уторак, 10. јун 2014.

Vejn Dajer - Tajne uspeha

Jedna od mojih tajni uz pomoć koje se osećam uspešno I privlačim bogatstvo I brojno izobilje u moj život je unutrašnji aksiom koji koristim bukvalno svakog dana svog života. Glasi ovako: Promeni način na koji posmatraš stvari, I stvari koje gledaš će se promeniti. Ovo je uvek funkcionisalo za mene.
Istina ovog malenog maksima je zapravo pronađena u polju kvantne fizike, koja je, prema nekima, predmet koji ne samo da je čudan kolko mislite da jeste, već je još čudniji. Ispada da na najsitnijem, subatomskom nivou, sam čin posmatranja čestice, menja četicu. Način na koji posmatramo ove beskrajno male cigle graditelje života, jeste faktor koji određuje šta će one na kraju postati. Ako ovu metaforu produžimo na veće I još veće čestice, I sebe počnemo gledati kao čestice u većem telu nazvanom čovečanstvo ili još većem – samom životu – onda nije tako veliki napor zamisliti da način na koji posmatramo svet u kojem živimo, utiče na ceo svet.
Razmislite o ovom malenom putovanju u kvantnu fiziku kao metaforu za vaš život. Vaša osećanja uspeha I vaša iskustva izobilja I bogatstva zavise od vašeg pozitivnog stava prema sebi, prema svom životu, I Univerzumu iz kog izobilje I uspeh dolaze. Promeniti način na koji gledamo stvari je veoma moćan alat. Počnite tako što ćete preispitati kako vi gledate na stvari. Da li se Univerzum poklapa sa vašim načinom gledanja?

Нема коментара:

Постави коментар