уторак, 3. јун 2014.

Jedan dan vježbanja Tantričke Kriya yoge odgovara jednoj godini rada na drugim spiritualnim tehnikama. Kriya yoga mentalno usmjerava energiju tako da ona kruži prema gore i prema dolje oko šest središta u kičmenoj moždini (medularnim, cervikalnim, lumbalnim, sakralnim i koksigealnim pleksusima) koji odgovaraju dvanaest astralnim znakovima zodijaka, simboličkom kosmičkom čovjeku. Pola minute Kriye jednako je godini dana duhovnog razvoja. Vježbajući drugi Kobrin Dah nekoliko minuta prođemo za dva dana sedam godina meditacije. Vashi yoga je jedna od najsnažnijih tehnika samorazvoja svijesti. Potiče od Tantričkih Siddhasa iz južne Indije. Prema Siddhandhamu, ili učenju Siddhasa, ljudsko je tijelo Božji hram. Čovjek je minijaturna slika vrhovne inteligencije. Svrha života je spoznati Boga i ispoljiti tu spoznaju u svim nivoima postojanja. Po Tantričkim Siddhasima čovjek može nadvladati svih pet ograničenja. Narai -"sijedu kosu", tirai - "mutno viđenje", muppu - "starost", noy - "bolest", maranam - "smrt". Prema Siddhasima bilo je moguće zadržati vječnu mladost. Ljudsko tijelo je bilo građeno na tako osobit način da sadrži nekoliko psiho energetskih centara poznatih kao čakre, koje kada se stimuliraju yogijskim vježbama bude čovjekove više duhovne sposobnosti. Te vježbe Kriya yoga Siddhanthama dovode do konačnog savršenstva spoznaje i manifestacije boga. Astralni sistem ljudskog bića sa svojih šest (zbog polariteta dvanaest) unutarnjih konstelacija koje se okreću oko sunca sveznajućeg spiritualnog oka, povezane su s materijalnim suncem i s dvanaest znakova zodijaka. Prema tome na sve ljude djeluje jedan unutarnji i jedan vanjski univerzum. Drevni su Siddhasi otkrili da čovjekova zemaljska okolina (ciklusima od dvanaest godina) gura čovjeka naprijed po prirodnoj stazi. Sveti spisi tvrde kako čovjeku treba milijun godina normalne evolucije bez bolesti da bi usavršio svoj ljudski mozak do stanja kozmičke svijesti. Tisuću Kriya, koliko se može odvježbati u osam i pol sati omogućuju yogiju da u jednom danu prijeđe ekvivalent od tisuću godina prirodne evolucie: tristo šezdeset pet tisuća godina evolucije za godinu dana. U tri godine Siddhasi mogu inteligentnim naporom postići rezultat za koji je prirodi potrebno milijun godina. Tantrička Kriya yoga se vježba sistematično i polagano po uputama učitelja.

Kobrin Dah (Tantričko vjenčanje)

U centru vaše glave je Brahmina pećina, prostor ispunjen s pinealnom tekućinom (tehnički treća vertikulna šupljina). Spojena je s druge dvije šupljine (laterne vertikule), jedna u svakoj polutki mozga (muška i ženska polutka). Kod ove šupljine je hipotalamus, tjelesni centar užitka koji regulira autonomni sustav, ženski aspekt tijela. Ispred šupljine je pituitarna žlijezda, žlijezda koja je gospodar tijela. Ovo će postati prebivalište Shakti. Sa stražnje strane šupljine je pinealna žlijezda, gdje Shiva spava. U prvih sedam godina života pinealna žlijezda radi kao kontrola pituitarnoj, ali onda postaje neaktivna i gubi većinu svoje funkcije. Na scenu stupa pituitarna žlijezda i naša svjetovna osobnost se razvija. Pinealna je bila guru, a pituitarna učenik. Kad su se ove uloge zamijenile, počeli su svi mentalni i fizički problemi. Tantričko vjenčanje ponovo pobuđuje pinealnu žlijezdu uspostavljajući njenu kontrolnu poziciju tako da se tijelo i um vraćaju u ravnotežu. Kundalini se počinje dizati u Sušumni tek onda kada postoji određena ravnoteža između solarne energije u Pingali i lunarne energije u Idi (Pingala i Idi su kanali). 
Povučena u vakuum stvoren Kobrinim dahom, nabijena pinealna tekućina se diže kroz centralni kanal kralježnice do treće vertikule Brahmine pećine. Možete tako osjetiti liniju energije kako se kreće od kokiksa do produljene moždine i ravno preko aktivira treće oko. Sada se vidovitost javlja spontano i možete biti vizualni svjedok vatrometa na proslavi vjenčanja. Kobrin dah stvara vibraciju koja stimulira pituitartnu zvijezdu i hipotalamus. Možeš osjetiti pritisak, vibracije kao šumljenje u glavi. Kad Shakti sila dođe do produljene moždine, ona stimulira (podražuje) pituitarnu žlijezdu. Nakon nekoliko minuta osjećate pritisak u medulli i i zatim navalu energije koju hipotalamus pošalje kroz pećinu kao iskru da probudi pinealnu žlijezdu. Možete vidjeti točku svjetla u trećem oku. To kazuje da je pinealna žlijezda probuđena (većina meditanata je vidjelo bijelo svjetlo i misle da je ono krajnje, ali to je tek početak). Sa stimulacijom iz hipotalamusa, pinealna žlijezda (Shiva) postaje budan i uzdignut. Elektromagnetski luk se razvija između dva pola (Shiva i Shakti) osvjetljavajući pećinu. Vidjet ćete blješteće boje, ljubičasta i plava svjetla mogu bljeskati s jedne strane mozga na drugu kako ravne vertikule bivaju osvijetljene, ujedinjavajući dvije moždane hemisfere. Pinealna žlijezda (Shiva) ispušta hormon, spiritualno sjeme, kozmičko muško sjeme (zametak) i pituitarna žlijezda (Shakti) se otvara da ga primi. Kozmička Maternica je sada oplođena embrionom koji će se razviti u više Jastvo. Ovo je božansko vjenčanje gdje se svjesnost ujedinjuje sa energijom da bi se proizvela kozmička svjesnost, trenutan uvid u beskonačnost. Možete imati vizije svetaca, anđela, vodenih vila (undina), besmrtnih adepata (gurua), čitati ezoterične zapise, siddhi moći, sveznanje o univerzumu. Iz ovog ujedinjenja nastaje jastvo koje ispoljava i muška i ženska svojstva, realizira duhovno biće koje zna za svoje jedinstvo s bogom, vašim jedinim, osobnim guruom, ponovo rođenim Kundalini vatrom. Sa odgovarajućom prehranom, redovitom meditacijom, Kobrinim dahom i svjesnim življenjem ovaj embrio može rasti i razvijati se. Omotači ega će otpasti kao što zmija skida svoju preraslu kožu. Kada je transformacija potpuna, bit ćete potpuno ostvareno biće, blistavi Učitelj. 



Inicijacije Kobrinog Daha

1. Prvi stupanj Kobrinog Daha, dostupan učenicima i tragaocima, otvara treće oko preobražavanjem seksualne energije. To omogućuje jasnoću i objektivnost svijesti svjedoka da bi se brzo prošlo kroz emocionalno čišćenje. Svaki dah Kriye smatra se ekvivalentom jednoj godini duhovne evolucije, dvadeset osam godina u svakom danu prakticiranja
2. Drugi stupanj Kobrinog daha tradicionalno se koristi za otvaranje nižih čakri (prve četiri čakre) i usklađivanje muških i ženskih energija.
3. Treći stupanj Kobrinog daha otvara srčanu i grlenu čakru i budi kundalini.
4. Četvrta inicijacija Kobrinog daha uči vas kako da ostvarite kontakt s učiteljem.


Kobrin Dah (Kundalini Kriye)

Kobrin Dah je krajnje mistična tehnika tantričke kriya yoge koja se prenosila usmenim putem od Mulaguru Babajija Nagaraja, preko Agastya Rishija, Svamija Shivanande, Satyanande Saraswatija do nekolicine zapadnih Učitelja. Znanje se prenosilo usmenim putem ili direktnim kontaktom Savršenih Adepata. Kobrin dah otvara sve glavne čakre, energetske centre i nadije te podiže kundalini. To je kraljevska tehnika kojom ubrzavate razvoj svoje svijesti i vođena je direktnom milošću Babajija. Za nekoliko minuta prakticiranja Kobrinog Daha postižemo dubinu svijesti kao da smo meditirali nekoliko sati. Ako se izvodi prije ostalih meditativnih tehnika, iskustva su dublja. Kobrin Dah se predaje isključivo usmenim putem (izvođenjem Guru puje) od kompetentnog Učitelja. Učitelj Urgaja vođen zvijezdom vodiljom Mulaguru Babaji Nagarajem i Njegovom Božanskosti Svami Brahmananda Saraswatijem je integrirao znanje Siddhi yoge i Kriya yoge i to predao svim ljudima i cijelom svijetu. Bez ikakvih ograničenja, svatko u ovom svijetu može dobiti znanje o Tantričkoj Kriya yogi i razviti se u savršeno biće. Cilj i pravo svakog čovjeka je da razvije svoj puni mentalni potencijal.

Нема коментара:

Постави коментар