среда, 11. јун 2014.

AURA I ČAKRE

Energija se nalazi svuda oko nas i ona je neuništiva. Ona samo prelazi iz jednog oblika u drugi. Znajući da sva ziva bića, predmeti oko nas poseduju određenu energiju i tu energiju zrače (emituju) u svom okruženju za auru možemo reći da je odraz (emisija) energije koju određeno telo emituje i koja obavija to telo u više slojeva.
Svako ljudsko telo poseduje individualnu količinu energije kojom zrači i koju emituje u odnosu na okolinu što opet znači da je obavijeno aurom. Aura oko našeg tela ima sedam slojeva i u uskoj je vezi sa čakrama (za koje smo već rekli da su to određeni energetski centri u telu).

Prvi sloj aure naziva se eteričko telo i ima istu strukturu kao i fizičko telo. Povezan je sa prvom čakrom pod nazivom Korena čakra Ova čakra se nalazi između anusa i polnih organa. Od uticaja je na limfni sistem, skelet i donje ekstremitete i na nos kao čulo mirisa. Ova čakra predstavlja našu vezu sa Majkom Zemljom.

Drugi sloj aure naziva se Emotivno telo i ne prati, odnosno, ne kopira fizičko telo. Više je gruba kopija spoljnjeg tela. Ovaj sloj aure povezan je sa drugom čakrom pod nazivom Sakralna (narandžasta) čakra i nalazi se u centru abdomena. Od uticaja je na svest koja je vezana za hranu i seks, na potrebe tela – šta mu treba i šta želi i mogućnost da se osete emocije.
Teći sloj aure naziva se Mentalno telo i ono je još osetljivije. Povezan je sa trećom čakrom pod nazivom Solarni pleksus čakra. Ova čakra se nalazi u solarnom pleksusu. Za vreme intelektualnih aktivnosti sloj je širi i sjajniji. Od uticaja je na mišiće, kožu, solarni pleksus, debelo crevo, jetru i druge organe iz regije solarnog pleksusa kao i segment koji nazivamo licnost ili ego.

Četvrti sloj aure naziva se astralni nivo i lepsi je od emotivnog tela jer je sačinjen od oblaka boja. Povezan je je sa četvrtom Srčanom čakrom ili životnim centrom ljubavi i nalazi se u središtu grudi. Telo zaljubljene osobe je obavijeno finom ružičastom svetlošću. Ova čakra je odgovorna za tzv. govor tela jer je odgovorna za mogućnost neke vrste komunikacije bez govora, komunkacije energetskih polja osoba medjusobno udaljenih. Od uticaja je na srce, sistem cirkulacije, srčani pleksus, zonu grudi i pluća kao i za čulo dodira.

Peti sloj aure naziva se Eteričko telo ili kalup. Ovaj sloj je potpora ili podrška eteričkom telu i identično je fizičkoj formi. Slično je kopiji u negativu. Povezan je sa petom ili Grlenom čakrom. Nalazi se u podnožju grla i kontroliše grlo i vrat, ruke i šake odnosno vezuje se za ručni ili vratni pleksus. Od uticaja je na osluškivanje intuicije i aspekte izražavanja i prihvatanja.

Šesti sloj aure naziva se Nebesko telo i predstavlja emotivni nivo, nalazi se u središtu čela i povezan je sa šestom čakrom poznatom i kao Treće oko, Centar svesnosti ili Ajna i vezuje za unutrašnji nivo bića koji nazivamo Duh. Od uticaja je na podsvesno i svesno, nivo svesti koje reguliše naše akcije (život). Povezana je sa duhovnom komunikacijom, odnosno vidovitošću.

Sedmi sloj aure naziva se Keterični kalup ili prigodno telo i predstavlja mentalni sloj. Ovaj sloj aure povezan je sa sedmom čakrom poznatom kao Krunska čakra ili centrom kosmičke svesti. Nalazi se na vru glave. Od uticaja je za vrh glave,mozak i nervni sistem. Sedma čakra predstavlja vezu sa Nebom, odnosno odnosno nivo Duše.
. . . . . . . . . . . . . cakre

Čakre apsorbuju univerzalnu energiju ili pranu a onda je šalju u zlezde sa unutrasnjim lučenjem, a potom u krvotok. Svaka čakra ima svoju određenu vibraciju, pri tom upija univerzalnuenergiju. Promenom rada neke od čakri menja se njen oblik, postaje iskrivljena ili drugačijeg oblika, to je znak da je u čovečijem organizmu , neki od organa, koga ona hrani energijom poremetio svoju funkciju i rad.

Jedan od načina uravnotezenja čakri je delovanje zvučnim efektima na njih . Taj efekat izaziva promenu energetskog toka i ojačati i pročistiti organe. Zvučni efekti različitih, a odgovarajućih vibracija mogu imati efekat pojedinačnog delovanja na svaku od čakri kojim ulaze u njen rezonantni rad i vrse njeno otvaranje i usklađivanje.
Muzika za stimulaciju i uravnotezenje zivotne energije

Stanje čakri moze se izmeriti viskom , koji se postavlja 10-15cm iznad čakri. Obim kruga koji opisuje visak i smer kretanja ukazuju količinu energetskog toka čakre.

Takođe, Postoje više vrsta vezbi za punjenje i otvaranje cakri. Jedna grupa fizičkih vezbi otvara čakre nižih nivoa, druga grupa otvara čakre na astralnom nivou, a treća grupa je kombinacija disanja i položaja koja otvara čakre na višim nivoima auričinog polja.

Нема коментара:

Постави коментар