame i bol u križima. Dva pitanja: 1) Kako se vaše iskustvo «čiste svjesnosti» prenosi na Johna ili pokreće promjenu? i 2) Kakva je Johnova uloga u iscjeljivanju?
Dr. Frank Kinslow: Moja uloga kao «facilitatora» sastoji se u tome da postanem svjestan čiste svjesnosti, a zatim stanem sa strane, jer čista svjesnost najbolje zna što treba učiniti. Ja ne provodim energiju, ne primjenjujem tehniku, ne prizivam anđele ili vodiče, ne slijedim propisani niz pokreta rukama – ništa od toga. (Iako bilo što od toga može pomoći kod drugih tehnika, u KS-u to ne radimo.) I dok partner (osoba koja se iscjeljuje) može imati određenu namjeru, to zapravo nije bitno, jer se prepuštamo neograničenoj mudrosti čiste svjesnosti. Čista svjesnost zna za to ukočeno rame i bol u križima. Čista svjesnost također zna za stvari kojih John možda uopće nije svjestan. Predajemo se čistoj svjesnosti i sklanjamo se s puta. U toj vrsti rada nema mjesta egu. Mi se maknemo s puta i savršena stvar se napravi sama od sebe.
Dr. Patricia Donworth: A kakva je uloga osobe koja se iscjeljuje, tj. partnera u procesu KS-a?
Dr. Frank Kinslow: Nikakva. Da jednostavno «bude». Ne treba se fokusirati na namjeru, vizualizirati bilo što ili provoditi energiju. U stvari, što partner manje radi to bolje. Partneri jednostavno puste da im um slobodno teče i ne pokušavaju «pomagati». Facilitatorovo stanje čiste svjesnosti obuhvaća partnera. Poznato je da neki partneri mogu doživjeti efekt «vala» ili «klimanja», drugi se mogu njihati ili osjećati val blaženstva. Ali ta iskustva nisu nužna za KS. Znam da to zvuči previše dobro da bi bilo istina, ali ti učinci događaju se stalno, kako s početnicima tako i s onima koji se cijeli život bave iscjeljivanjem. U stvari, tijekom osnovne radionice KS-a sudionici dožive KS unutar 30 minuta. Poslije toga, što više rade KS više postaju svjesni čiste svjesnosti. To je doista jednostavno kao što zvuči.
Dr. Patricia Donworth: Mnogo se pisalo o «namjeri» ili «moći namjere». Popularne knjige i filmovi, uključujući «Tajnu» i «Koji k... uopće znamo?» uče o «moći namjere» ili «zakonu privlačenja». Zanimljivo, otkrića na području kvantne teorije sada ukazuju na podatke da što je neka namjera preciznija, što se preciznije vizualizira i osjeća, jače smo usmjereni na određeni rezultat, a možda isključujemo «bolje i veće» mogućnosti. Osnivač Matrix Energeticsa Richard Bartlett pisao je o učincima fokusiranja na «problematičan položaj» - kako to jača problem, umjesto da «dopušta» nova i «kreativna» rješenja.
Koja je uloga – ako je uopće ima – «fokusirane namjere» u procesu kvantne sinkronizacije?
Dr. Frank Kinslow: Znam da je mnogo toga rečeno o namjeri. Neki sustavi smatraju da namjera treba biti vrlo precizna, u svakom pogledu vrlo detaljna. Ti sustavi oslanjaju se na to da pojedinci odlučuju što je najbolje i onda očekuju da će tim vođenim naporom to i ostvariti. S procesom kvantne sinkronizacije nije tako. KS-ovci se oslanjaju isključivo na čistu svjesnost. Znaju da je neograničeni izvor cijele kreacije u tim pitanjima mudriji od individualnog uma. U KS-u onaj koji traži pomoć implicitno izražava namjeru, a rješenje se nalazi u neograničenoj mudrosti čiste svjesnosti.
Dr. Patricia Donworth: Vaši opisi KS-a podsjećaju me na Tolleov rad s 'moći sadašnjeg trenutka'. Kao da ste filozofiju 'moći sadašnjeg trenutka' odveli korak dalje pravim procesom za dobivanje konkretnih rezultata. Je li to dobar opis KS-a?
Dr. Frank Kinslow: Vrlo dobar i pronicljiv. KS je upravo to: manifestirana moć sadašnjeg trenutka. Postajemo svjesni nepokretnog Sada i, dok se kupamo u njegovom nepokretnom obilju, promatramo kako on obavlja sav posao. Možemo reći da je to put do unutarnjeg obogaćenja i svjesnosti sebe za lijenčine.
Dr. Patricia Donworth: Neki dan sam razgovarala s jednom ženom koja mi je rekla da se jednostavno više ne želi boriti. Čini se da je za mnoge od nas život neprestana borba: bilo da se radi o dolaženju do novca da se spoji kraj s krajem, zadržavanju posla, otplaćivanju kredita s hipotekom, da i ne govorimo o našem fizičkom zdravlju. Ne bi li bilo divno pronaći put, metodu koja je bez borbe, laka, bez napora?
Dr. Frank Kinslow: Pronašli ste ga. KS je bez napora. Samo na taj način i može djelovati. Kada vidimo da KS djeluje bez našeg miješanja počinjemo dobivati osjećaj da se svi problemi u našem životu – financije, posao, odnosi, itd. – također mogu rješavati bez napora. To nam pruža trenutno psihičko olakšanje, neku vrstu mirne točke gledišta iz koje možemo promatrati kako se naš život odvija bez stresa i konflikata. Ideja da se prepustimo nije nova. Praktična tehnologija za trenutno postizanje tog života bez napora postoji. Zovemo ju KS.
Dr. Patricia Donworth: Da se na trenutak vratimo na vašu biografiju. Je li postajo neki 'Eureka!' trenutak u kojem ste shvatili da bi čista svjesnost mogla izazivati iscjeljenje?
Dr. Frank Kinslow: Nekoliko mjeseci bio sam ozbiljno bolestan. Moje tijelo i um bili su toliko slabi da mi je i samo ustajanje iz kreveta bilo tjelesno i emocionalno iscrpljujuće. Jednog dana usred te tame i depresije moj svijet je stao, kao da svemir zadržava dah. Vanjski svijet nastavio se okretati, ljudi i stvari ponašali su se kao i prije, ali sam znao/doživljavao nepokretnost iza svega toga. Pronašao sam tajnu Jastva – duboku, prodiruću univerzalnu ljubav rođenu iz čiste svjesnosti. Nastavio sam tjelesno i duhovno ozdravljati, ali čak je i to bio moj relativni život; «ja» koje je prije te spoznaje bilo cijeli moj život. Iza tog života ležala je predivna, nediferencirana nepomičnost čiste svjesnosti. Oduvijek je bila tamo, ali ja na nju nisam obraćao pozornost. Prva stvar koju napravimo za sudionike radionica kvantne sinkronizacije je da im pokažemo punoću koja leži izvan njihovog «ja».
Dr. Patricia Donworth: Što se dogodilo s vašom bolešću, tamom i depresijom?
Dr. Frank Kinslow: Nisam doživio spontano iscjeljenje tijela/uma. Tijelo/um nastavili su trpjeti još jednu ili dvije godine. Ono što se istog trena izliječilo bila je moja duša, moja univerzalna bit. Iskustvo bolesti tonulo je u drugi plan kako su rasli mir i harmonija. Moj vanjski život nije se mnogo promijenio u odnosu na ranije, ali u sebi sam bio slobodan od patnje. To je bilo fantastično! Moja stopala bila su čvrsto na zemlji, dok mi je duša slobodno letjela neograničenim nebeskim prostranstvima. Iskoristio sam to iskustvo u razvoju kvantne sinkronizacije. KS pomaže brzo stvoriti tu stvarnost od dva svijeta, integrirajući užurbani, raznoliki svijet svakidašnjih poslova s blaženstvom univerzalne jednote. To zaista izgleda prilično zadivljujuće u usporedbi s našim uobičajenim svakodnevnim iskustvima, ali je posve normalno kada počnete živjeti s čistom svjesnošću.
Dr. Patricia Donworth: Možete li mi dati neke primjere kako je KS djelovao u vašem životu ili u životima nekih vaših klijenata?
Dr. Frank Kinslow: KS djeluje na svemu. Djeluje svaki put, ali ne uvijek onako kako mislimo da će djelovati. To je zato što čista svjesnost ima vlastiti um – univerzalni um izvan ograničenja naših individualnih umova. Fizički, KS-aši su ublažili ili potpuno izliječili stanja kao što su artritis, lomovi i uganuća, problemi sa želucem, opstipacija. Ako patite od toga KS vam može biti od pomoći.
Na emocionalnom polju KS je stvarno moćan. Učinak trauma i emocionalnih poremećaja koji su trajali cijeli život može se izliječiti za nekoliko minuta. Baš neki dan kod mene je bio četranestogodišnjak koji je četiri godine bolovao od teške depresije. Od jedne KS seanse potpuno se promijenio. Njegova majka zahvalila mi se što sam joj vratio njenog sina. Ali teško je prihvaćati zasluge kada niste ništa napravili.
Najuočljiviji je duhovni rast kroz KS. Agresivni ljudi se smire, smeteni i frustrirani ljudi «ugledaju svjetlo», dugogodišnji tragaoci pronađu to za čim su tragali u vlastitoj tradiciji. To je zaista čudesno promatrati na svim razinama.
Dr. Patricia Donworth: Što osoba koja prima KS zapravo osjeća ili doživljava?
Dr. Frank Kinslow: Partner će najprije osjećati tjelesno opuštanje zbog dubokog odmora koji prati proces KS-a. Zatim će mir granuti i u umu. To iskustvo brzo će se produbiti i tijelo se počinje njihati ili savijati dok svaku stanicu prožima čista svjesnost. U toj fazi um može doživljavati duga razdoblja bez misli. To je ujedno vrijeme kada se mogu manifestirati blaženstvo ili radost i čini se da je sa svijetom sve u redu, kao što i je. Nakon KS-a zatražim od partnera da još jednom ocijeni problem. Rezultati su često dramatični, pa čak i čudesni; to jest, čudesni za ne-KS um. Za KS-ovce, to je uobičajena stvar.
Dr. Patricia Donworth: Dakle, KS seansa nije samo seansa iscjeljivanja, to je seansa učenja kako mogu sve više pristupati čistoj svjesnosti u vlastitom životu i na taj način poticati vlastito ozdravljenje jednostavno kroz to što ću postajati svjesniji.
Dr. Frank Kinslow: Tako je. U potpunosti ste pogodili. Prvo postanete svjesni, nakon toga je sve drugo šlag na torti života. Znam, zvuči otrcano, ali shvatili ste što želim reći. Jednom kada postanete svjesni nemate što raditi i nemate kamo ići. To je zato što ste vi, čista svjesnost, već posvuda i radite sve. Kako se sve zgodno riješi.
Dr. Patricia Donworth: Mora li netko biti fizički prisutan s onim tko primjenjuje KS ili se KS može koristiti i za liječenje na daljinu?
Dr. Frank Kinslow: KS se može obavljati na daljinu za nekoga na drugom kraju grada ili na drugom kraju svijeta. Djeluje jednako dobro kao KS s fizičkim susretom, neki kažu čak i bolje. Djeluje zato što je čista svjesnost posvuda. Kamo biste onda mogli otići da vas se ne bi moglo izliječiti?
Dr. Patricia Donworth: Što je s kućnim ljubimcima, biljkama, računalima i automobilskim akumulatorima koji ne surađuju? Spomenuli ste da se KS može koristiti za sve, uključujući nežive predmete.
Dr. Frank Kinslow: Sa stvarima – kreatorima prostora i udaljenosti – isti je slučaj kao i s iscjeljivanjem na daljinu. Sve je prožeto čistom svjesnošću. Ljudi, kućni ljubimci, biljke i računala. Sve reagira na KS. Vaš ljubimac će ga obožavati. Imali smo štence kojima su se izravnali kukovi i stare pse kojima su nestale krvave ciste, mačke i pse kojima je izliječeno neurotično ponašanje, ptice koje su se oporavile od infekcija, itd. Nije neobično da KS-ovci poprave pokvarene blendere, uzgoje veće rajčice, podebljaju svoje bankovne račune, pronađu prijatelja, lako se voze kroz najveće prometne gužve i ublaže stres na poslu. Ništa nije izvan utjecaja čiste svjesnosti.
Dr. Patricia Donworth: Bila sam na nekoliko vaših seminara i jedno od najdojmljivijih iskustava bilo mi je kad smo radili grupni KS.
Dr. Frank Kinslow: Iscjeljujuća moć grupne meditacije dobro je znanstveno dokumentirana. Grupni KS izvanredno je djelotvoran u stvaranju tog «grupnog» učinka. Utjecaj jedne osobe eksponencijalno se povećava s brojem ljudi u skupini. U grupi svaka osoba spomene svoju osobnu želju, a zatim ostali članovi skupine obavijaju tu želju čistom svjesnošću.
To je kao da posijete sjeme u najplodnije tlo koje možete zamisliti. U skupini od 100 ljudi, na primjer, svaka želja dobije pažnju N2 ili 10.000 ljudi u čistoj svjesnosti. To bi trebalo osigurati prilično dobre prihode od vaše početne investicije.
Dr. Patricia Donworth: I to prirodno vodi do onoga što zovete KS za svjetski mir. To zvuči kao eksperimenti TM-ovaca s grupnom meditacijom u kojima su skupine meditanata zaista snizile stope kriminala u raznim gradovima kada je određen broj ljudi meditirao za mir. Čula sam da biste voljeli održavati masovne KS meditacije za mir u svijetu.
Dr. Frank Kinslow: Točno! Svjetski mir ne može se postići na razini vlada. Ne možemo napisati dokument koji nalaže svjetski mir. Usprkos našim neprestanim naporima u tom smjeru to nikada nije imalo učinka. Ni ne može. Svjetski mir stvaraju pojedinci koji su miroljubivi. I nije čak ni potrebno da svi ljudi na svijetu dožive čistu svjesnost. Potreban nam je samo malen postotak ljudi: vi, ja, još nekolicina i svjetski mir zavladat će brzo i bez napora. Lynn McTaggart, autorica Eksperimenta namjere, piše da nam je potrebno samo 8.084 ljudi u čistoj svjesnosti da dovedemo svijet u stanje trajnog mira. Iz toga slijedi da nam treba svega 1.730 ljudi da dovedemo stvari u red u Sjedinjenim Državama. Nije li to divno? Nije li jednostavno? Nije li lako? Nije li zabavno? Svjetski mir preko opunomoćenika. Mi u stvari jednom tjedno održavamo konferenciju na kojoj se svi koji traže pomoć u vezi njihovih individualnih problema, i kojima je stalo do mira u svijetu, bez obzira znaju li KS ili ne, mogu na nekoliko minuta pridružiti u KS-u za svjetski mir. Radeći KS za svjetski mir poboljšavate vaše životne okolnosti. Dok sebe opskrbljujete obilnom porcijom mira i dobrog zdravlja, kao popratni učinak spašavate svijet.
Dr. Patricia Donworth: Ako sam dobro razumjela, stanje svjetskog mira traje samo dok su osobe u stanju mira. Nakon što meditacija završi svjetski mir postupno nestaje. Drugim riječima, mir u svijetu – ili mir na željenom području – izravno je povezan i ovisan o miru osoba koje sudjeluju u toj meditaciji za mir ili eksperimentu SADA. Zato je važno «BITI» mir 24 sata dnevno, a ne samo pokušavati STVARATI mir s vremena na vrijeme.
Dr. Frank Kinslow: U pravu ste. Potrebno nam je da grupno iskustvo bude trajno, u tome je važnost individualnog prakticiranja KS-a. Moj cilj je imati tisuće KS-ovaca koji će naizmjenično obavljati KS tijekom dana diljem svijeta. Majstorski rad KS-a osmišljen je upravo za to. Izmijenili smo osnovnu tehniku liječenja KS-om tako da možete zadržavati čistu svjesnost kroz duga razdoblja tijekom dana. Kada ta brojka dosegne 8.000 ljudi koji će u bilo kojem trenutku prakticirati KS spontano će doći novo doba mira i prosperiteta.

Нема коментара:

Постави коментар