уторак, 10. јун 2014.

Vejn Dajer - Prilagodi se vetru da te ojaca i ocuva

Pošto već dugo vremena živim pored okeana, posmatrao sam lepotu visokih palminih stabala koje rastu na samoj obali. Ovi stabilni giganti sposobni su da podnesu najjače uraganske sile vetra koje sravnavaju, I uništavaju mnogo veće, starije I veličanstvenije drveće. Koja je tajna palminog drveta koja mu omogućava da ostane u jendom komadu čak I kroz dugotrajne, razarajuće oluje? U nekim momentima se saviju čak do same zemlje, I to je upravo ta sposobnost koja im dopušta da prežive.
Tao nas takođe poziva da postanemo još više otporni, elastični I savitljivi kada se suočavamo sa moćnim vetrovima koji su deo života. Kada destruktivna energija naiđe, dopustite sebi da se oduprete slomljenosti tako što ćete biti savitljivi. Potražite trenutke kada možete učiniti izbor da prođete kroz oluju tako što ćete joj dozvoliti da duva bez ikakvog pružanja otpora. Kako ovo funkcioniše? Budite voljni da se prilagodite svemu što dođe na vaš put tako što ćete odmah u startu sebi dopustiti da iskusite tu potencijalnu destruktivnu energiju, baš kao I savijena palma usred uragana.
Kada kriticizam naiđe, slušajte. Kada vas moćne sile odgurnu u bilo kom pravcu, savijte se umesto da se borite sa njima, savijte se umesto da puknete, I dopustite sebi da budete oslobođeni strogih pravila – radeći tako očuvaćete sebe I nećete završiti slomljeni. Čuvajte u sebi viziju vetra koji simbolizuje teške situacije dok afirmišete: ja u sebi nemam strogost. Mogu se saviti svakom vetru I ostati cela. Ja ću iskoristiti snagu vetra da me još više ojača I bolje očuva.

Нема коментара:

Постави коментар