понедељак, 2. јун 2014.




Tantretika

Tantretika je nauka o Majci-Zemlji, koja logiku zamenjuje osećanjima, umovanje osećajima i pasivno promatranje aktivnim dodirivanjem.
Tantra je put odvažnih (vira), koji život niti odbacuju, niti strahuju od bilo kojeg njegovog vida. Tantrista traga za slobodom (mokšom) kroz život ( doživljajan, osjećajan, čulan) a ne kroz bežanje (apstinenciju, uzdržavanje, odsutnost), koristeći telo kao oružje spiritualne evolucije.
Tantra znači »oslobođenje kroz ekspanziju«. To je duhovni put za postizanje jedinstva sa Bogom (bilo kako ga zovete). Tantra se od ostalih duhovnih putova razlikuje po tome što prihvaća telo, seksualnost, čulnost i osećaje, kako bi nam oni pomogli u duhovnom napredovanju. Tantra nas podstiče da budemo svesni, da se radujemo u svetu u kojem živimo. Širenjem svoje svesnosti prelazimo granice vlastitih samoodređenja i otkrivamo svoju višu prirodu.
Tantra nas uči da ne trebamo birati između duhovnosti ili seksualnosti. Seks vraća jedinstvo, ljubav mu daje svetost. Tantra je prelepa priča o »magičnoj ljubavi«, pretvaranju seksa u spiritualni obred, u tehniku razvoja svesti, u nešto što spaja delove u jednu jedinu celinu.

PRIMENJUJUĆI TANTRETIKU NAUČIT ĆETE :


Kako pojačati i preobraziti seksualnu energiju.

Umesto da budemo pod uticajem te moćne stvaralačke sile, naučit ćete je koristiti. Naučit ćete slaviti i uravnotežiti svoj muški sa ženskim aspektom svesti i tela.

Kako biti bliski.

Mnogi od nas ne znaju kako »biti« s nekim, već samo kako činiti stvari sa nekim. Stvorili smo iluziju odvojenosti i patimo od nedostatka ljubavi. Pomoću tantričkih tehnika slušanja, dodirivanja i promatranja, istinski se možemo povezati sa svojim partnerom i drugim ljudima u našem životu.

Kako se povezati u telu, umu i srcu.

Naučit ćete se povezati telom, umom i srcem sa duhovnom energijom u jedno nezaboravno stanje blaženstva i ekstaze. Svesno radeći sa našim Voljenima, žudnja se transformiše u ljubav koja je preduslov za duhovno seksualno iskustvo.

Kako biti dubok a ipak razigran.

;Duša je radosna. Tantrička meditacija nije ozbiljan posao. Tantra je slavljenje, darivanje i potpuno potvrđivanje života. Radi toga je tantrička meditacija prožeta radošću darivanja i unutrašnjim osmehom Buddhe hiljadu i jednog osmeha.

Kako živeti u sadašnjem trenutku - TU I SADA

Većina nas živi u vlastitim mislima, u prošlosti i budućnosti. Za mnoge je orgazmičko stanje jedno jedino iskustvo sadašnjeg trenutka. Za vreme orgazma duša je potpuno prisutna u telu. Majstori tantre su opisali prosvetlenje kao stanje »neprestanog orgazma«, mističnog sjedinjenja. (unitas mistika)


Weather temperature in Subotica, Vojvodina, Serbia
tantretika tantretika 2

Нема коментара:

Постави коментар