среда, 11. јун 2014.

Čakre
Čakre su zapravo stožasti vrtlozi, koji se vrte velikom brzinom i metaboliziraju energiju, a boje čakri povezane su s frekvencijom energije, koju čakra metabolizira pri određenoj brzini.
Svaka čakra ima svoju prednju i stražnju stranu. Prednja strana povezana je s čovjekovim osjećajima, stražnja s voljom.
Čovjek je zdrav, ako su mu čakre usklađene i otvorene za protok energije; što više energije protječe kroz čakre, čovjek je zdraviji.
Ako čakra ne može metabolizirati energiju, kažemo da je blokirana. Tok energije je preslab, pa pojedini dijelovi tijela nisu opskrbljeni s dovoljno energije.
Stoga postepeno nastaju kvarovi i smetnje koje prepoznajemo kao bolesti ili različite psihičke poteškoće na materijalnoj razini čovjekovog postojanja.

Razvoj vrlina  su cilj i sredstvo.  Bez tog aspekta sva spoznaja i znanja postaju prašina i slama.
Mane su smetnja na putu.  Vrline su postignuća. Sveljubav je glavni cilj i oslobođenju vodi.

I neka uvijek oko vas budu sunce na nebu i zelenilo na zemlji. Potpuno su besplatni i neće manipulirati sa vama ko što ljudski "gurui" čine.  Ko vam naplaćuje duhovnost čuvajte ga se. Besplatno primiste i besplatno dajte temelj je zdrave duhovnosti.
Središta čovjekove životne energije. U istočnjačkoj medicini, koja je još davno prije Zapada otkrila «da je sve energija», sustav čakri ili energetskih središta ustanovljen je i priznat već tisućama godina, a danas se sve više uvažava i u zapadnoj kulturi, prije svega među liječnicima.
Čakre su energetska središta, transformatori energije, koji naše tijelo povezuju s univerzalnom svemirskom energijom (ta svemirska energija u različitim kulturama nosi različita imena: či prana, orgon.). One tu energiju usisavaju, dijele na sastavne dijelove i po energetskim kanalima ili nadijima šalju u žlijezde s unutrašnjim lučenjem, živce i krv.
Postoji više čakri. Najčešće govorimo o sedam glavnih čakri koje su smještene u sredini tijela, a raspoređene su odozdo prema gore – od trtice do glave – tako da svaka iduća podrazumijeva višu razinu postojanja.
 Čakre su povezane s živčanim centrima kralježnice i djeluju na zdravlje materijalnog tijela i duha. Svaka od sedam čakri napaja važne organe u materijalnom tijelu, te je povezana s njoj odgovarajućim organima, žlijezdama i spletovima živaca.
Istinoljubivost je temeljni uvjet oporavka svih čakri.


Što sami možemo učiniti:

Također se preporučuje nositi odjeću u boji te čakre i jesti hranu koja je također te boje.
Ako imamo poteškoća s korijenskom čakrom, koja je crvene boje, treba jesti hranu crvene boje: ciklu, ribizl, trešnje, rotkvice, rajčice.
Isto vrijedi i za sve ostale čakre osim za šestu, kojoj odgovara sve povrće, voće i tekućina (voda, čajevi) i sedmu koja se hrani putem disanja.

Američki liječnik, dr. Gabriel Cousens, za usklađivanje djelovanja čakri (također i svakodnevnog djelovanja) preporučuje vegeterijansku dijetu u duginim bojama. Hrana specifi čne boje osigurava energiju i ravnotežu energetskih središta, te čisti, izgrađuje i liječi žlijezde, organe i živčane centre, koji su povezani s energetskim centrima odgovarajuće im boje.
Dr. Cousens predlaže da ujutro unesemo energiju u prve tri čakre time što ćemo jesti hranu crvene, narandžaste i žute boje.
Oko podneva trebalo bi potaknuti srednje čakre jedenjem zlatno-žute, zelene i svjetlo plave boje,.
Dok navečer treba jesti hranu plave, ljubičaste i zlatne boje, s time da zlatna boja vrijedi kao posebna dopuna ljubičastoj.
  • Barem jednom mjesečno postiti tri dana na spirulini i to najbolje divljoj spirulini (idealna metoda za vraćanje harmonije i radosti)
  • I uvijek, sunce na nebu i zelenilo oko vas neka budu.


    • Samo priroda i prirodno obnavlja i liječi prirodno.
    • Sreća je prirodno stanje čovjekovo i izraz harmonije i ravnoteže.
    • Barem jednom mjesečno postiti tri dana na spirulini i to najbolje divljoj spirulini (idealna metoda za vraćanje harmonije i radosti)

Нема коментара:

Постави коментар