среда, 11. јун 2014.

OTVORITE SVOJE ČAKRE !


   ree-Akademediasrbija
 Ovo prilog o otvaranju glavnih čakri pomoću meditacije i Mudri koje koriste vibracije i zvukove da bi otvorili naše čakre.
Ova meditacija inicira Mudre (posebne pozicije ruku) da otvori naše najvažnije telesne čakre. Mudre tako uizazivaju efekat, da se znatno više energije šalje u odredjene čakre i poboljša protok energije u našem telu i osveži ili osnaži svest.
Da bi se pojačao efekat Mudri koristimo zvuk koji proizvodimo i koji je u svom poreklu nastao iz izgovora sanskriskih slova odnosno reči . Kada ga pevušite odnosno proizvodite, stvarate dodatne vibracije u svome telu, koje se mogu osetiti u predelu odredjene čakre, što je od velikog značaja za pojačanje efekata pozitivnih vibracija.
Raspored i nazivi čakri.
                                         
Neke preporuke za rad s vašim čakrama.
U opštem smislu je najbolje da se prvo otvaraju donje čakre. Dakle prvo se otvara Korenska ili temeljna čakra (crvena tačka) , a zatim idete na Sakralnu čakru (braon žuta), a potom na pupak (žuta tačka) , srce (zelena), vrat (plava), treće oko (tamno ljubičasta) i na kraju otvarate Krunsku čakru (svetlo ljubičasta tačka).
Korenska-koren čakra je temelj sistema čakri. Ako je korenska čakra otvorena, osećaćete se sigurno i smireno i osetićete prostor oko sebe, koji ste ispunili.
Samo ako se osećate spokojno i dobrodošli, bićete sposobni za osećaje i seksualnost (oblast Sakralne čakre) i da odgovarajuće vibrirate. Ovo se dogadja obično u datom trenutku sa nekom odredjenom osobom.
Osećaji vam prenose šta vi u podsvesti želite i postajete toga u potpunosti svesni. Tek tada možete da otvorite Pupčanu čakru i definišete vaše potrebe, i o njima donesete potrebne odluke. Ovo prenošenje se dogadja kod ljudi u interpersonalnim odnosima i u grupama i društvenim situacijama.
Ukoliko postignete sigurnost u okruženju u takvim situacijama, možete izgradjivati harmonične odnose koji vibriraju iz područja Srčane čakre. To ujedno obuzdava odredjenu agresivnost koju ponekad proizvodi Pupčana čakra.
Kada uspostavljate odnose sa nekim, to se obavlja preko Vratne ili grlene čakre.
Ona je inače oblast koja daje impuls razmišljanja, koje omogućava saznanja (spoznaju) što prethodi otvaranju čakre Trećeg oka.
Kada su sve pomenute čakre otvorene, spremni ste za otvaranje Krunske čakre, koja vam donosi mogućnost razvijanja mudrosti, samopouzdanja i svesti o celokupnosti svega.
Koliko ćete posvetiti vremena odredjenoj čakri je nešto što morate sami za sebe iznaći. Posmatrajte i pratite šta osećate, šta činite i šta ne činite i to će vam biti putokaz.
Obratite pažnju na potrebu – osećaj, da li vam je zaista bilo potrebno otvoriti baš odredjenu čakru i da li ste uspeli “popeti se” na više čakre ( otvoriti ih i mogli se zadržati na njima ).
Ovo je proces koji kod nekoga da bi ovladali u potpunosti, može potrajati i godinama, iako svako može odmah osetiti i uživati u prednostima vežbe podsticanja svojih čakri.
Rad na otvaranju čakri :
Obratite pažnju kako proizvodite zvuk – vibracije :
Osnovni zvukovi – (slova) koja izgovarate su A i M.
“A” - izgovarate odnosno proizvodite tako što kroz malo otvorena usta pravite lagano kontrolisani izdisaj sa zvukom : Ah ! (znači naglasak je na slovu A ) Trajanje pet sekundi.
"M" - izgovarate sa lako zatvorenim ustima proizvodeći zvuk : Mng. Naglasak je slovu „M“ . Trajanje pet sekundi.
Meditirajte po mogućnosti uvek u odredjeno vreme, tokom 7 do 10 izdisaja. Pokušajte da tokom izdisaja (sa prekidima) bar tri puta ispustite zvuk.

Otvaranje Korenske čakre

                                    

Napravite položaj prstiju da se dodiruju palace i kažiprst. Koncentrišite se na Korensku čakru u tačku izmedju genitalija i anusa. Proizvodite (pevaj) zvuk LAM.

Otvaranje Sakralne čakre

                                    

Stavite šake svojih ruku u krilo dlanovima okrenutim na gore . Leva ruka leži dole , tako da prsti leve ruke dodiruju odozdo prste desne ruke. Vrhovi palčeva obe ruke treba da se lagano dodiruju. Koncentrišite se na Sakralnu čakru na sakralnoj kosti. Proizvodite (pevajte) zvuk VAM.
Otvaranje Pupčane čakre

                                   

Stavite svoje ruke ispred svoga stomaka, nešto ispod tačke Solarpleksus. Okrenite dlanove jedan prema drugom, sastavite vrhove prstiju tako da produžetak prstiju, šake i ruke formira oblik trougla. Prekrsti palčeve jedan preko drugog. Važno je držati pravo ruke da se prsti budu ravno. Koncentrišite se na Pupčanu čakru i kičmu nešto iznad visine pupka. Proizvodite (pevajte) zvuk RAM.
Otvaranje Srčane čakre

                                    

Sedite sa prekrštenim nogama. Spojie vrhove svog palca i kažiprsta da bi se napravio krug. Stavite svoju levu ruku na centralni deo kolena leve noge, a desnu ruku tačno na vrh (donji deo) grudne koste iznad tačke Solarpleksus. Koncentrišite se na Srčanu tačku i kičmu u visini srca. Proizvodite (pevaje) zvuk Yam.
Otvaranje Vratne ili Grlene čakre
                                 
                                    

Okrenite svoje šake dlanovima prema gore. Ukrstite prste obe ruke u unutrašnjosti a vrhove palaca spoji, tako da ovi formiraju krug koji je iznad sredine spojenih prstiju. Koncentrišite se na Vratnu čakru tačno u predelu donjeg dela grkljana . Proizvodite (pevajte) zvuk HAM.
Otvaranje Čakre Trećeg oka

                                    

Stavite svoje ruke ispred donjeg dela grudi. Spojite vrhove srednjih prstiju tako da budu usmereni u vis. Ostale prste saviti i spojiti kao na slici. Vrhove palčeva spojiti i usmeriti ka sebi. Koncentrišite se na čakru Trećeg oka, koja se nalazi na sredini čela nešto više od obrva. Proizvodite (pevajte) zvuk OM ili AUM.
Otvaranje Krunske čakre

                                   


Stavite svoje ruke ispred stomaka. Spojite prema gore vrhove domalih prstiju obe ruke. Ukrstite ostale prste ruke, a desni palace stavite preko levog . Koncentrišite se na Krunsku čakru na temenu glave. Proizvodite ( pevajte ) zvuk NG.
Upozorenje : Meditaciju za aktiviranje (Krunske) Temene čakre ne primenjujte sve dok snažno ne ovladate Korenskom čakrom, jer je za ovu meditaciju potreban snažan fundament.

Preveo na srpski i priredio
Slobodan Maričić
/ Eclectic energies /

Нема коментара:

Постави коментар