понедељак, 8. јун 2015.

                                                             

                      Reč kao magija
                           

                                   Hodala sam parkom kada mi je pažnju privuka devojčica sa kikicama I širokim osmehom. Skakutala je ispred svoje majke čiji je pogled bio na ekranu mobilnog telefona koji je držala u ruci..."Mama, mama pogledaj", pokazivala je prstom na veselo mahanje repom malog psa koji joj je išao u susret....Mama nije podigla pogled I dalje se osmehivala u pravcu svoje šake u kojoj je bio mobilni telefon...Videvši da nema majčinu pažnju devojčica je prišla uhvatila je nežno za drugu slobodnu ruku I rekla " Izvini" Majka brzo stavi telefon u svoj džep poljubi dete I reče "Izvini ti Zlato"
Zagrljene su prišle psu rečima: "Dobar pas, dobar pas"
Koliko često umemo reći "izvini", " žao mi je" , "hvala", "oprosti" "volim te".

                                Da li umemo da osetimo trenutak kada nije potrebno iskazivati ljutnju, ili negodovanje? Znati da sa ljubavlju možemo postići više nego sa iskazivanjem reči prekora I grdnje.

Koliko smo svesni da reči koje izgovaramo oslikavaju nas same. Ako reč shvatimo kao magiju osetićemo njenu moć kada želimo da bolje komuniciramo sa drugima.....Često bi smo hteli da budemo prihvaćemi a nismo spremni da čujemo šta u stvari drugima izgovaramo... Kada kažemo "hvala", podešavamo vibraciju tela na višu frekfenciju I osećanja koja nam dolaze su pitoma I miroljubiva, I u drugima izazivaju pažnju. Sigurno ste I sami to osetili u svom životu....

Primer iz parka nije svakodnevan, češće je da čujem roditeljsku reč "Ćuti dok ja pričam", "Skloni se", "Ne smetaj mi", "dosadan si", " uvek nešto zabrljaš". Bez "izvini...", bez "volim te"...

Da li su to I vama govorili dok ste bili dete?

Sve ono što su vam govorili postaje vaš samogovor...."Bolje da ćutim, možda nešto pogrešim", "Uvek je bolje skloniti se nego reći svoje mišljenje", "bolje da ništa ne preduzimam za svoj bolji život jer I onako uvek zabrljam"

Reči imaju toliku moć da postajemo ono što nam drugi kažu, a ne ono što što zaista jesmo.
Naš zadatak je da otkrijemo šta smo to zaista I odbacimo uverenja koja su nam dali drugi.

Na žalost malo je onih koji imaju svest o tome da baš to o čemu misle stvara dogadjaje u njihovom životu....Kada izgovarate a još  I duboko osećate svoje reči, znajte da tako pojačavate privlačenje.

Privlačite upravo ono što izgovarate.

Biti svestan svog samogovora je put da nam bude bolje, da razvijamo nežna I podržavajuća osećanja prema sebi. Da umemo sebe da bodrimo dajući sebi strpljenje za učenje.

Izgovarati podržavajuće reči sebi I drugima je moguće naučiti, samo je potrebno osvestiti....i vežbati

Sigurno je da ako sebi govorite " Kakva sam ja kukavica" ne možete postati junak.
Ako sebi govorite "Nije ljubav za tebe", veoma je izvesno da nemožete naći sebi partnera
Ako verujete da vas niko ne voli , to ćete I dobiti.....

Kada verujemo da nas niko ne voli mi prestajemo da delujemo sa polja ljubavi I delujemo upravo suprotno....postajemo sunjičavi, ironični I svadljivi...svaka reč nam smeta I mislimo da je uperena protiv nas, vidimo ono čega nema I mučimo sebe mislima kako su svi kvarljivi jer nas ne vole....i Šta dobijamo...Odsustvo ljubavi , zar ne??

Zato se pitajte: " Koja je to energija kojom zračim, kakve su moje reči koje stižu do drugih....i koje poruke nose..."
Uradite jednu zanimljivu vežbu. Izgovarajte na glas sve što govorite sebi bez glasa, zapanjiće vas to što čujete.....
Da li smo svesni koliko neadekvatnim rečima trujemo svoj život, jer sve što izgovorimo sebi I drugima najviše u stvari govori o nama?
Kada koristite reči kojima vredjate druge, vi ustvari svoju reč koristite protiv sebe. Vi otvoreno otkrivate kakvi ste vi sami....
Ako podjemo od činjenice da smo sami stvaraoci I kreatori svoje energije I da tu energiju emitujemo drugima.....pa kakve poruke mi onda šaljemo prvo sebi pa okolini....
Zažmurite na čas I recite sebi ."SVI ME VOLE; DIVNO SE OSEĆAM", I osetite energiju unutar vas.
Nemojte se iznenaditi ako vam se usne razvuku u osmeh. To je to.

To je fokus . Ono na šta stavljate svoj fokus, dolazi vam .Ako je fokus na strahu biće strah, ako je fokus na uspehu dostićićete ga, Ako je fokus na ljubavi, dobićete I to.
Jednostavno je. Nauka je to dokazala.
Zar nije bolje reći "Zdrava sam" umesto "Neću da sam bolesna"
Svako ko je osvestio moć sopstvenih misli I želi da radi svakodnevno trenirajući upravo uspeva da otklanja zamke koje ga sprečavanju da bude bolji.

Koje su to zamke...to su zamke odustajanja od boljeg jer je mnogo lakše govoriti sebi da nismo sposobni nego podići nivo svoje sposobnosti koji možemo jedino radom I vežbanjem.
Kada čujete svoj unutrašnji glas, kada se kritikujete, kad shvatite da kritikujete I druge, odustanite....niste na dobrom putu...to samo znaći da ne vidite svoje prave vrednosti....nemate ljubav za sebe....a tako ne možete imati ni ljubav za druge...jer KAKO DA DAMO ONO ŠTO NEMAMO......

Za početak stavite fokus na reči kojima se obraćate sebi I drugima.
I pratite energiju koju na taj način sami stvarate I kreirate za sebe.
Divan osćaj.
Zato probudite ono što vi zaista jeste a ne ono što su vaša uverenja.
Probudite ono što je najlepše u vama, ono što blista I svetli unutar vaše ličnosti.
To svi imaju , bez izuzetka. Svako od nas jeste  autentična ličnost.
Otkrijte šta je vaša vrednost, postavite sebi cilj da u godini koja dolazi budete bolji sebi, da više uradite za sebe, jer samo menjajući sebe možete menjati I druge.

Onaj ko osvesti svoje vrednosti I zavoli sebe takvog, u stanju je da primećuje I vrednosti drugih, da izražava verbalno divljenje I da na taj način proizvede I kod drugih naklonost I umeće davanja ljubavi.

Reč nije samo zvuk ili pisani simbol, već moć kojom postajete upravo ono što sebi govorite.

Ako su reči magija postanite čarobnjak koji ume da komunicira I izražava svoju misao tako da njom privuče najbolje dogadjaje za svoj život.
Začarajte  druge svojim čarobnim rečima , I neka se tada  čarolija reči širi.

Нема коментара:

Постави коментар